fbpixel

Search icon
Search
Το νέο café & cocktail bar του οίκου Gucci στη Φλωρεντία είναι ό,τι πιο ατμοσφαιρικό θα θαυμάσετε σήμερα
DESIGN NEWS

Το νέο café & cocktail bar του οίκου Gucci στη Φλωρεντία είναι ό,τι πιο ατμοσφαιρικό θα θαυμάσετε σήμερα

Ο λόγος για το ολοκαίνουριο Giardino 25


Στην έδρα του, τη Φλωρεντία, στο Gucci Garden, το νέο all day café και cocktail bar του οίκου, το Giardino 25, έχει γίνει ήδη ένα από τα νέα πιο πολυσυζητημένα openings της πόλης, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τόσο των fashion lovers όσο και των travelers.

Ένα απίθανο αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που αντλεί έμπνευση από την baroque αισθητική, την οποία φέρνει στο σήμερα με όλες τις αναφορές του πολυτελούς fashion house!
98a1318-scaled.jpg


Στη διάσημη Piazza della Signoria της Φλωρεντίας, στη θέση ενός ιστορικού ανθοπωλείου, έχει ανοίξει εδώ και λίγες ημέρες τις πύλες του το ολοκαίνουριο Gucci café & cocktail bar, με το όνομα Giardino 25. Το εσωτερικό του μοιάζει βγαλμένο από ανάκτορο του 19ου αιώνα, με την παραμικρή λεπτομέρεια να χαρακτηρίζεται για την απίθανη αίγλη που αποπνέει.

Οι επιφάνειες από ξύλο και μάρμαρο, η γήινη χρωματική παλέτα και τα τιρκουάζ δερμάτινα καθίσματα συνθέτουν μια ατμόσφαιρα που παραπέμπει στη εμβληματική αρχιτεκτονική της Τοσκάνης, που συνδυάζεται με ένα twist από γαλλικό bistro.

98a1289-scaled.jpg


Ένα περιβάλλον τόσο ατμοσφαιρικό και cozy, το οποίο μετατρέπεται σε must-visit προορισμό για όσους λατρεύουν να ταξιδεύουν και να ανακαλύπτουν πρωτότυπα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα. Ένα από τα βασικά highlights του bar δεν είναι άλλο πέρα από τα απίθανα ποτά που σερβίρονται.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει το Mémoire di Negroni, ένα cocktail αφιερωμένο στο ίδιο το Negroni που γεννήθηκε στην πόλη αυτήν πριν από έναν αιώνα. Ακόμα, ο κόσμος έχει ήδη καταφέρει να λατρέψει το 1921, ένα μη αλκοολούχο cocktail, το οποίο οφείλει το όνομά του στη χρονιά που δημιουργήθηκε ο ιταλικός οίκος.

memoire-di-negroni-1-scaled.jpg


Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως όλα τα cocktails φέρουν την υπογραφή της mixologist Martina Bonci. Η νεαρή ξεκίνησε με δειλά βήματα να ασχολείται με το mix ποτών στην κουζίνα της προγιαγιάς της, ενώ εξελίχθηκε με ιλιγγιώδη ρυθμό, καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό των iconic bars στην Ιταλία. Πλέον, αποτελεί υπεύθυνη του Giardino 25 και αναμένεται να δώσει το προσωπικό της αποτύπωμα, βασιζόμενη στις δικές της γνώσεις, καθώς και τις αξίες του brand.

1644506717-98a0366.jpeg
The mixologist, Martina Bonci


Παρατηρώντας τους χώρους, βλέπουμε πως το πρώην ανθοπωλείο έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο νέα bar, καθώς τα βάζα με τα ολάνθιστα λουλούδια διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στα τραπέζια όσο και στις υπόλοιπες επιφάνειες.

Μια Φλωρεντία βγαλμένη από μια άλλη δεκαετία, όπου η αίγλη ήταν το βασικό χαρακτηριστικό τόσο στο lifestyle των ανθρώπων όσο και τις αρχιτεκτονικής, με πολλά από αυτά να διατηρούνται αναλλοίωτα μέχρι και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως πολλοί από τους interior designers της νέας γενιάς αντλούν έμπνευση από τέτοιου είδους αριστουργήματα, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τις γενιές που έρχονται και πρόκειται να μας απασχολήσουν.

1644504379-98a0097.jpeg


Πέρα τα εκπληκτικά ποτά, όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γευτούν και τα μοναδικά finger foods που προσφέρονται σε συνδυασμό με το ποτό, λαχταριστές λιχουδιές παρέα με τον καφέ, αλλά και δελεαστικό brunch. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, η γεύση τους απογειώνει τις αισθήσεις και θα σας κάνει να μην μπορείτε να αντισταθείτε.

Last but not least, κανείς μας δεν μπορεί να παραλείψει τον απίστευτο, ατμοσφαιρικό φωτισμό που «δένει» το όλο vibe του χώρου, γεγονός που μετατρέπει το bar στο απόλυτο romantic place to be, όλες τις εποχές του χρόνου.

https-hypebeastcom-wp-content-blogsdir-6-files-2022-02-gucci-giardino-25-cafe-cocktail-bar-florence-italy-00.jpg


Info:
Giardino 25, P.za della Signoria, 37r, Φλωρεντία, Ιταλία.