fbpixel

Search icon
Search
Τhe Talks: Με την jewel designer, Theodora D
#GREEKSDOITBETTER

Τhe Talks: Με την jewel designer, Theodora D

Βραβευμένη ως “Designer of the Year” στην έκθεση Inhorgenta 2023 του Μονάχου



Η Theodora D θυμάται την τέχνη να πρωταγωνιστεί στη ζωή της από παιδί, ωστόσο όπως συμβαίνει στους περισσότερους έφηβους η Θεοδώρα τελειώνοντας το σχολείο, βρέθηκε στον δρόμο της το Πανεπιστήμιο και οι σπουδές στα Οικονομικά. Αυτός ο κλάδος δεν ήταν κάτι που άντεχε η ψυχή της, οπότε ακολούθησαν οι σπουδές στη μόδα και συγκεκριμένα στο styling στην Ελλάδα και το Μιλάνο. Εξασκώντας το επάγγελμα της στυλίστριας, ξεκίνησε να δημιουργεί πολλά αξεσουάρ με τα χέρια της γιατί δεν ικανοποιούνταν με αυτά που έβρισκε στην αγορά και μέσα από μαθήματα γλυπτικής και ζωγραφικής, γεννήθηκε η επιθυμία της για τον σχεδιασμό κοσμημάτων. Στην κοσμηματοποιία νιώθει ότι της επιτρέπεται η ελεύθερη δημιουργία όλων όσων φαντάζεται.

Η συνέχεια δικιά της...

Μίλησέ μας για τις συλλογές σου και τι ξεχωριστό θεωρείς ότι έχουν;

Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι βάζω όλο μου το “είναι” σε κάθε κόσμημα που δημιουργώ και νομίζω πως αυτό γίνεται αντιληπτό με το που κάποιος το κρατήσει στα χέρια του. Όταν ολοκληρώνεται μια δημιουργία, κάτι που μπορεί να είναι κάποιες φορές απίστευτα εύκολο, σαν να ήταν έτοιμο από πάντα, ή κάτι που μπορεί να είναι βασανιστικά δύσκολο, η χαρά είναι απερίγραπτη. Είναι μια γέννηση! Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει όριο στη δημιουργία και αυτή είναι και η μαγεία της.

theodora-d-1-ZhtvL.jpg

Μια σύγχρονη κοσμοπολίτισσα, που αντλεί έμπνευση από το καθετί. Πες μας για τους τρόπους που εμπνέεσαι. Διηγήσου μας μια ιστορία…

Εμπνέομαι, κυριολεκτικά, από τα πάντα γύρω μου και κυρίως από τον άνθρωπο. Βέβαια πάντα παίζουν βασικό ρόλο και οι προσωπικές μου εμπειρίες, τα ταξίδια, οι παραστάσεις, ο έρωτας και το πάθος για την ίδια τη ζωή. Πηγή έμπνευσης λοιπόν, μια ιστορία που μπορώ να σας διηγηθώ, αποτέλεσαν κάποτε τα παγάκια (γέλια). Μια ζεστή ημέρα, παίζοντας με τα παγάκια στα χέρια μου, παρατήρησα πως ένα από αυτά έλιωσε με τέτοιον τρόπο που μετατράπηκε σε δαχτυλίδι. Ο τρόπος που λιώνει ο πάγος όταν τον αγγίζεις είναι μια αλληλεπίδραση ανάμεσα στον άνθρωπο και το αντικείμενο, αλλιώς λιώνει φυσικά κάτω από τον ήλιο, αλλιώς αγγίζοντάς τον. Παρατηρώντας, λοιπόν, τη μεταμόρφωσή του εμπνεύστηκα για μια σειρά ρευστών, μα παράλληλα συμπαγών, κοσμημάτων.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου και τι είναι αυτό που κάνει ένα κόσμημα επίκαιρο και πολυπόθητο;

Είναι η ιστορία που αφηγείται το ίδιο το κόσμημα και η αγάπη μου για τη δημιουργία.

theodora-d-3-flZYo.jpg

Ποιο είναι το είδος γυναίκας που αγαπάς και σε εμπνέει για να σχεδιάζεις;

Πολλές φορές με εμπνέει αυτό που ψυχανεμίζομαι ότι έχει μια γυναίκα μέσα της... Σίγουρα μια δυναμική γυναίκα με έκδηλη θηλυκότητα με συναρπάζει, πιστεύω όμως ότι όλες μας έχουμε μια απίστευτη ομορφιά που μένει να την ανακαλύψουμε και να την αποκαλύψουμε. Και αυτό είναι αλήθεια πως είναι κάτι που προσπαθώ να κάνω μέσα από τα κοσμήματά μου.

Η νέα συλλογή και τι καινούριο έχει να διηγηθεί.

Η τελευταία μου συλλογή είναι η Full Moon. Είναι μια ωδή στη μαγευτική πληρότητα της θηλυκότητας. Μια συλλογή βασισμένη στις καμπύλες και στις κυκλικές φόρμες που αντικατοπτρίζουν τη χάρη της πανσελήνου. Μια πανσέληνος που φωτίζει έντονα τη νύχτα και η επίδρασή της στις ισορροπίες του σύμπαντος και των ανθρώπων είναι καταλυτική και αισθητή.

flamenco-gold-orange-earrings-YpYau.jpg

Κoσμήματα χαμηλού budget ή high luxury;

High αλλά και affordable luxury, πιστεύω στην υψηλή ποιότητα. 

Τι άλλο σχεδιάζεις εκτός από κοσμήματα;

Ζωγραφίζω ακόμη κάποιες φορές, είναι κάτι που έμεινε από τα παιδικά μου χρόνια, και απολαμβάνω να πειραματίζομαι με άλλα υλικά και να τους δίνω “ζωή” με τα χέρια μου.

Ποιο είναι το πιο πιο πιο αγαπημένο σου κόσμημα ever.

Το δαχτυλίδι Flamenco που κέρδισε το βραβείο Designer of the Year στην έκθεση της Inhorgenta. Δεν το αποχωρίζομαι ποτέ, έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι μου.

Επιλέγεις πράγματα για χρόνια κι αν ναι, ποιο είναι ένα αγαπημένο σου αξεσουάρ;

Το μόνο που φοράω χρόνια, είναι μια ασημένια ‘80s ζώνη της μητέρας μου.

Περιέγραψέ μας με τρεις λέξεις τον εαυτό σου

Ρομαντική, δυναμική και ευάλωτη στους αγαπημένους μου.

Ο ορισμός της ομορφιάς για σένα…

Πολύ δύσκολο να ορίσεις την ομορφιά. Στα μάτια μου είναι τόσο ελεύθερη…

img-5902-zseWr.jpg

O αγαπημένος σου τόπος…

Τα Κύθηρα.

Ελλάδα είναι…

Η απέραντη θάλασσα.

Η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει ποτέ…

Για να πετύχεις μεγάλα πράγματα, πρέπει να κάνεις μεγάλα βήματα.

Επόμενοι στόχοι…

Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή της πραγματοποίησης του πρώτου flagship store Theodora D.

Κάτι για το οποίο είσαι περήφανη

Με κάνει να νιώθω περηφάνια το ότι έχω κρατήσει εσωτερικά μου κομμάτια αναλλοίωτα στον χρόνο και φυσικά το ότι η δουλειά μου έφθασε σε ένα επίπεδο που αναγνωρίζεται διεθνώς.

Μια τέλεια μέρα θα ξεκινούσε... και θα τελείωνε…

Με έναν καταιγισμό συναισθημάτων έρωτα.