fbpixel

Search icon
Search
Τρεις τρόποι για να κάνετε ένα αποτελεσματικό "food restart"
MAGAZINE

Τρεις τρόποι για να κάνετε ένα αποτελεσματικό "food restart"

Η Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Αγγελική Αλεξιάδου, B.Sc M.P. On Εating Disorders & Obesity (NCFED), μας δείχνει τον δρόμο για να μπούμε και πάλι σε διατροφικό πρόγραμμα


Ξεκινώντας δυναμικά το 2024, και αφού γεμίσαμε τις μπαταρίες μας στις γιορτές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται -κέφι, εξόδους, ποτό, φαγητό-, επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας και μπαίνουμε σε τροχιά μιας οργανωμένης καθημερινότητας. Πρωταρχική θέση κερδίζει το wellness και η φροντίδα του εαυτού μας. Ο δρόμος για να το πετύχουμε οδηγεί στην ισορροπημένη διατροφή.

Πώς μπαίνουμε όμως σε πρόγραμμα και πάλι; Από πού αντλούμε δύναμη και ποιος μας εμπνέει; Τους στόχους τους θέτετε εσείς πάντα αναφορικά με τις ανάγκες, την καθημερινότητα, το lifestyle και την αισθητική σας. Την έμπνευση τη βρίσκετε μέσα σας και κάπου εκεί αναλαμβάνω να σας βοηθήσω με τρεις βασικούς τρόπους.

Η Διατροφολόγος - Διαιτολόγος Αγγελική Αλεξιάδου, B.Sc M.P. On Εating Disorders & Obesity (NCFED), μας δείχνει τον δρόμο για να μπούμε και πάλι σε διατροφικό πρόγραμμα.

1. Πρώτο βήμα, η λιπομέτρηση

Μια λιπομέτρηση στον κορυφαίο λιπομετρητή MC-780 P είναι πρωταρχικό δεδομένο για την εκτίμηση της σύστασης σώματος και μας δίνει τη δυνατότητα ακριβούς υπολογισμού της κατάστασης του οργανισμού και παρακολούθησης της εξέλιξης των τιμών του λίπους, της μυϊκής μάζας, της ενυδάτωσης και της συνολικής υγείας του σώματος σε βάθος χρόνου. Συνδυάζοντάς τη με τη μέτρηση βασικού μεταβολισμού, υπολογίζουμε τις ακριβείς θερμιδικές απαιτήσεις του οργανισμού ημερησίως, χτίζοντας έτσι τη βάση ενός εξατομικευμένου διαιτολογίου. Ενώνοντας τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, μπορούμε πλέον να θέσουμε ρεαλιστικούς και επιτεύξιμους στόχους. Σκοπός είναι μέρα με τη μέρα να φτάνουμε πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, χωρίς στερήσεις και υπερβολές, αλλά με μεράκι, μικρές υποχωρήσεις και μέτρο. Έτσι, πετυχαίνουμε την ισορροπία, στοχεύουμε στη διάρκεια και κάνουμε την υγιεινή διατροφή τρόπο ζωής.

shutterstock-2300565621.jpg

2. Ισορροπία με μικρά διαλείμματα

Αγαπημένο motto και στάση μου τόσο ως διαιτολόγου αλλά και ως ανθρώπου είναι πως: «Τα καλοκαιρινά κορμιά χτίζονται τον χειμώνα». Η υγιεινή διατροφή προάγει το ευ ζην και την ευεξία. Δεν είναι μια παροδική προσπάθεια αλλά αγώνας δρόμου για τον οποίο προετοιμάζουμε τον εαυτό μας όλο τον χρόνο. Αυτό σημαίνει πως φροντίζουμε η καθημερινότητά μας να περιέχει healthy επιλογές, πρόγραμμα στη διατροφή και άσκηση. Για να πετύχουμε την ισορροπία, πάντα επιτρέπουμε μικρά διαλείμματα στον εαυτό μας, ώστε να απολαύσει αγαπημένες του γεύσεις, να πειραματιστεί με το φαγητό και να φροντίσει την ψυχή του.

Εφόσον, λοιπόν, ακολουθούμε αυτόν τον κανόνα, τίποτα δε θα απειλήσει την υγιεινή μας διατροφή, ενώ θα «φοράμε» το summer body μας όλο τον χρόνο.

3. Χρώματα στο πιάτο

Πέρα από την ισορροπία, αγαπώ τη λάμψη και αυτή έρχεται από μέσα προς τα έξω. Αυτό το εξασφαλίζω με χρώμα στο πιάτο μου. Χρώμα σημαίνει αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και φυτοχημικά. Όλα αυτά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση και την κόπωση, επαναφέροντας την ομορφιά, την καλή διάθεση και τη διαύγεια. Οι τροφές είναι φάρμακα και η πρόκληση για εμάς είναι να τις συνδυάζουμε με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποκομίζουμε όλα τα οφέλη τους μέσα σε ένα ισορροπημένο πλαίσιο που ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα, τις προτιμήσεις και το DNA του καθένα.

Είμαστε στη θέση μας, λοιπόν, και φέτος, με πολλή όρεξη για detox, λάμψη και υγιεινή διατροφή και ακόμη περισσότερη όρεξη να βοηθήσουμε όλους εσάς να κάνετε την ισορροπημένη διατροφή συνήθεια.

17a6204.jpg

Ευχαριστούμε τη Διατροφολόγο-Διαιτολόγο Αγγελική Αλεξιάδου, B.Sc M.P. On Εating Disorders & Obesity (NCFED), για τις πληροφορίες και το motivation. Είναι υπεύθυνη και ιδιοκτήτρια δύο διαιτολογικών γραφείων σε Θεσσαλονίκη και Δράμα, με εξειδίκευση στη Διατροφική και Ψυχολογική Αντιμετώπιση Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, όπως η νευρική ανορεξία, η νευρική βουλιμία, η ψυχογενής υπερφαγία και η ορθορεξία, από τον Εθνικό Οργανισμό για Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED). Έχει πολυετή εμπειρία στην ανάλυση DNA test - οξειδωτικού στρες και βασικού μεταβολισμού.

Info: Παύλου Μελά 28, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 023948, Γεωργίου Παπανδρέου 25, Δράμα, τηλ.: 25210 30380, Ιnstagram: @angiealex, email: hello@alexiadouaggeliki.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024