fbpixel

Search icon
Search
Καθρέφτες: Πώς να τους εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας για ένα απόλυτα chic αποτέλεσμα
INTERIORS

Καθρέφτες: Πώς να τους εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας για ένα απόλυτα chic αποτέλεσμα

Μεταμορφώστε τους χώρους σας με στοιχεία πολυτέλειας


Οι καθρέφτες είναι ένα στοιχείο που δεν λείπουν από κανένα σπίτι! Ωστόσο, οι περισσότεροι τους χρησιμοποιούν κυρίως για πρακτικούς λόγους, καθώς τους τοποθετούν στο υπνοδωμάτιο, στο μπάνιο και στην καλύτερη περίπτωση στο διάδρομο ή κάπου κοντά στην είσοδο. Κι όμως, μπορείτε να επιλέξετε designs που είναι ιδανικά και για τους υπόλοιπους χώρους της κατοικίας σας, όπως για παράδειγμα το σαλόνι, δημιουργώντας έτσι υπέροχο διάκοσμο που θα χαρακτηρίζεται για το chicness του και την πολυτέλεια που αποπνέει.

Ανακαλύψτε παρακάτω τους τρόπους για να πετύχετε ένα φανταστικό αποτέλεσμα!

Πείτε «ναι» σε oversized designs

from-window-wall.jpeg

Ειδικά εάν ο χώρος σας είναι μικρός, μια τέτοια ιδέα σας έχει τη λύση! Τοποθετήστε έναν τεράστιο ολόσωμο καθρέφτη σε κάποιο από τα σημεία της επιλογής σας και χαρίστε κατ' αυτόν τον τρόπο φως κι extra διάσταση, δίνοντας την αίσθηση πως τα τετραγωνικά της κατοικίας σας είναι περισσότερα από ό,τι στην πραγματικότητα. Προτιμήστε να τον ακουμπήσετε στο πάτωμα και όχι να τον κρεμάσετε στον τοίχο, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται πιο ανεπιτήδευτο και μοντέρνο.

Προτιμήστε κυκλικά σχήματα

a17ff6dfab73e6411f7dcdec96c65d41.jpg

Όσο κι αν τα χρόνια περνούν και οι τάσεις στο design αλλάζουν μορφή, οι καθρέφτες σε σχήμα κύκλου δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από τη μόδα! Σε περίπτωση που σκέφτεστε να τοποθετήσετε κάποιον πάνω από το μπουντουάρ ή στο έπιπλο της εισόδου σας, στέψτε το ενδιαφέρον σας σε round σχέδια και προσέξτε το πλαίσιό τους να εναρμονίζεται με το υπόλοιπο decor του χώρου. Αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα ακόμα και για το μπάνιο σας.

Τοποθετήστε καθρέφτη σε έναν ολόκληρο τοίχο

08188572100122a90d463ce5e397321e.jpg

Άλλο ένα tip για όλους εσάς που ψάχνετε τρόπους για να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει πιο μεγάλο! Εντοπίστε τον πιο αδιάφορα τοίχο σας κι επιλέξτε να του δώσετε «χαρακτήρα» και να τον μεταμορφώσετε σε ένα statement και πρακτικό σημείο, που θα είναι από πάνω μέχρι κάτω με καθρέφτη. Για extra διάσταση κι ενδιαφέρον, μπορείτε να προτιμήσετε μια κατασκευή που συνδυάζει τον καθρέφτη με μεταλλικά στοιχεία, προκειμένου το final result να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό και σύγχρονο.

Κάντε μια έρευνα για vintage κομμάτια

mirror-over-fireplace-family-room-traditional-with-tools.jpg

Σπάνια βρίσκει κανείς στο εμπόριο τόσο ξεχωριστούς καθρέφτες που να είναι εξαιρετική η ποιότητά τους. Τι καλύτερο, όμως, από το να εντάξετε στον διάκοσμο της κατοικίας σας ένα τόσο εντυπωσιακό κομμάτι που θα δεσπόζει και θα λειτουργεί πραγματικά σαν στολίδι. Κάντε μια έρευνα σε σπίτια συγγενών ή αναζητήστε online σε second hand καταστήματα με vintage πράγματα, για να ανακαλύψετε τέτοια αριστουργήματα. Εάν θέλετε, επίσης, να υιοθετήσετε το απόλυτο βικτοριανό style στο σαλόνι σας, κρεμάστε τον καθρέφτη στο τζάκι!

Φτιάξτε ένα mirror wall

decorating-walls-with-mirrors-1-720x900.jpg

Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερό σας χρόνο στο σπίτι και κάντε κάτι ακόμα πιο δημιουργικό, όπως έναν τοίχο γεμάτο από καθρέφτες σε διαφορετικά στιλ και σχήματα. Συγκεντρώστε τους αγαπημένους και τοποθετήστε τους πρόχειρα στον τοίχο της επιλογής σας, κάντε το σωστό mix & match κι αν το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί κρεμάστε τους! Φροντίστε, ωστόσο, τα χρώματα που θα επιλέξετε να συνάδουν μεταξύ τους, με σκοπό το mirror wall να είναι αρμονικά φτιαγμένο.