fbpixel

Search icon
Search
Τι να τρώτε το βράδυ αν θέλετε να χάσετε κιλά
WELLNESS

Τι να τρώτε το βράδυ αν θέλετε να χάσετε κιλά

Επιλογές που θα σας προσφέρουν μοναδικά αποτελέσματα


Το βραδινό είναι ένα γεύμα, το οποίο προβληματίζει τους περισσότερους. Κυρίως αν βρίσκεστε στη διαδικασία της απώλειας του περιττού βάρους, η επιλογή των κατάλληλων τροφών ίσως είναι ακόμα πιο δύσκολη. Σύμφωνα με τους ειδικούς για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού μας δεν πρέπει να παραλείπουμε κανέναν γεύμα, ακόμα και το βραδινό. Πώς θα αποφύγετε όμως την αύξηση του βάρους; Αρχικά καλείστε να καταναλώνετε μικρές μερίδες και να φροντίζετε να μην φτάσετε στο τελευταίο σας γεύμα αρκετά πεινασμένοι. Plus, το βραδινό γεύμα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 550 θερμίδες και ιδανικά θα πρέπει να το τοποθετήσετε στο πρόγραμμά σας δύο-τρεις ώρες μετά το απογευματινό σνακ και περίπου δύο ώρες πριν τον ύπνο. Υπάρχουν όμως και μερικές τροφές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τα κιλά σας. 

Ανακαλύψτε τες!

Αυγά

ben-kolde-ffqnath27em-unsplash-1.jpg

Τα αβγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και περιέχουν βασικά αμινοξέα. Θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πλήρεις πιο γρήγορα. Η υγιεινότερη επιλογή είναι τα φάτε βραστά. Αν προτιμάτε τις ομελέτες ή γενικότερα το τηγάνι, το κλειδί είναι να τα προετοιμάσετε χωρίς λάδι ή με ελάχιστο. Μπορείτε να προσθέσετε μία φέτα ψωμί ολικής και σαλάτα εποχής που θα σας προσφέρει κορεσμό και θα σας κάνει να νιώσετε χορτάτοι.

Καλαμπόκι

shutterstock-1146102071.jpg

Το καλαμπόκι είναι εξαιρετικό βραδινό. Η ιδανικότερη επιλογή είναι το μαγειρεμένο καλαμπόκι και όχι το κονσερβοποιημένο. Η συγκεκριμένη τροφή εξουδετερώνει την πλεονάζουσα χοληστερίνη από το σώμα και σταματά τη συσσώρευση λίπους. Για να είναι υγιεινό το γεύμα χωρίς να πάρετε βάρος, είναι σημαντικό να μην προσθέσετε αλάτι ή βούτυρο.

Λευκό ψάρι

shche-team-ntwa3dn7nni-unsplash-1.jpg

Το λευκό ψάρι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές όταν ψάχνετε για ένα υγιεινό και θρεπτικό βραδινό, χωρίς να πάρετε βάρος. Σ’ αυτήν την περίπτωση, σας προτείνουμε να επιλέξετε λευκό ψάρι επειδή τα λιπαρά ψάρια έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση λίπους. Γι’ αυτό, τα λιπαρά ψάρια είναι ιδανικά για μεσημεριανό.

Σαλάτα 

shutterstock-1523718314.jpg

Ακόμα μια εξαιρετική λύση για βραδινό με λίγες θερμίδες, που μας αδυνατίζει, είναι η σαλάτα. Μπορείτε να προσθέσετε λάχανο, σπανάκι, ρόκα, μαρούλι κλπ. Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά έχουν εξαιρετική διατροφική αξία, με ελάχιστες θερμίδες. Προσοχή χρειάζεται όμως, στην ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείτε. Μόλις μια κουταλιά λαδιού έχει 120 θερμίδες! Να βάζετε το ελάχιστο δυνατό. Ακόμα, μπορείτε να προσθέσετε και μια χούφτα ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί βοηθάνε στο αδυνάτισμα, παρά τις θερμίδες που μπορεί να έχουν. Ειδικά, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και  είναι εξαιρετικές τροφές για αδυνάτισμα.

Σούπες

shutterstock-1907737483.jpg

Μία ακόμα ιδανική επιλογή για τις βραδινές λιγούρες, η οποία δεν έχει πολλές θερμίδες είναι οι σούπες. Μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους, μέχρι να κοιμηθείτε, ενώ παράλληλα βοηθάνε στην ενυδάτωση του σώματος. Δοκιμάστε πολλές διαφορετικές παραλλαγές, όπως είναι η κολοκυθόσουπα που είναι πλούσια σε βιταμίνες και θετικά στοιχεία για τον οργανισμό.

Φρούτα

hanna-balan-7geajn67xiq-unsplash-1-1.jpg

Τα φρούτα δεν παχαίνουν, παρ’ότι περιέχουν σάκχαρα. Αντίθετα, έχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα, εδώδιμες ίνες και άλλα φυτοχημικά, που μας βοηθούν να διατηρήσουμε ένα υγιές σωματικό βάρος. Επιπλέον, τα φρούτα έχουν λίγες θερμίδες. Το πορτοκάλι έχει μόλις 47 θερμίδες ανά 100γρ, το μήλο 52 θερμίδες, ενώ η μπανάνα έχει 89 θερμίδες. Αποφύγετε τα αποξηραμένα όπως και τους χυμούς, καθώς περιέχουν περισσότερες θερμίδες.