fbpixel

Search icon
Search
Τhe perfect shelf: Διακοσμούμε τα ράφια μας με τα πιο inspiring concepts
INTERIORS

Τhe perfect shelf: Διακοσμούμε τα ράφια μας με τα πιο inspiring concepts

Οι κατάλληλες κινήσεις για να αναβαθμίσουμε την αισθητική τους


Κομψότητα και λειτουργικότητα αποτελούν τις διαχρονικές λέξεις - κλειδιά για το ιδανικό ράφι. Είτε είναι στερεωμένα στον τοίχο είτε αποτελούν μέρος μιας ανεξάρτητης μονάδας, τα ράφια προσφέρουν την τέλεια επιφάνεια για την επιμέλεια όμορφων συνθέσεων που θα δώσουν την τελική πινελιά σε κάθε δωμάτιο. Το συγκεκριμένο spot της κατοικίας μας είναι άκρως συνδεδεμένο με έναν χώρο έξυπνου καμουφλάζ, στον οποίο μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα προσωπικά αντικείμενα, τα οποία δεν επιθυμούμε να εκθέσουμε, αλλά από την αντίθετη πλευρά, μας χαρίζει την ευκαιρία να αναδείξουμε την ομορφιά εκείνων των pieces, στα οποία έχουμε αδυναμία. Αν και εσείς διανύετε μια περίοδο, στην οποία αλλάζετε την εσωτερική διαμόρφωση των σπιτιών σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εστιάσετε στα ράφια, δημιουργώντας τα κατάλληλα διακοσμητικά concepts

Ας δούμε μαζί τους πέντε κυρίαρχους τρόπους για να αναβαθμίσετε την αισθητική τους...

Θεωρία των μονών αριθμών 

celia-welch-1529350284-2.jpg
Φωτογραφία: Angie Seckinger

Αν υπάρχει ένας χρυσός κανόνας,  στον οποίο ορκίζονται οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων όταν πρόκειται για την τοποθέτηση βάζων, έργων Τέχνης και διακοσμητικών αντικειμένων σε ένα ράφι, αυτός είναι η θεωρία των μονών αριθμών. Μια έξυπνη λύση, λοιπόν, είναι να τα τοποθετήσουμε ανά πεντάδες ή τριάδες και να προσπαθούμε να ακολουθήσουμε πιστά τη συγκεκριμένη αρχή. Είναι αλήθεια ότι οι περιττοί αριθμοί οδηγούν σε μια εικόνα, στην οποία κυριαρχούν η αρμονία και η ισορροπία και αποφεύγεται ο οπτικός θόρυβος. Τολμήστε το! 

Η natural προσέγγιση

38a79f7ab98870025b6a1c40437a8c9a.jpg
@chrislovesjulia.com

Με σταθερό τον παραπάνω κανόνα της αρμονίας, μπορούμε να κινηθούμε σε μια διαφορετική αισθητική κατεύθυνση, η οποία κατακτά συνεχώς όλο και περισσότερους θερμούς λάτρεις. Το γήινο concept χαρίζει ελευθερία αισθήσεων και ουσιαστική χαλάρωση. Ξύλο και πέτρα γίνονται ισχυροί σύμμαχοι της διακόσμησης των ραφιών, ειδικά όταν κάνουμε λόγο για χώρους, όπως τα υπνοδωμάτια και τα living rooms. Η απλότητα εδώ είναι η κίνηση -ματ για να φτάσουμε στην πιο εκλεπτυσμένη εικόνα. 

Διαφορετικά σχήματα και μεγέθη 

alan-design-1529350284.jpg
Φωτογραφία: Michael Robinson

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ποτέ τη ροή και την αίσθηση γαλήνης και ομοιογένειας στη διαμόρφωση των ραφιών μας. Με βάση τον συγκεκριμένο στόχο, η επιλογή εκείνων των items, τα οποία διακρίνονται για τα διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, αποδεικνύεται πολύτιμη. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε ράφι μας θα αποκτήσει τη δική του προσωπικότητα και θα καταφέρνει να προσελκύει τα βλέμματα των προσκεκλημένων μας, χάρη στη γνήσια κομψότητά που θα αποπνέει. Κάντε τη διαφορά!

Η αίσθηση αναζωογόνησης 

66a1323445482798feeafdd749044b33.jpg
@oveandrenovations.com

Η διακόσμηση με φυτά καταφέρνει πάντα να χαρίζει μια μοναδική αίσθηση δροσιάς, φρεσκάδας και αναζωογόνησης στους εσωτερικούς χώρους της κατοικίας μας. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα ράφια μας, η τοποθέτησή τους θα αναβαθμίσει αυτόματα τη συγκεκριμένη γωνιά. Ειδικά για την περίπτωση των ανοιχτών ραφιών, τα οποία λειτουργούν ως διαχωριστικά των δωματίων μας, η επιλογή των φυτών αποδεικνύεται μονόδρομος. Προσφέρουν βάθος στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και ζωντάνια. 

Go for it! 

Sources: Homes and Gardens, Elle Decor