fbpixel

Search icon
Search
Το Le Sirenuse στο Positano ανανεώνει την εμφάνιση της πισίνας του με τη βοήθεια του Nicolas Party
ESCAPE

Το Le Sirenuse στο Positano ανανεώνει την εμφάνιση της πισίνας του με τη βοήθεια του Nicolas Party

Το Le Sirenuse αποκαλύπτει μια εκπληκτική πισίνα που κόβει την ανάσα, πλήρως αναμορφωμένη από τον παραστατικό καλλιτέχνη Nicolas Party


Μια νέα εγκατάσταση του Nicolas Party ζωντανεύει την πισίνα στο Le Sirenuse, ένα οικογενειακό boutique ξενοδοχείο στην πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη του Positano της Ιταλίας. Ο Ελβετός καλλιτέχνης, γνωστός για τις αφηρημένες ερμηνείες του σε γνωστά τοπία, πορτρέτα και εικόνες νεκρής φύσης που είναι ρευστές και ζωντανές, μεταμόρφωσε πλήρως την εμφάνιση της πισίνας σε έναν καθηλωτικό και παιχνιδιάρικο χώρο όπου οργανικές μορφές μπλέκονται και χορεύουν κάτω από το νερό.

gnrj9zugn2jxbkpewefpb-768-80jpg.webp
Image source: Le Sirenuse

Το έργο σηματοδοτεί την 11η προσθήκη στη συνεχιζόμενη σειρά ανάθεσης ειδικών χώρων του ξενοδοχείου, με επικεφαλής τη σύμβουλο τέχνης Rilka Rittson-Thomas. Το έργο του Party αποτελεί ένα ζωντανό υδάτινο τοπίο από ψηφιδωτά, μία επιλογή που καθοδηγήθηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες των συνιδιοκτητών του ξενοδοχείου, Antonio και Carla Sersale, για να τιμήσουν το όραμα του αείμνηστου πατέρα του Antonio. Πρόκειται για μία joyful και μοντέρνα επανεκτέλεση της χαρακτηριστικής θέας της πισίνας προς τη θάλασσα και τα βουνά της Μεσογείου. Σε προηγούμενες αναθέσεις έχουν συμμετάσχει διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Martin Creed, Stanley Whitney, Rita Ackermann, Alex Israel, Matt Connors και Caragh Thuring, μεταξύ πολλών ακόμα. 

49ase5x9xrgcnlsxnmh4en-768-80jpg.webp
Image source: Le Sirenuse
Αφού πέρασε μια εβδομάδα βυθίζοντας τον εαυτό του στην ατμόσφαιρα και την αισθητική του ξενοδοχείου, ο Party επέστρεψε στο studio του στη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσει τη δημιουργική διαδικασία. Ο παραστατικός καλλιτέχνης οραματίστηκε ένα αφηρημένο μοτίβο σε μπλε και πράσινο χρώμα, που αντανακλά τη σχέση μεταξύ των σύννεφων και του νερού. Στο βαθύτερο σημείο της πισίνας, τοποθέτησε έναν χρυσό ψηφιδωτό δίσκο για να αναπαραστήσει τον ήλιο, προσκαλώντας τους λουόμενους να επισκεφθούν την πισίνα και να νιώσουν "σαν να βουτούν στον ουρανό".

oa2vrz7yce6q85pzae6ub-768-80jpg.webp
Image source: Le Sirenuse

Ο Nicolas Party ελπίζει ότι η τέχνη του στο Le Sirenuse θα θεωρηθεί ως "μεταφορική και συμβολική", επιτρέποντας στους επισκέπτες να ερμηνεύσουν τα πλωτά σχήματα που συναντούν καθώς κολυμπούν. "Τα πάντα είναι αλληλένδετα. Εμείς απλά ζούμε στη μέση, τα σύννεφα δημιουργούν το νερό που δημιουργεί τα κύματα μέσω της βροχής, και στη συνέχεια το χρώμα του νερού είναι το χρώμα του ουρανού που αντανακλάται" επισημάνει ο ίδιος.

sjx5qqmb3sl59rgdtfuhqn-768-80jpg.webp
Image source: Le Sirenuse

Αφού δημιούργησε ένα τελικό σκίτσο για την πισίνα, ο Party αντιμετώπισε την πρόκληση να μεταφράσει το όραμά του σε ψηφιδωτά. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου απευθύνθηκε στην Bisazza, μία κορυφαία εταιρεία γυάλινων ψηφιδωτών της Ιταλίας, για να δημιουργήσει το σχέδιό του σε εκατοντάδες διαδοχικά αριθμημένα τετράγωνα φύλλα, το καθένα με μήκος 15 πλακιδίων και πλάτος 15 πλακιδίων. Αυτά τα φύλλα ψηφιδωτού στάλθηκαν στη συνέχεια στο Positano, όπου τον Ιανουάριο του 2024, οι έμπειροι στις εγκαταστάσεις ψηφιδωτών Ιταλοί αδελφοί Fabrizi, Luciano και Marcello, άρχισαν να τα τοποθετούν με επιμέλεια για να φέρουν το έργο του Nicolas Party στη ζωή.

Το ξεχωριστό αυτό ξενοδοχείο "Le Sirenuse" βρίσκεται στην οδό Via Cristoforo Colombo, 30, Positano και αναμένει τον κάθε επισκέπτη να βρεθεί στο χώρο του και να απολαύσει τη θρυλική βεράντα του.