fbpixel

Search icon
Search
Tο νέο restaurant του Gucci στη Seoul είναι ένα fine dining κομψοτέχνημα
DESIGN NEWS

Tο νέο restaurant του Gucci στη Seoul είναι ένα fine dining κομψοτέχνημα

Το Osteria da Massimo Bottura άνοιξε πολύ πρόσφατα τις πύλες του


Ο οίκος Gucci άνοιξε ένα νέο εστιατόριο με την ονομασία Osteria da Massimo Bottura στη Seoul -την πρωτεύουσα της νότιας Κορέας-, σηματοδοτώντας έτσι το τρίτο -αντίστοιχης φιλοσοφίας και περιεχομένου- κατάστημα του οίκου εκτός Ιταλίας, μετά το Beverly Hills και την Ginza.

Ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής, που απογειώνει την έννοια του fine dining κι έχει ξεκινήσει ήδη να υποδέχεται τους εκλεκτούς επισκέπτες του!

Το πράσινο ως πρωταγωνιστικό χρώμα

https-hypebeastcom-wp-content-blogsdir-6-files-2022-03-gucci-seoul-restaurant-opening-osteria-de-massimo-bottura-2.jpg

Το εστιατόριο εκτείνεται στον τελευταίο όροφο του εμβληματικού καταστήματος Gucci Gaok στην περιοχή Itaewon. Πρόκειται για ένα περιβάλλον που συνδυάζει με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο τη σύγχρονη διακόσμηση με μια δόση από την κλασική αρχιτεκτονική, στην οποία παραμένει πιστός ο ιταλικός οίκος.

Με μια γρήγορη ματιά στους εντυπωσιακούς χώρους, αντιλαμβανόμαστε πως το χαρακτηριστικό αυτό πράσινο του οίκου έχει κυριαρχήσει σε διάφορες γωνίες, τη στιγμή που συμπληρώνεται από διάφορες bold αποχρώσεις. Αξίζει να θαυμάσουμε τον υπέροχο τρόπο με τον οποίο έχει συνδυαστεί το μαύρο με το καφέ, δημιουργώντας ένα απόλυτα αρμονικό αποτέλεσμα.

Τα natural-based στοιχεία, κυριαρχούν εξίσου. Δε θα μπορούσαν, άλλωστε, να απουσιάζουν από το τελικό αποτέλεσμα. Oversized indoor plants έχουν χαρίσει μια «ανάσα» φρεσκάδας στο design του εστιατορίου, συμπληρώνοντας ιδανικά το όλο concept.

Τα vintage στοιχεία προσδίδουν αίγλη

https-hypebeastcom-wp-content-blogsdir-6-files-2022-03-gucci-seoul-restaurant-opening-osteria-de-massimo-bottura-3.jpg

Οι λάτρεις του καλού φαγητού, έχουν την ευκαιρία να αφεθούν σε ένα τόσο καλαίσθητο περιβάλλον που «πλημμυρίζει» με φως και χαρίζει μοντέρνα διάσταση στην κλασική έννοια της αρχιτεκτονικής. Από αυτόν τον μήνα, η Seoul μετρά ακόμα ένα design δημιούργημα σε ένα κτίριο που ήδη έχει αποδείξει την περίφημη σχεδιαστική ταυτότητα του εμβληματικού fashion house.

Πέρα από τα διακοσμητικά στοιχεία που ήδη αναφέραμε, στον χώρο μπορεί κανείς να εντοπίσει μεταλλικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως οι εντυπωσιακοί καθρέφτες σε ασημί και χρυσό. Η παρουσία τους στον χώρο αποδεικνύει το πώς μπορούν τα metallics και τα διαφορετικά σχήματα και στιλ να συνδυαστούν μεταξύ τους, σε ένα σκηνικό που ήδη προσεγγίζει τον μαξιμαλισμό με τον πιο updated τρόπο.

120434040-323641905592867-2111208937713658240-n.jpg
Image source: @judithbradl


Ακόμα, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο γεγονός πως πολλοί από τους τοίχους είναι «ντυμένοι» με ταπετσαρίες σε γήινες αποχρώσεις και με απεικονίσεις από το φυσικό περιβάλλον, οι οποίες έχουν «δέσει» με όλο το υπόλοιπο σκηνικό.

Απογειώνοντας την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα

https-hypebeastcom-wp-content-blogsdir-6-files-2022-03-gucci-seoul-restaurant-opening-osteria-de-massimo-bottura-5.jpg

Η παραδοσιακή ιταλική στα καλύτερά της! Το à la carte μενού, το οποίο έχουν επιμεληθεί οι: chef Massimo Bottura, executive chef Jun Hyung-kyu και head chef Davide Cardellini, περιλαμβάνει διάσημα πιάτα, όπως το Emilia Burger και το Tortellini με κρέμα Parmigiano Reggiano. Kορεατικές επιρροές ενσωματώνονται σε πιάτα, όπως το Seoul Garden και το Summer in Adriatic. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το φαγητό με μια ποικιλία από ποτά, όπως κρασί και cocktail.

https-hypebeastcom-wp-content-blogsdir-6-files-2022-03-gucci-seoul-restaurant-opening-osteria-de-massimo-bottura-4.jpg


Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, πως στο εσωτερικό του εστιατορίου κυριαρχεί μια private τραπεζαρία, η οποία βρίσκεται πίσω από βιτρό πόρτες. Ο χώρος της ιδιωτικής τραπεζαρίας μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ άτομα ενώ είναι διακοσμημένος με ταπετσαρία του οίκου.

Ένας παράδεισος γεύσεων και μοναδικής αρχιτεκτονικής, που αξίζει να επισκεφθείτε από κοντά για ένα once in a lifetime ταξίδι!

Φωτογραφίες: HypeBae