fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να κάνετε spice up σεξουαλική σας ζωή; Τι μπορείτε να δοκιμάσετε
WELLNESS

Θέλετε να κάνετε spice up σεξουαλική σας ζωή; Τι μπορείτε να δοκιμάσετε

Οι αλλαγές που παίρνει μαζί του ο χειμώνας


Ο χειμώνας επιφέρει πολλές αλλαγές, θετικές και αρνητικές. Μια από αυτές είναι η αλλαγή στη λίμπιντο και στη σεξουαλική σας ορμή που μπορούν να επηρεαστούν θεαματικά από τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Αυτό συμβαίνει καθώς πολλοί επιμένουν σε μια πιο νοσταλγική διάθεση που τελικά αυξάνει τις άμυνες και ρίχνει το πιο spicy mood. Παρόλα αυτά πριν "βουτήξετε" στα βαθιά θα πρέπει να γνωρίζετε πως το σεξ και η σεξουαλικότητα είναι σύνθετα ζητήματα που δέχονται ψυχολογικές, συναισθηματικές, σωματικές, ορμονικές και ιατρικές επιρροές. 

couple.jpg

Έτσι, αυτή τη φορά επιλέξαμε να δούμε όλα όσα ίσχυαν τους χειμερινούς μήνες και το πως αυτά θα μπορέσουν -σε αντιδιαστολή- να επηρεάσουν πραγματικά όλα όσα θέλετε ή φαντάζεστε να κάνετε την άνοιξη.

1. Έχετε έλλειψη σε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι ένα κύριο θρεπτικό συστατικό που βοηθά το σώμα σας να χτίσει γερά οστά, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και υποστηρίζει τη λειτουργία των νεύρων και των μυών. Η βιταμίνη D είναι γνωστή ως η βιταμίνη του ήλιου επειδή όταν το δέρμα εκτίθεται στο ηλιακό φως, την παράγει φυσικά. Έτσι, εφόσον ο χειμώνας αποτελείται από μικρότερες ημέρες και λιγότερο ηλιακό φως, είναι συνηθισμένο τα επίπεδα βιταμίνης D να μειώνονται. 

Τι σχέση έχει αυτό με τη σεξουαλική σας ορμή; 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να έχουν αντίκτυπο στα επίπεδα τεστοστερόνης και στη σεξουαλική ορμή. Μπορεί η τεστοστερόνη και η λίμπιντο να μην σχετίζονται άμεσα με την αιτία και το αποτέλεσμα ωστόσο υπάρχουν μερικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D σχετίζεται με χαμηλή σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες. Τώρα, λοιπόν, που ο καιρός αλλάζει έφτασε η στιγμή να απολαύσετε όλα τα φυσικά ωφέλη του ήλιου.

couples-cover.jpg

2. Αντιμετωπίζετε εποχιακές συναισθηματικές διαταραχές

Η εποχική κατάθλιψη είναι γεγονός για πολλούς ανθρώπους και προκαλείται από τις αλλαγές του καιρού ενώ λέγεται πως επηρεάζει περίπου το 3 τοις εκατό του γενικού πληθυσμού. Υπάρχει μια σειρά από κοινά συμπτώματα που σχετίζονται με αυτή, όπως η χαμηλή ενέργεια, η δυσκολία στον ύπνο, η πτώση των επιπέδων σεροτονίνης και η μειωμένη σεξουαλική ορμή. Εάν αισθάνεστε ότι αντιμετωπίζατε τα βασικά συμπτώματα όπως δυσκολία συγκέντρωσης, υπερβολικό ύπνο, χαμηλή ενέργεια, αίσθημα συνεχούς θλίψης ή πεσμένη και χαμηλή λίμπιντο και τώρα αυτά αρχίζουν να υποχωρούν, η κατάσταση θα αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση εάν επιμένουν, τότε οφείλετε να μιλήσετε με το γιατρό σας. 

3. Είστε πιο κουρασμένοι από το συνηθισμένο

Η αυξημένη κούραση, το συνεχές αισθήματα κούρασης και ανησυχίας αποτελούν ένα φυσικό "σύμπτωμα" του χειμώνα. Τα βράδια είναι μεγαλύτερα και οι θερμοκρασία είναι πολύ πιο ψυχρή και ως εκ τούτου, το σώμα χρειάζεται να σπαταλήσει περισσότερη ενέργεια. Όπως είναι λογικό, είναι πιθανό αυτό να σας καθιστά λιγότερο διαθέσιμους και με λιγότερη σεξουαλική διάθεση. Τώρα που οι μέρες μεγαλώνουν και η θερμοκρασία ανεβαίνει είναι απαραίτητο να συνδεθείτε ξανά με τους άλλους και με το μέσα σας - ειδικά στην κρεβατοκάμαρα. Είτε αυτό αφορά τη συντροφική σας σχέση, είτε έχει να κάνει με τον αυνανισμό κάντε όλα όσα σας κάνουν να νιώθετε ζωντανή. Οτιδήποτε σας φέρνει ευχαρίστηση μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της σεξουαλικής επιθυμίας, και να απομακρύνει τα winter blues.

couple-2.jpg

Δύο τρόποι να παραμείνετε συνδεδεμένοι

Cuffing o'clock: Μπορεί η εποχή του cuffing να απομακρύνεται αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να κρατήσετε το δικό σας ορισμό και τις αγαπημένες σας πρακτικές και την περίοδο της άνοιξης. Όσο περίεργο και αν φαίνεται οι αγκαλιές μπορούν να πυροδοτήσουν μια πολύ σεξουαλική κατάσταση. Αρκεί να έχετε τις ίδιες ανάγκες με το σύντροφο σας.

Intimacy: Μπορεί οι χειμωνιάτικες νύχτες να αρχίζουν να απομακρύνονται αλλά η ανάγκη για σύνδεση μπορεί να παραμείνει. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σεξουαλική σας ζωή από την άνεση του σπιτιού και αυτό να είναι ότι πιο απολαυστικό έχετε κάνει τελευταία. Αφεθείτε στο γνώριμο και αυτό θα σας οδηγήσει σε δρόμους που δεν έχετε φανταστεί.