fbpixel

Search icon
Search
Tips για να κλείνετε πάντα τις πιο οικονομικές πτήσεις σε μοναδικούς προορισμούς
ESCAPE

Tips για να κλείνετε πάντα τις πιο οικονομικές πτήσεις σε μοναδικούς προορισμούς

Πραγματοποιείστε τα ταξίδια των ονείρων σας χωρίς περιορισμούς


Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από εκείνο το e-mail, που έρχεται τελικά στον υπολογιστή λίγο μετά την ολοκλήρωση της κράτησης μίας πτήσης, που θα σας ταξιδέψει σε νέα αγαπημένα μέρη. Συχνά, εγκλωβιζόμαστε στο λεγόμενο όριο τιμών, θέτοντας κυρίαρχο κριτήριο για την επιλογή ενός προορισμού, την τιμή του εισιτηρίου του. 

Ξεχάστε τα άγχη ενός ταξιδιού εύκολα, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές και τα tips, που θα σας εξασφαλίζουν πάντοτε τις πιο φθηνές πτήσεις σε οποιοδήποτε προορισμό επιθυμείτε. Πλέον, το όνειρο να βρεθείτε σε μια ατελείωτη παραλία με χρυσή αμμουδιά, "βουτηγμένη" σε ένα εξωτικό και μακρινό τοπίο δεν απέχει από την πραγματικότητα σας...

Κάντε κράτηση νωρίς

1-rlBU9.jpg

Είναι γνωστό ότι στα αεροπορικά εισιτήρια ανεβαίνει η τιμή, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων πριν την αναχώρηση. Αν καταφέρετε να τα κλείσετε το συντομότερο δυνατό, θα έχετε τη δυνατότητα να εξασφαλίσετε το χαμηλότερο κόστος. Συνήθως, το όριο για να συμβεί αυτό ξεκινάει εντός τριών μηνών έως και 30 ημερών της πτήσης. 

Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε μια μηχανή αναζήτησης ταξιδιών, όπως το Google Flights ή το Kayak, έχετε πρόσβαση σ’ έναν αλγόριθμο προβλέψεων, που αναλύει τις ιστορικές τάσεις των τιμών, ώστε να ανακαλύψετε αν θα αυξηθούν, θα μειωθούν ή θα παραμείνουν οι ίδιες. Φυσικά, ακόμη ένας λόγος για να κάνετε κράτηση νωρίς είναι για να κλείσετε το κάθισμα που θέλετε, ειδικά σε πτήσεις «αιχμής». Αν δε δώσετε την απαιτούμενη προσοχή και δεν ικανοποιηθείτε τελικώς, τότε θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον χρήματα για μια θέση «premium».

Ενεργοποιήστε τα price alerts

Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε ένα εισιτήριο πολύ νωρίτερα, τότε μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα price alerts, τα οποία θα σας ειδοποιούν όταν αυξάνεται ή μειώνεται η τιμή κάποιου εισιτηρίου. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται καθημερινά, αφού ακόμη και μια μικρή πτώση του κόστους του, μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων, εάν για παράδειγμα θα χρειαστείτε εισιτήριο για κάθε μέλος της οικογένειάς σας. Extra Τip: Το Google Flights δείχνει τις διαφορετικές τάσεις στις τιμές των πτήσεων σε μορφή γραφήματος.

Be flexible 

3-UibGW.jpg

Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στην επόμενη πτήση σας είναι να είστε ευέλικτοι. Δύο από τα πιο εύκολα tips για να πετύχετε τη φθηνότερη επιλογή είναι να πετάξετε στα μέσα της εβδομάδας ή κατά την περίοδο των γιορτών, όπως την Ημέρα των Χριστουγέννων ή το Πάσχα, καθώς λιγότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν τότε. Plus, μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρότερο αεροδρόμιο λίγο πιο μακριά από τον τελικό σας προορισμό -κίνηση που θα σας εξασφαλίσει σίγουρα λιγότερο κόστος. Συνολικά, η ευελιξία σας στα ταξίδια αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για τη μείωση της τιμής του αεροπορικού σας εισιτηρίου.

Κλείστε πτήση με ανταπόκριση

Αν δεν βιάζεστε να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας, η κράτηση μιας πτήσης με ανταπόκριση κοστίζει συνήθως φθηνότερα από οποιαδήποτε άλλη, απευθείας. Οι μηχανές αναζήτησης σας επιτρέπουν να φιλτράρετε τα διάφορα δρομολόγια πτήσεων ξεχωρίζοντας αυτά που απαιτούν διανυκτέρευση, 1 στάση, 2 ή και περισσότερες. Ακόμη, επιλέγοντας διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες κατά την ανταπόκριση σας, εξοικονομείτε extra χρήματα.

Χρησιμοποιήστε τα μίλια σας

2-BRnMp.jpg

Εάν ταξιδεύετε συχνά, τότε σίγουρα έχετε ακούσει τα περίφημα μίλια πτήσεων, τα οποία μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα αφού εξαργυρώνονται σε ακριβά ταξίδια. Μαζεύοντας πόντους από κάθε νέο εισιτήριο που κλείνετε, καταφέρνετε να συγκεντρώσετε ένα ποσό μιλίων (διαφορετικό για κάθε εταιρεία), το οποίο θα σας εξασφαλίσει την προαπαιτούμενη έκπτωση και μείωση του κόστους σε ένα ταξίδι της επιλογής σας. Συγκεντρώστε λοιπόν, τα points που χρειάζεστε από τις πιο συχνές πτήσεις σας και κάντε στον εαυτό σας το δώρο που πάντα επιθυμούσε!