fbpixel

Search icon
Search
Το νέο Café Dior με την υπογραφή της Dominique Crenn, φέρνει στο Ντάλας αέρα... Γαλλίας
DESIGN NEWS

Το νέο Café Dior με την υπογραφή της Dominique Crenn, φέρνει στο Ντάλας αέρα... Γαλλίας

Το menu του εστιατορίου περιλαμβάνει γαστρονομικές ερμηνείες διάφορων archives του οίκου


Ο Dior φέρνει μία γεύση Παρισιού στο Ντάλας με το άνοιγμα του Café Dior από τη Dominique Crenn. Το café θα ανοίξει τις πόρτες του στις 22 Φεβρουαρίου στο κατάστημα του οίκου στο Highland Park Village, προσφέροντας ένα menu εμπνευσμένο από το όραμα της βραβευμένης με 3 αστέρια Michelin, Dominique Crenn. Η ίδια έχει ως στόχο της να παρουσιάσει μία εμπειρία φαγητού που να αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του Christian Dior, δημιουργώντας πιάτα τα οποία είναι εμπνευσμένα από μερικά θρυλικά items του οίκου.

«Είμαι εδώ για να τιμήσω τον κ. Dior και το όραμά του και, ελπίζω, να φέρω μία φρέσκια οπτική μέσα από το φαγητό» - Dominique Crenn

Η σχέση μεταξύ της Dior και του Ντάλας ξεκινά το 1947, όταν ο Christian Dior επισκέφθηκε την πόλη για να παραλάβει το βραβείο Neiman Marcus, μετά την παρουσίαση της συλλογής New Look στο Παρίσι. Η ομάδα της Crenn, συνδέεται και αυτή άμεσα με τη περιοχή, καθώς συνεργάζεται με τοπικούς αγρότες για να προμηθεύεται υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.

Η Chef

04-portrait-0035jpg.webp

Η Crenn είναι από τη Γαλλία και έγινε η πρώτη γυναίκα chef στις ΗΠΑ που κέρδισε τρία αστέρια Michelin, με το εστιατόριό της στο Σαν Φρανσίσκο, Atelier Crenn. Έχει επίσης λάβει πολλές διακρίσεις, όπως την 10η θέση στη λίστα του Robb Report με τους 50 πιο ισχυρούς ανθρώπους στη αμερικανική γαστρονομία, βραβεία James Beard, καθώς και εμφανίσεις σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το The Next Iron Chef, Chef’s Table και Top Chef France. Όπως δήλωσε η ίδια, τη γοήτευσε το συγκεκριμένο project καθώς της δίνεται η ευκαιρία να βάλει τη δική της δημιουργική πινελιά στην κληρονομιά της Dior.

Το menu

250108-dior-dominique-crenn-plates-075jpg.webp
Image Credits: Andrea Brizzi

Η chef προτιμά οι επισκέπτες να ανακαλύπτουν τις γεύσεις των πιάτων την στιγμή που τα απολαμβάνουν χωρίς να γνωρίζουν από πριν τι επρόκειτο να γευτούν. Σε αυτή τη περίπτωση όμως η ίδια αποκαλύπτει ότι τα πιάτα του συγκεκριμένου menu είναι γαστρονομικές ερμηνείες διάσημων δημιουργιών της Dior. Το πιάτο με κοτόπουλο La Colle Noire, που συνοδεύεται από σάλτσα βοτάνων, εμπνέεται από ένα πράσινο φόρεμα που σχεδίασε ο Marc Bohan τη δεκαετία του '70. Το Miss Dior Consommé, με βρώσιμα λουλούδια, αντλεί έμπνευση από τα floral κεντήματα του φορέματος Miss Dior. Ενώ το πιάτο με κοτόπουλο, μέντα, αγγούρι και ρόκα είναι η δική της εκδοχή για το πράσινο φόρεμα του Raf Simons από το 2012. 

03-archive-0012jpg.webp
Image Credits: Andrea Brizzi


Τα πιάτα φανερώνουν ότι το Café Dior δεν θα ακολουθήσει μία vegetarian πολιτική, που τηρεί η Crenn στα εστιατόριά της στο Σαν Φρανσίσκο, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της λατρείας για το κρέας που υπάρχει στο Ντάλας και το Τέξας. Το υπόλοιπο menu περιλαμβάνει γαρίδες με σάλτσα και γιαούρτι, τόνο με d'asti και τηγανητές γλυκοπατάτες, sandwich με κοτόπουλο και σαλάτα "petit fleurs", καθώς και μία σαλάτα με κολοκύθι και μήλο. Υπάρχει επίσης ένα ξεχωριστό menu για το απογευματινό τσάι, το οποίο περιλαμβάνει choux με χαβιάρι και ρόκα, κράκερ με σολομό, μπισκότο σοκολάτας με φουντούκι, και baba au rhum. 

Ο χώρος

p0016720jpg.webp
Image Credits: Andrea Brizzi

Το εσωτερικό του cafe έχει φωτεινές αποχρώσεις, με παράθυρα σε μαύρο πλαίσιο και λευκά ξύλινα πατώματα, ενώ τα μπεζ μάρμαρα που κυριαρχούν στο χώρο προσδίδουν μία αίσθηση ηρεμίας. Στους τοίχους υπάρχουν καθρέφτες και μεγάλα έργα αφηρημένης τέχνης. Οι καρέκλες έχουν ρετρό-μοντέρνα εμφάνιση με καρό ύφασμα σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς: μπεζ-λευκό, μαύρο-λευκό και μπορντό-λευκό. Κάθε καρέκλα συνοδεύεται από ένα σκαμπό για να ακουμπήσει η τσάντα του πελάτη.