fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να απαλλαγείτε από το λίπος της μέσης; Οι αποτελεσματικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν
WELLNESS

Θέλετε να απαλλαγείτε από το λίπος της μέσης; Οι αποτελεσματικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν

Διατροφή, γυμναστική και θα νιώσετε υπέροχα με την εικόνα σας


Το λίπος στη μέση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής, καθώς απαιτεί σύνδεση πολλών διαφορετικών ασκήσεων και σίγουρα ένα διατροφικό πλάνο. Αυτό που χρειάζεται είναι να δώσετε βάση στο σώμα σας, ώστε να δυναμώσουν οι μύες κάτω από το λίπος και να αποφεύγετε τα πολλά λιπαρά, την παραπανίσια ζάχαρη, τους ανεπεξέργαστους υδατάνθρακες και τα πολλά αναψυκτικά. Επειδή θεωρείται ένα αρκετά επίπονο θέμα ορισμένων γυναικών, οι οποίες θέλουν να το αποβάλλουν για να αισθανθούν και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με την εικόνα του εαυτού τους, εμείς σας συγκεντρώσαμε ασκήσεις, οι οποίες εστιάζουν και βοηθούν την μείωση του λίπους από τα παχάκια της μέσης.

Ποδήλατο

-4fDkp.jpg

Σε μία άνετη θέση, ξαπλώνετε ανάσκελα και τοποθετείτε τα χέρια στα αυτιά σας, σηκώνοντας τα πόδια σε γωνία 90 μοιρών. Σηκώστε το αριστερό γόνατο προς το στήθος και γυρίστε ώστε ο δεξιός σας αγκώνας να αγγίξει το γόνατο, καθώς σηκώνεται. Επαναλαμβάνετε με τον ίδιο τρόπο και από τις δύο πλευρές και οι επιλογές είναι δύο: ή βάζετε χρονόμετρο 60 δευτερολέπτων ή εκτελείτε τρεις γύρους από 15 επαναλήψεις. Επίσης, εάν διαθέτετε ποδήλατο γυμναστικής ή και κανονικό προτιμήστε το, καθώς βοηθάει εξαιρετικά στην μείωση του λίπους από όλο το σώμα.

Σανίδα

9-J1zg2.jpg
  • Είτε η κλασσική μορφή είτε η πλάγια σανίδα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για να αποκτήσετε αυτό που στοχεύετε. Αρχικά, για να εκτελεσθεί η γνωστή σε όλους άσκηση της σανίδας, ξαπλώστε στο έδαφος και βάλτε τους αγκώνες καρφωμένους στο πάτωμα και ανασηκώστε το κορμί σας. Φροντίστε να βρίσκεται σε μια ευθεία, σφίγγοντας τους γλουτούς και την κοιλιακή χώρα, παίρνοντας σωστές αναπνοές. Παραμείνετε σε αυτή τη θέση για 1 λεπτό, ξεκουραστείτε και εκτελέστε την για άλλη μια φορά.
  • Η πλάγια σανίδα θεωρείται πιο επίπονη, καθώς θα πρέπει να διατηρείτε ισορροπία και παράλληλα να ανεβοκατεβάζετε το κορμό σας στον αέρα. Συγκεκριμένα, ξαπλώνετε στο πλάι με τα πέλματά σας να ακουμπούν το ένα το άλλο, ο αγκώνας που βρίσκεται προς το έδαφος πρέπει να είναι λυγισμένος σε 90 μοίρες και σε αυτή τη στάση ανεβάζετε τους γλουτούς στον αέρα. Ανεβάζετε, λοιπόν, σιγά σιγά και έπειτα κατεβαίνετε χωρίς να ακουμπήσουν στο έδαφος. Μια άσκηση που θα σας «κάψει». Μπορείτε να την πραγματοποιήσετε από 3 γύρους και 15 επαναλήψεις και από τις δύο πλευρές.

Ασκήσεις κοιλιακών

000-PbMIz.jpg
  • Για να ενδυναμώσουμε τους μύες και να καταπολεμήσετε το λίπος, καθίστε με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια σας καρφωμένα επίπεδα στο έδαφος, ενώ ο κορμός σας θα είναι λυγισμένος προς τα πίσω, περίπου κατά 45 μοίρες από το πάτωμα. Ενώ βρίσκεστε σε αυτήν τη θέση, κρατήστε ένα βαράκι ή ένα μπουκάλι με νερό και με τα δύο χέρια σας και σηκώστε τα πόδια σας από το έδαφος. Ισορροπήστε και περιστρέψτε τον κορμό σας μια προς τα δεξιά και μια από τα αριστερά, πλησιάζοντας όσο μπορείτε το βαράκι προς το σώμα σας. Κάνετε 3 σετ των 15 επαναλήψεων και από τις δύο πλευρές ξεχωριστά.
  • Σε ένα άλλο είδος κοιλιακών, σας προτείνουμε μια άσκηση, η οποία είναι πολύ σημαντική επειδή εκτός από το κάψιμο του λίπους, ενισχύει τους μυς του πυρήνα και παρέχει σταθερότητα στο σώμα. Στηριχτείτε, λοιπόν, στα χέρια σας και ανασηκώστε τα πόδια σας, ώστε τα γόνατα να φτάνουν στο στήθος σας ή πάνω από αυτό. Απομακρύνετε τα πόδια από το σώμα σας και επαναλάβετε τουλάχιστον 20 επαναλήψεις από τρία σετ, εκτός κι αν είστε αρχάριοι, οπότε ιδανικά ξεκινήστε για αρχή με τρεις γύρους και από 12 επαναλήψεις και σταδιακά θα τις αυξάνετε.

Σίγουρα, αυτές οι ασκήσεις από μόνες τους δε θα λύσουν το θέμα με το περιττό λίπος, αλλά σε συνδυασμό και με ένα κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής και με πλούσιο υγιεινό διατροφικό πλάνο θα δείτε εντυπωσιακές αλλαγές! Υπομονή, επιμονή, θέληση και διαρκής ενυδάτωση είναι τα μυστικά που θα σας συντροφεύουν.

Keep going!