fbpixel

Search icon
Search
Ένα μοντέρνο νησιώτικο σπίτι στην Κύθνο συνδυάζει την παράδοση με το σύγχρονο design
INTERIORS

Ένα μοντέρνο νησιώτικο σπίτι στην Κύθνο συνδυάζει την παράδοση με το σύγχρονο design

Το "Piperi" φέρει την υπογραφή του Δανού αρχιτέκτονα Sigurd Larsen


Το Piperi House βρίσκεται στην πλαγιά μιας μικρής γοητευτικής χερσονήσου που προεξέχει από την Κύθνο στο Αιγαίο Πέλαγος, με εκπληκτική θέα στο κυκλαδίτικο αρχιπέλαγος. Αντλώντας έμπνευση από τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα χωριά που χαρακτηρίζονται από τους εμβληματικούς παραδοσιακούς λευκούς κύβους που συγκρατούνται από λευκά σκαλοπάτια σοκάκια, το σπίτι αναδύεται ως ένα κρυστάλλινο γλυπτό, σχολαστικά λαξευμένο από ένα ενιαίο μπλοκ λευκής πέτρας. Με φόντο το ξερό τοπίο όπου κυριαρχούν οι ζεστοί καφέ και πράσινοι τόνοι, οι μονολιθικοί όγκοι του βρίσκονται σε εντυπωσιακή αντίθεση, συνθέτοντας ένα ενδιαφέρον σκηνικό.

The Aegean charm is everywhere 

the-greek-foundation-sigurd-larsen-piperi-house-kythnos4-35PLT.jpg

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της αισθητικής ταυτότητας της κατοικίας είναι το γεγονός ότι και στους εσωτερικούς, αλλά και στους εξωτερικούς του χώρους χαρίζει μια αίσθηση παιχνιδιάρικης κίνησης, χάρη στις στριφογυριστές λευκές σκάλες που οδηγούν τους επισκέπτες σε κάθε επίπεδό της. Αντλώντας έμπνευση από την τέχνη του M.C. Escher, μπορεί κανείς να διασχίσει το σπίτι σε έναν άπειρο κύκλο βημάτων, πλοηγώντας απρόσκοπτα πάνω, κάτω και γύρω από τους χώρους διαβίωσης. Το σύμπλεγμά των τεσσάρων λευκών κύβων φωλιάζει στην πλαγιά του λόφου σε διάφορα ύψη, προσφέροντας μια πληθώρα πανοραμικής θέας στα γειτονικά νησιά.

Η παρουσία του κυκλαδίτικου αρχιπελάγους και το διαρκώς μεταβαλλόμενο χρώμα της θάλασσας και του ουρανού μπορεί να βιωθεί από κάθε σημείο του. Από το εσωτερικό, η θέα στο μικρό ακατοίκητο νησί Πιπέρι γίνεται κομβικό σημείο και πλαισιώνεται τέλεια και από τα τρία κρεβάτια, τη μπανιέρα, την τραπεζαρία και τον καναπέ. Οι βεράντες όχι μόνο συνδέουν τους διαφορετικούς χώρους, αλλά υπογραμμίζουν και το μεσογειακό τοπίο. Χρησιμεύουν ως προέκταση των χώρων διαβίωσης, ενώ οι οροφές των λευκών κύβων διπλασιάζονται ως υπερυψωμένα οροπέδια, παρέχοντας πρόσβαση σε εντυπωσιακά πλεονεκτικά σημεία πάνω από τους τραχείς βράχους.

The smart structure 

the-greek-foundation-sigurd-larsen-piperi-house-kythnos16-A79uy.jpg

Μαζί όμως με την ανοιχτή θέα 200 μοιρών στη θάλασσα, έρχονται και οι παράκτιοι άνεμοι. Οι εξωτερικοί χώροι, που δημιουργούνται από τη διάταξη των λευκών κύβων, είναι στρατηγικά προσανατολισμένοι ώστε να παρέχουν ένα καταφύγιο προστατευμένο από τους ανέμους, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση και την έντασή τους. Δύο σκάλες κατεβαίνουν με χάρη από το σπίτι, παρέχοντας άμεση πρόσβαση στο νερό σε κάθε πλευρά της χερσονήσου. Το ένα μονοπάτι οδηγεί στους βραχώδεις γκρεμούς στα ανατολικά, όπου μπορεί κανείς να πηδήξει, προσκαλώντας σε συναρπαστικά άλματα στη θάλασσα, ενώ το άλλο σας οδηγεί σε μια αμμώδη παραλία στη νοτιοδυτική πλευρά.

The warm atmosphere 

sigurd-larsen-piperi-house-greek-design-cycladic-architecture-kythnos-island-greece-landscape-ocean-view-43-Sh5hJ.jpg

Καθώς η κατοικία εκτείνεται πέρα ​​από την κορυφογραμμή του λόφου, ένας μικρός ξενώνας αναδύεται από έναν υπάρχοντα πέτρινο αχυρώνα. Με μια φιλόξενη υπαίθρια κουζίνα και πέργκολα, αυτό το άνετο καταφύγιο επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν την ανατολή του ηλίου στο κύριο σπίτι που σκαρφαλώνει στους ανατολικούς βράχους και στη συνέχεια να μεταβούν απρόσκοπτα για να αγκαλιάσουν το ηλιοβασίλεμα, με θέα στην παραλία στη νοτιοδυτική πλευρά.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της υπέροχης κατοικίας στη gallery!

http://sigurdlarsen.com/

Photos: KKROM