fbpixel

Search icon
Search
Ετοιμάζετε ρεβεγιόν στο σπίτι; Αυτά είναι τα απολαυστικά cocktails που θα απογειώσουν τη βραδιά
TASTE

Ετοιμάζετε ρεβεγιόν στο σπίτι; Αυτά είναι τα απολαυστικά cocktails που θα απογειώσουν τη βραδιά

Συνταγές που θα σας ξετρελάνουν


Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο «μεγάλο» βράδυ του ρεβεγιόν και οι ετοιμασίες βρίσκονται στο πικ τους. Εκτός από τις λαχταριστές γεύσεις που θα υπάρχουν στο τραπέζι μας σημαντικό ρόλο «παίζουν» και τα ποτά που θα τις συνοδεύσουν. Άλλωστε αυτήν τη βραδιά όλα επιτρέπονται, ακόμα και μερικές υπερβολές. Αν ανήκετε στην κατηγορία των hosts γνωρίζετε πολύ καλά ότι η οργάνωση είναι απαιτητική και σίγουρα επιθυμείτε να τα έχετε όλα στη εντέλεια. Υπάρχει ένας τρόπος να εντυπωσιάσετε και αυτός δεν είναι άλλος από την cocktail list που μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τις συνταγές που θα ξετρελάνουν, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς!

Eggnog

shutterstock-740090611.jpg

Υλικά 

  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. του γλυκού βανίλια
  • 1 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 5 αυγά (ξεχωρίζουμε κρόκους και ασπράδια)
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού ρούμι

Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα, αναμιγνύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά προτού το αποσύρουμε από αυτήν και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει ελαφρά. Ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μίξερ και τους χτυπάμε καλά με τη ζάχαρη. Έπειτα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί με το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το αλκόολ και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά μαρέγκα. Βγάζουμε το eggnog από το ψυγείο, ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με ένα ξυλάκι κανέλας και λίγο μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε.

Εορταστικό Cosmopolitan

shutterstock-1223319928.jpg

Υλικά
• ½ μεζούρα Cointreau
• ½ μεζούρα χυμό μούρων
• 1 κγ. χυμό μοσχολέμονου
• κατεψυγμένα μούρα
• πάγος

Εκτέλεση
Γεμίστε μέχρι τη μέση το shaker με πάγο. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα παγωμένα μούρα. Ανακατέψτε πολύ καλά. Σερβίρετε σε ειδικό ποτήρι και προαιρετικά προσθέστε ένα ή περισσότερα μούρα.

Hot Toddy

shutterstock-1569142807-scaled-e1670578863600.jpg

Υλικά 

  • 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 45 ml ουίσκι bourbon
  • 1 κουτ. της σούπας μέλι
  • 2 κουτ.γλυκού χυμό λεμονιού
  • Ξυλάκι κανέλας, για γαρνίρισμα
  • Φέτα λεμόνι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια τσαγιέρα ή μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό να σιγοβράσει. Σε μια κούπα, βάζετε το bourbon, το μέλι και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε το ζεστό νερό και ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά. Γαρνίρετε με ξυλάκι κανέλας και φέτα λεμονιού.

White Martini

martinicandy.jpg

Υλικά

  • 60 ml βότκα με γεύση βανίλια
  • 30 ml λικέρ λευκής σοκολάτας
  • 30 ml κρέμα λευκής σοκολάτας
  • 30 ml half-and-half ποτά
  • Ζάχαρη για γαρνίρισμα και λίγο μέλι

Εκτέλεση

Προσθέστε σε ένα πιάτο το μέλι και σε ένα άλλο τη ζάχαρη. Πρώτα βάλτε το χείλος του ποτηριού μαρτίνι στο πρώτο και ύστερα στο δεύτερο. Σε ένα shaker γεμάτο με πάγο, προσθέστε τη βότκα, το λικέρ λευκής σοκολάτας και το half-and-half ποτά. Ανακινήστε και σερβίρετε.

Glögg

    shutterstock-2067836216-1024x683.jpg

    Υλικά 

    • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
    • 1 ξυλάκι κανέλας
    • 5γρ. τζίντερ σε φέτες
    • 5γρ. αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού
    • 2 καψουλάκια πράσινο καρδάμωμο
    • 1 αστεράκι αστεροειδή γλυκάνισο
    • 15 καρφάκια γαρίφαλο
    • 80γρ. ζάχαρη

    Για το σερβίρισμα

    • φιλέ αμυγδάλου
    • μαύρη σταφίδα
    • βότκα, ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)

    Εκτέλεση 

    Ρίχνετε το κρασί σε μια κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και το βάζετε να ζεσταθεί καλά, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση. Ανακατεύετε στο ενδιάμεσο για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνετε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς για μια ώρα να ανακατευτούν τα αρώματα και στη συνέχεια φιλτράρετε το κρασί και το μεταφέρετε ξανά στο μπουκάλι. Κλείνετε με το πώμα και το διατηρείτε τουλάχιστον για 1 εβδομάδα. Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξαναζεσταίνετε το κρασί, μοιράζετε σταφίδες και φιλέ αμυγδάλου στα ποτήρια και απογεμίζετε με ζεστό κρασί. Αν θέλετε προσθέτετε λίγο αλκοόλ, όπως ρούμι, κονιάκ ή βότκα.