fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία σε bold τόνους στον Καναδά αποδεικνύει τι πάει να πει υψηλή αισθητική
INTERIORS

Μια κατοικία σε bold τόνους στον Καναδά αποδεικνύει τι πάει να πει υψηλή αισθητική

Σχεδιασμένη από το PlaidFox Studio


Το PlaidFox Studio ξεχωρίζει στον χώρο του design, χάρη στη μοντέρνα σχεδίαση που το διακρίνει, με τους λάτρεις τους είδους να υποκλίνονται σε όλα όσα πρεσβεύει. Με επίκεντρο την υψηλή αισθητική είναι ό,τι πιο επίκαιρο κυκλοφορεί στην αρχιτεκτονική. Οι designers δίνουν την υπογραφή τους σε μοναδικά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα που κάνουν τη διαφορά και ξεχωρίζουν κατά πολύ μεταξύ άλλων.

Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση μιας υπέροχης κατοικίας στην περιοχή Vancouver του Καναδά, όπου οι πολυτέλεια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένα απίστευτα σύγχρονο περιβάλλον, που δίνει την αίσθηση πως βγήκε απευθείας από το μέλλον, κρατώντας ωστόσο πολλά στοιχεία από το παρελθόν. Ένα σκηνικό που έχει τον τρόπο να εμπνέει όποιον λατρεύει τη διακόσμηση, γνωρίζοντας πολύ καλά τις πάει να πει high-end αισθητική.

plaidfox-oceanview-0290-1641583281.jpg


Κατά το makeover του σπιτιού, το οποίο χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80, δόθηκε τεράστια βάση στα έντονα χρώματα, που κάνουν τη διαφορά και χαρίζουν ζωντάνια όπου κι αν τοποθετηθούν. Κάπως έτσι, λοιπόν, βλέπουμε πως οι παιχνιδιάρικοι τόνοι έχον πάρει τη θέση τους από χώρο σε χώρο, γεγονός που έχει εξασφαλίσει απίστευτα μοντέρνο χαρακτήρα αντικρίζοντας το τελικό αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, γίνεται ξεκάθρο πως ως βασικό υλικό κατασκευής επιλέχθηκε το ξύλο, δημιουργώντας το vibe της διαχρονικότητας.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως πρόκειται για ένα απόλυτα πετυχημένο mix πολλών και διαφορετικών στοιχείων -τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος. Όλα βασίζονται στις υψηλής αισθητικής ποιότητες, αλλά και στις λεπτομέρειες που έπαιξαν τεράστιο ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, όλα έχουν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζουν απίστευτο φως από χώρο σε χώρο -ακόμα και στην παραμικρή γωνία του σπιτιού.

Λειτουργικοί καναπέδες, πολυθρόνες και coffee tables, περίτεχνα art pieces σε κάθε γωνία, καθώς και cozy details, όπως bohemian χαλιά και layers από μαξιλάρια, συνθέτουν το total σκηνικό και το καθιερώνουν σε ένα περιβάλλον που είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού.

plaidfox-oceanview-0230-1641583281.jpg


Χρωματιστοί πίνακες σε μεγάλα μεγέθη, φυτά που αγγίζουν το ταβάνι, country chic πινελιές και luxury υφάσματα, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν το άκρως εντυπωσιακό σκηνικό της κατοικίας και την κάνουν να διαφέρει από άλλες της υπόλοιπης περιοχής. Στο μεταξύ, το περίτεχνο σχήμα της την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή κι ενδιαφέρουσα και ο τρόπος που έχει επιμεληθεί αρχιτεκτονικά είναι πραγματικά άξιος θαυμασμού για κάθε interior design lover.

Αυτό που ζήτησε από την αρχιτεκτονική ομάδα η οικογένεια στην οποία ανήκει το σπίτι, ήταν περιβάλλον σύγχρονης αισθητικής που να ξεχωρίζει για τη φινέτσα του. Έτσι, εκείνη οραματίστηκε τον σχεδιασμό των χώρων και σκέφτηκε πόσο μοναδικά θα ταίριαζαν οι πινελιές τέχνης από δωμάτιο σε δωμάτιο. Η αρχική της σκέψη, λοιπόν, έγινε πραγματικότητα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Κρατώντας πολλά στοιχεία από το παρελθόν, όπως το ξύλινο δάπεδο και πολλά από τα σημεία στο ταβάνι και στα κουφώματα, ο ιδιοκτήτης κατάφερε να βρει τις τέλεια ισορροπίες μεταξύ κλασικού και μοντέρνου σχεδιασμού, έχοντας πάντα στο μυαλό του το πάθος του για δημιουργικότητα, αλλά και την αγάπη που τρέφει για τη μοντέρνα τέχνη. Ένα συνονθύλευμα, λοιπόν, από σύγχρονες πινελιές στο design μαζί με vintage κομμάτια και αναφορές του παριζιάνικου παρελθόντος, δημιουργούν ένα καταπληκτικό σύνολο που λειτουργεί σαν την ιδανική πηγή έμπνευσης.

plaidfox-oceanview-0419-1641583281.jpg
Στην gallery μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες της υπέροχης κατοικίας!

Φωτογραφίες: