fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά; Αυτές είναι οι must-try ασκήσεις
WELLNESS

Θέλετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά; Αυτές είναι οι must-try ασκήσεις

New year, new goals!


Υπάρχει κάποια γυναίκα που δεν επιθυμεί μία επίπεδη κοιλιά και καλοσχηματισμένους κοιλιακούς; Μπαίνοντας σε μία νέα χρονιά, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε μικρές αλλαγές στη ζωή μας και μικρά steps, που θα μας οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων μας. Αν σας απασχολεί κι εσάς η περιοχή της κοιλιάς, δε χρειάζεται να αγχώνεστε. Καθοριστική για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είναι η συστηματική γυμναστική σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή κι εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές ασκήσεις γυμναστικής, που αξίζει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον μεγάλο σας στόχο. 

Ώρα να αναλάβετε δράση!

Σανίδα

shutterstock-567493819.jpg

Η σανίδα, αποτελεί -πλέον- μία από τις πιο γνωστές κι εύκολες ασκήσεις, που γυμνάζει την περιοχή της κοιλιάς και τους ραχιαίους, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το βάρος του σώματος. Η συγκεκριμένη άσκηση, γυμνάζει διαφορετικά σημεία του σώματος, από τους κοιλιακούς και τους μύες της πλάτης μέχρι τους τετρακέφαλους, τους ώμους και τα χέρια, γι' αυτό και είναι πολλοί αυτοί που την επιλέγουν, ενώ συμβάλλει σημαντικά και στη βελτίωση της ευλυγισία. Ακουμπήστε τους αγκώνες και τις παλάμες σας στο έδαφος, φροντίζοντας να είναι στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας, σηκώστε τα γόνατα και κρατήστε το σώμα σας σφιχτό σε μια ευθεία για 1 λεπτό, επαναλαμβάνοντας ανάλογα με τα sets που θα επιλέξετε να κάνετε σε κάθε session.

Push-up

shutterstock-1708015516-1.jpg

Μία ακόμη άσκηση που γυμνάζει πολλά, διαφορετικά σημεία του σώματος, κάνοντας focus στους κοιλιακούς, τους ώμους και τους γλουτούς, είναι τα push-up. Φέρτε τα χέρια σας τεντωμένα στο ύψος των ώμων και κατόπιν, τοποθετήστε τα ακριβώς κάτω από τους ώμους, ώστε, όταν τεντωθούν, να έρθουν εντελώς κάθετα με το έδαφος, σχηματίζοντας ουσιαστικά μία σανίδα. Εισπνέοντας βαθιά, λυγίστε τους αγκώνες προς τα πίσω σε γωνία 45 μοιρών, χαμηλώνοντας το σώμα μέχρι το πάτωμα. Όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο, οι αγκώνες σας θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα στα πλευρά σας και το στήθος πρέπει να ακουμπήσει το έδαφος. Πιέστε τις παλάμες για να σπρώξετε το σώμα σας προς τα πάνω, επιστρέφοντας στην αρχική σας θέση.

Russian Twist

shutterstock-2100269578.jpg

Οι περισσότεροι έχουμε την τάση να παραμελούμε τους πλάγιους κοιλιακούς, κάτι που δε μας βοηθάει σε καμία περίπτωση να αποκτήσουμε την επίπεδη κοιλιά που θέλουμε. Η must-try άσκηση σε αυτή την περίπτωση, είναι το russian twist, που κάνει focus στους πλάγιους κοιλιακούς και πραγματικά... θαύματα. Για να ξεκινήσετε τη συγκεκριμένη άσκηση, πρέπει αρχικά να καθίσετε στο πάτωμα, με τα γόνατα λυγισμένα. Για να αυξήσετε τη δυσκολία, κρατήστε έναν αλτήρα μπροστά από το στήθος σας και προσέχοντας την πλάτη σας, που πρέπει να είναι σε όλη τη διάρκεια της άσκησης ίσια, στρίψτε όσο περισσότερο μπορείτε στα αριστερά κι έπειτα προς τα δεξιά, επαναλαμβάνοντας όλη τη διαδικασία ανάλογα με τα sets που θέλετε να κάνετε.

Ροκανίσματα

shutterstock-648968188.jpg

Τα ροκανίσματα θεωρείται εδώ και χρόνια, μία από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές ασκήσεις, για δυνατή και γραμμωμένη κοιλιά, που στοχεύει στους κοιλιακούς με ελεγχόμενο τρόπο και μέτρια ένταση, καθώς όταν εκτελείται με τον σωστό τρόπο, ενισχύει τους σταθεροποιητικούς μύες και βοηθά στη γράμμωση των κοιλιακών. Σε πρώτη φάση, ξαπλώστε με την πλάτη σας να ακουμπάει στο έδαφος, τα πόδια σας λυγισμένα και τα χέρια σας διπλωμένα στο στήθος σας ή για μεγαλύτερη δυσκολία, δίπλα από το κεφάλι σας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνεχής επαφή του κάτω μέρους της πλάτης σας με το έδαφος. Ανυψώστε το σώμα σας, ώστε να απομακρυνθούν οι ώμοι από το έδαφος, φροντίζοντας παράλληλα να παραμένει το σαγόνι σας μακριά από το στήθος, ώστε ο λαιμός σας να βρίσκεται σε ευθεία με την σπονδυλική σας στήλη. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση κι επαναλάβετε με σταθερό ρυθμό.

Glute bridges

shutterstock-1646629522.jpg

Last but not least, υπάρχει μία άσκηση που μπορεί να γυμνάσει ταυτόχρονα τόσο τους κοιλιακούς, όσο και την περιοχή των γλουτών, που αναμφίβολα μας ταλαιπωρεί εξίσου πολύ και χρειάζεται αρκετή δουλειά. Τo first step, είναι να ξαπλώσετε ανάσκελα, φροντίζοντας να είναι τα γόνατά σας λυγισμένα και τα πόδια σας ελαφρώς ανοιχτά. Υψώστε τους γοφούς σας -όχι πολύ ψηλά καθώς δεν πρέπει να σχηματίζει αψίδα η πλάτη- και μείνετε εκεί, σφίγγοντας τους κοιλιακούς σας για περίπου δέκα δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση κι επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Πρόκειται για μία αρκετά απαιτητική άσκηση, ειδικά για αρχάριους, ωστόσο, σταδιακά θα παρατηρήσετε πως θα μπορείτε να την εκτελείτε με μεγαλύτερη ευκολία κι άνεση.