fbpixel

Search icon
Search
Time for drinks: Πού θα βρείτε τα πιο ελαφριά cocktails στην πόλη
TASTE

Time for drinks: Πού θα βρείτε τα πιο ελαφριά cocktails στην πόλη

Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο festive επιλογές


Οι γιορτινές μέρες έφτασαν, η πόλη έχει στολιστεί και μας περιμένει να απολαύσουμε όμορφες στιγμές με οικογένεια και φίλους. Οι πιθανότητες λένε ότι οι έξοδοι θα αυξηθούν και μαζί με αυτό, το αλκοόλ που θα καταναλώσουμε. Υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να απολαύσουμε ένα αλκοολούχο ποτό χωρίς να υπερβάλουμε στις θερμίδες, αλλά τι γίνεται στην περίπτωση των κοκτέιλ; Τα κοκτέιλ είναι κατεξοχήν μία ιδιαίτερη επιλογή, με τεράστια γκάμα γεύσεων, τα οποία καταναλώνονται σε γιορτινές περιόδους. Ωστόσο συχνά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που τα καθιστούν απαγορευτικά όταν προσέχουμε τη διατροφή μας.

Παρακάτω θα βρείτε τις πιο ελαφριές και ισορροπημένες επιλογές κοκτέιλ από μαγαζιά της πόλης μας.

Local

397344734-836982624566698-139494181216600129-n.jpg

Το εορταστικό αλλά και light κοκτέιλ που μας προτείνουν από το Local είναι το No. 2 από τον κατάλογό τους. Το Νο. 2 αποτελεί ένα κλασικό κοκτέιλ, το μαρτίνι, αλλά με ένα twist που δίνει την ευκαιρία να προσωποποιήσουμε το ποτό μας. Ο λόγος για το “choose your bitter”, δηλαδή τη δυνατότητα να προσθέσουμε ένα από τα δοκιμασμένα αρωματικά bitters, τα οποία αναβαθμίζουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κοκτέιλ κάνοντάς το πιο αρωματικό, χωρίς να αυξάνεται θερμιδικά. Η βάση αποτελείται από τζιν και ο βερμούτ και οι επιλογές των bitters, είναι η λεβάντα, το γκρέιπφρουτ και το πορτοκάλι. Για τις γιορτές, μας προτείνουν το πορτοκάλι που αποτελεί μία από τις δημοφιλής γεύσεις των χειμερινών εορτών. Προσφέρουν μία τεράστια γκάμα επιλογών τζιν που μπορεί να ικανοποιήσει οποιαδήποτε προσωπική προτίμηση. Μπορείτε να το απολαύσετε στον παλιό αλλά και τον πανέμορφο καινούριο τους χώρο.

Piece of cake

snapinstaapp-405085988-18399367450027053-2712945133528458507-n-1080.jpg

Το Piece of cake, ανανέωσε πρόσφατα τον χώρο του μεγαλώνοντάς το και δημιουργώντας μία ακόμα πιο cozy ατμόσφαιρα. Το ελαφρύ κοκτέιλ που μας προτείνουν αποτελεί νέα δημιουργία και βρίσκεται στην κατηγορία των long drinks. Αν και έχει ως βάση το κονιάκ, γνωστό για την έντονη γεύση του, ο εξαιρετικός συνδυασμός με τα υπόλοιπα υλικά, προσφέρει ένα γευστικό αποτέλεσμα, με ισορροπημένα αρώματα. Περιέχει μόνο φυσικά υλικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Αυτά είναι το τζίντζερ, μία γνωστή υπερτροφή, σε συνδυασμό με φυσικό μέλι και λεμόνι. Επιπροσθέτως τα αρωματικά bitters και τα έλαια από τη φλούδα πορτοκάλι που γαρνίρει το κοκτέιλ, απογειώνει το αποτέλεσμα προσφέροντας μία ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες αλλά και μετά το φαγητό. Το συγκεκριμένο ποτό βρίσκεται για την ώρα στην κατηγορία των secret cocktails, περιγράψτε το και θα σας το προετοιμάσουν!

Cevicheria

cevicheria.jpeg

Η Cevicheria μας υποδέχθηκε στον εντυπωσιακό καινούριο της χώρο όπου μπορείτε να απολαύστε Nikkei γεύσεις. Το μενού των κοκτέιλ είναι εμπνευσμένο από την αρχαία Ιαπωνική φιλοσοφία των “9 elements of Japanese aesthetics”. Σύμφωνα με εκείνη δημιούργησαν 9 signature κοκτέιλ, τα οποία ξεχωρίζουν για τους ιδιαίτερους συνδυασμούς τους και τον σεβασμό για την πρώτη ύλη χρησιμοποιώντας εξολοκλήρου ένα υλικό που έχουν επιλέξει και υποστηρίζοντας το κίνημα
του zero food waste. Το κοκτέιλ που μας προτείνουν ονομάζεται ENSO. Αποτελεί υβρίδιο του Highball whiskey soda όπου έχουν επεξεργαστεί το whiskey σε συνδυασμό με φουντούκια με τη μέθοδο sous vide. Το κοκτέιλ ολοκληρώνεται με την προσθήκη λικέρ μήλου calvados, σόδας με λυκίσκο και πούδρας εσπεριδοειδών. Δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και o λυκίσκος δίνει μία ευχάριστα πολύπλοκη γεύση, προσφέροντας ιδιαίτερο χαρακτήρα στα αρώματα του κοκτέιλ.

Canteen

canteen.jpg

Το Canteen μας υποδέχεται με το ανανεωμένο του μενού φαγητού και τις επιλογές κοκτέιλ που ικανοποιούν κάθε προτίμηση. Μπορείτε να απολαύσετε τα κοκτέιλ τους είτε συνοδεία φαγητού στο τραπέζι σας, είτε στο όμορφα διαμορφωμένο μπαρ του μαγαζιού. Για αυτή την εορταστική περίοδο μας προτείνουν το κοκτέιλ “Artemisia”. Έχει ως βάση το τζιν το οποίο συνδυάζεται με λικέρ πράσινου μήλου, χυμό λάιμ και φρέσκο τζίντζερ, ολοκληρώνοντας με cucumber soda χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ είναι ισορροπημένο σε γεύση, προσφέροντας μία ελαφριά γλυκόπικρη επίγευση προερχόμενη από το τζίντζερ. Η επιτυχημένη πολυπλοκότητα γεύσης του συνδυασμού του πράσινου μήλου, του λάιμ και του τζίντζερ, το καθιστά μία εξαιρετική επιλογή είτε για τη συνοδεία φαγητού είτε όταν θα βγείτε για ένα ποτό μέσα στις γιορτές.

Giulietta Spritzeria

spritzeria.jpg

Η Giulietta Spritzeria βασίζεται στην κουλτούρα του aperitivo και είναι το πρώτο “απογευματινό” bar που έχει ως επίκεντρο τα Low ABV (χαμηλών αλκοολικών βαθμών) ποτά και κοκτέιλ. Το μενού τους είναι σχεδιασμένο για να καταναλώνεται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, αφού ούτως ή άλλως το κατάστημα κλείνει τις πρώτες βραδινές ώρες. Επίσης δεν λείπει και η κατηγορία ποτών στην οποία χρησιμοποιούν υλικά χαμηλά σε θερμίδες, όπως εξειδικευμένα αναψυκτικά και κρασιά χωρίς αλκοόλη ή πρόσθετη κατεργασμένη ζάχαρη. Για τις γιορτές μας προτείνουν το “First Word”, το οποίο συνδυάζει Ελληνικό βερμούτ, βοτανικά αποστάγματα, σόδα από πράσινο μανταρίνι Σικελίας και λεμόνι. Γαρνίρεται με δενδρολίβανο δίνοντας το μία γιορτινή εμφάνιση. Αποδίδει μία ήπια και απολαυστική γλυκόξινη γεύση και έχει ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα.

Mazu Bar Restaurant

mazu-6.jpg

Το Mazu Bar Restaurant συνορεύει με την παραλία της Θεσσαλονίκης με θέα το λιμάνι και τα εμβληματικά ηλιοβασιλέματα της εποχής. Από τη λίστα των ευφάνταστων κοκτέιλ τους, μας προτείνουν το «The gin tonic you want», μία εξαιρετική επιλογή χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Όπως φανερώνει ο τίτλος του, έχει ως βάση το τζιν το οποίο συνδυάζουν με βασιλικό, ελαιόλαδο και τόνικ χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ αποτελεί παράδειγμα της φιλοσοφίας τους, δηλαδή τον συνδυασμό εξαιρετικών πρώτων υλών με τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας. Θα αναρωτηθείτε πως ένα ποτό με ελαιόλαδο μπορεί να θεωρείται ελαφρύ αλλά η απάντηση είναι απλή. Χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, το συγκεκριμένο ελαιόλαδο έχει έντονο και γεμάτο άρωμα με αποτέλεσμα μία μικρή ποσότητα να δίνει το αποτέλεσμα που εμπνεύστηκαν, δηλαδή ένα ισορροπημένο ποτό το οποίο δεν θα μετανιώσετε αν το δοκιμάσετε.

Cheers!
niki-dietitian.jpg

Η Νίκη Αθανασιάδη PhD MSc RDN CDN, είναι κλινική διαιτολόγος με πολυετή εμπειρία στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.