fbpixel

Search icon
Search
Το μοναδικό δείπνο της Kilian στη Θεσσαλονίκη
PEOPLE & PARTIES

Το μοναδικό δείπνο της Kilian στη Θεσσαλονίκη

Σε ένα λαμπερό ladies dinner οι προσκεκλημένες της Kilian και του περιοδικού GLOW ανακάλυψαν έναν μεθυστικό κόσμο αρωμάτων


Την ξεχωριστή εμπειρία της υψηλής αρωματοποιίας του Kilian Hennessy, που μεταφράζει σε σύγχρονες, πολυτελείς δημιουργίες την ευαισθησία και το όραμα που έχει κληρονομήσει από τους προγόνους του, καθώς μεγάλωσε μέσα σε μια από τις πιο ένδοξες Γαλλικές δυναστείες ποτών υψηλής ποιότητας, βιώσαμε με ένα ιδιαίτερο ladies dinner στο εστιατόριο Aficionados στη Θεσσαλονίκη. 

Το event της Kilian και του περιοδικού GLOW Magazine, ξεκίνησε στον κήπο του εστιατορίου με ένα ιδιαίτερο cocktail, εμπνευσμένο από τις 4 οσφρητικές οικογένειες των αρωμάτων, με βάση το διάσημο κονιάκ και εμπλουτισμένο με βρώσιμα άνθη. Αμέσως μετά οι καλεσμένες πέρασαν στον πρώτο όροφο του εστιατορίου που είχε μεταμορφωθεί σε ένα κομψό παριζιάνικο restaurant, όπου οι επιθυμίες απελευθερώνονται.

dsc-3651.JPG

Το Art de la Table, στα δυο υπερμεγέθη τραπέζια ήταν η αποτύπωση της Kilian αισθητικής, που επιδιώκει την απόλυτη πολυτέλεια, προσεγγίζοντάς την τολμηρά. Οι επιφάνειες των τραπεζιών καλύφθηκαν από καθρέπτες και πολλά κρυστάλλινα κηροπήγια με λευκά κεριά τοποθετήθηκαν κατά μήκος τους. Ανάμεσά τους, συνθέσεις με παιώνιες και λευκά τριαντάφυλλα, χαρακτηριστικά λουλούδια που επιλέγει ο οίκος, λευκές πορσελάνες και ασημένια μαχαιροπίρουνα. Το μενού και το sitting έγιναν με χειρόγραφη καλλιγραφία, σε απόλυτους black & white συνδυασμούς. 

Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Πέπυς Σιούτη, Γενικής Διευθύντριας Kilian & Luxury Brands Estee Lauder Hellas, στον πολυτάλαντο Σαράντη Τσιμιλίμη, Global Education Director της Kilian. Το μαγευτικό ταξίδι σε έναν κόσμο που εξερευνά τον τρόπο που ένα άρωμα «αγγίζει» δυναμικά, αόρατα και αμετάκλητα εκείνον που το φοράει, είχε μόλις ξεκινήσει. 

Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο Σαράντης Τσιμιλίμης μας μύησε στα μυστικά των αρωμάτων και την έννοια της δεξιοτεχνίας και της πολυτέλειας, που είχε χαθεί στη σύγχρονη αρωματοποιία και ο Kilian Hennessy έκανε σκοπό ζωής να την επαναφέρει. Στη συνέχεια, μας παρότρυνε να ανοίξουμε το λευκό κουτί που η κάθε καλεσμένη είχε στο πιάτο της και να ανακαλύψουμε τις μυρωδιές και τις ιστορίες που αυτές διηγούνται, μέσα από τα εμβληματικά clutches-έργα τέχνης, διακοσμημένα με σκαλίσματα και τολμηρά κοσμήματα, και το μοναδικό άρωμα που έκρυβαν μέσα τους.

dsc-3984.JPG
Νανώ Κουγιουμτζόγλου & Πετιούλα Κατσάρκα

Γνωστός για τις οσφρητικές συνθέσεις που αναπολούν τη γαλλική πολυτέλεια μίας άλλης εποχής, ο οίκος δεν διαπραγματεύεται την ποιότητα των συστατικών του, ευνοώντας τις σπάνιες και ακατέργαστες πρώτες ύλες. Δημιουργεί αρώματα που εκφράζουν ακριβώς τα συναισθήματα, όπως τα υπαγορεύουν οι τίτλοι τους. Κάθε άρωμα είναι το ξεκίνημα μίας αληθινής ιστορίας που ακόμα δεν έχει ειπωθεί, αλλά σε εμάς, τις προσκεκλημένες στο δείπνο, αποκαλύφθηκαν, αφυπνίζοντας βαθιά κρυμμένα συναισθήματα και εικόνες. 

Για τον Kilian Hennessy, η αληθινή πολυτέλεια διαρκεί στον χρόνο και για το λόγο αυτό επιμένει στον εξαιρετικό σχεδιασμό και το διαχρονικό στιλ. Μάλιστα, σε αυτήν την πεποίθηση δίνει και μια επιπλέον διάσταση: κάθε άρωμα έχει τη δυνατότητα να ανανεώνεται διαρκώς, αναδεικνύοντας το σε αντικείμενο τέχνης, που κάποιος έχει στην κατοχή του για πάντα.

dsc-4279.JPG

Ο Kilian γαλουχήθηκε σε έναν κόσμο παραδοσιακής γαλλικής πολυτέλειας. Τιμά την ιστορία της οικογένειας του –προσθέτοντας μια ανατρεπτική ματιά στο δικό του, σύγχρονο όραμα για το γαλλικό άρωμα. Αρχικά, οι μυρωδιές είναι πλούσιες και ζωηρές, έχοντας αναδυθεί από τα κελάρια κονιάκ Hennessy των παιδικών του χρόνων. Συγκεκριμένα, εκείνη των δρύινων βαρελιών έχει εμποτιστεί με το άρωμα της ζάχαρης, του αλκοόλ και του ξύλου, ενώ έχει εξελιχθεί στη χαρακτηριστική οσφρητική σφραγίδα του οίκου. «Πολύ συχνά έχω την εντύπωση ότι αυτή ακριβώς η μυρωδιά των κελαριών έχει κατακλύσει όλες τις αισθήσεις μου» εξηγεί ο ίδιος.

Έπειτα, το μυστήριο είναι κι εκείνο χαρακτηριστικό κομμάτι του brand. Ο ίδιος το χαρακτηρίζει «μερίδιο των αγγέλων», εννοώντας ότι αποτελεί μία μαγική προέλευση, η οποία αποτυπώνει την αίσθηση που προσδίδει η ένωση του βαρελιού και του κονιάκ. Το άρωμα εξατμίζεται και αναδύεται από τα βαρέλια, ακριβώς όπως μια υπερβολική ενέργεια ή μια σιωπηλή προσφορά στους θεούς!

Τέλος, πρωταγωνιστούν τα πάθη –αν και το όνομα Hennessy υπονοεί οικογενειακή κληρονομιά, το όνομα Kilian αποτελεί την προσωποποίηση του Πάθους. Έντονες εμπειρίες ενισχύουν τη δημιουργικότητά του: αναμνήσεις, γνωριμίες με καλλιτέχνες, εξωτικές γεύσεις, ένα αθώο φλερτ και λαχταριστοί εθισμοί...

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Σαράντης Τσιμιλίμης Global Education Director της KILIAN
& Πέπυ Σιούτη Γενική Διευθύντρια KILIAN & Luxury Brands Estee Lauder Hellas με deux-pièces από την Progetto Μoda.