fbpixel

Search icon
Search
Plant Combos: Οι καλύτεροι συνδυασμοί φυτών για την κατοικία σας
INTERIORS

Plant Combos: Οι καλύτεροι συνδυασμοί φυτών για την κατοικία σας

Indoor & outdoor plants που «πηγαίνουν» side-by-side


Τα φυτά είναι η πιο εύκολη προσθήκη για να γεμίσει κανείς το σπίτι του με χρώμα και «ζωντάνια». Ειδικά αυτήν την εποχή, λίγο πριν υποδεχτούμε κι επίσημα την άνοιξη, είναι η κατάλληλη στιγμή για να εντάξετε στον χώρο σας τα δικά σας αγαπημένα indoor plants ή ακόμα και να ανανεώσετε με αυτά το μπαλκόνι της κατοικίας σας. Παρακάτω, σας δείχνουμε τους απόλυτους συνδυασμούς φυτών, τόσο σε σχέση με το αισθητικό κομμάτι όσο και σε ό,τι αφορά την καλύτερη δυνατή ανάπτυξή τους.

Τριαντάφυλλο + Γεράνι

befunky-collage-6evJP.jpg

Τα φυτά με έντονη οσμή ή χρώμα λένε πως συνδυάζονται ιδανικά μεταξύ τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως μαζί απομακρύνουν τους «εχθρούς» και ζωύφια. Μάλιστα, είναι μια καλή ιδέα για να γεμίσετε τους χώρους σας με χρώμα και ultra ανοιξιάτικο χαρακτήρα. Plus, αυτό το flower combo αποτελεί μια τέλεια λύση για το μπαλκόνι σας, τόσο γι' αυτήν την εποχή όσο και για το καλοκαίρι που βρίσκεται on the way.

Γιασεμί + Γαρδένια

befunky-collage2.jpg

Πέρα από την αισθητική ομοιότητά τους, αυτά τα δύο φυτά διαφέρουν ως προς την ανάπτυξή τους. Οφείλετε να γνωρίζετε πως τα φυτά που μετατρέπονται σε θάμνοι δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζονται με αντίστοιχα του είδους, καθώς το ένα μπορεί να επισκιάσει και να καταστρέψει το άλλο, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του γιασεμιού και της γαρδένιας.

Σανσιβέρια + Δράκαινα

befunky-collage3.jpg

Δύο διάσημα φυτά εσωτερικού χώρου που πολλοί τα επιλέγουν για το σπίτι τους. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για επιλογές που θεωρούνται ανθεκτικές, ενώ επιτρέπεται η ανάπτυξή τους εάν βρεθούν στον ίδιο χώρο. Τα καλά νέα είναι πως δεν απαιτούν πολλή φροντίδα, ούτε ιδιαίτερη επαφή με ήλιο, ενώ παράλληλα κοσμούν μοναδικά οποιονδήποτε χώρο.

Ορχιδέα + Τουλίπα

befunky-collage4.jpg

Είναι δύο από τα πιο όμορφα λουλούδια και κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο! Συνηθίζουμε να τα βλέπουμε σε κατοικίες που διακρίνονται για την κομψότητα που αποπνέουν, ενώ η παρουσία τους γεμίζει με χρώμα κάθε γωνιά. Μπορούν, μάλιστα, να ταιριάξουν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα φανταστικό vibe στο τραπέζι ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο μέσα στο σπίτι. Με λίγη φροντίδα και μπόλικο φως, θα παραμείνουν ολάνθιστα για καιρό!

Μαργαρίτα + Χαμομήλι

befunky-collage5.jpg

Και τα δύο εντοπίζονται τη άνοιξη στη φύση, γι' αυτό και ο συνδυασμός τους κάθε άλλο παρά τυχαίος δε θα μπορούσε να είναι! Ελάχιστο νερό, λίγο φως και πολλή αγάπη: αυτά χρειάζονται για να τοποθετηθούν σε ένα βάζο με λίγο νερό και να διακοσμήσουν με τον πιο φυσικό τρόπο το coffee table, ένα κομοδίνο -και όχι μόνο.

Κρίνος + Ντάλια

befunky-collage6.jpg

Τι άλλο μπορεί να φέρει την άνοιξη στο σπίτι σας πέρα από ένα μπουκέτο που απαρτίζεται από κρίνους και ντάλιες! Απαλά, κομψά χρώματα που ταιριάζουν φοβερά όταν συνδυάζονται, ενώ αυτό το combo είναι μια top επιλογή για special εκδηλώσεις, όπως είναι ένας γάμος ή μια βάπτιση. Plus, τέλεια επιλογή για εσάς που προτιμάτε κάτι πιο φυσικό.