fbpixel

Search icon
Search
6 interior design concepts εμπνευσμένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία του κόσμου
INTERIORS

6 interior design concepts εμπνευσμένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία του κόσμου

Ποιες από αυτές θα μπορούσατε να εντάξετε εσείς στους χώρους σας;


Αναζητείτε fresh ιδέες με κομψή αισθητική που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε τους χώρους σας; Τι καλύτερο από το να αναζητήσετε τις συμβουλές και τις προτάσεις μερικών από των πιο δημιουργικών μυαλών που κρύβονται πίσω από τα πιο elegant και όμορφα σχεδιαστικά ξενοδοχεία στον κόσμο. Το Net-a-porter συγκέντρωσε τα πιο εντυπωσιακά concepts που κυριαρχούν στο design των καλύτερων ξενοδοχείων κι εμείς σας δείχνουμε πώς να τα εφαρμόσετε στη δική σας κατοικία. 

Get inspired! 

|1| The Hoxton, Λονδίνο 

1-c5VGs.jpg

Το κεντρικό εξωτικό του μπαρ κάνει την πρώτη καλή εντύπωση όταν κάποιος έρχεται στο ξενοδοχείο, υποστηρίζει η ομάδα του AIME Studios, που επιμελήθηκε το design του The Hoxton στο δυτικό Λονδίνο. Είναι ένα κεντρικό σημείο που δημιουργεί ξεχωριστές comfy γωνιές μέσα σε έναν μεγάλο χώρο: Οι τέσσερις πλευρές του αναδεικνύουν τα βασικά στοιχεία του ισογείου - το lobby, το lobby bar με τα υπερυψωμένα καθίσματα, το εστιατόριο Chet's και το bar Chet's. Κάθε ζώνη καταλήγει στην επόμενη. Με ανοιχτόχρωμο ξύλο, λεπτομέρειες από γυαλισμένο χρώμιο, γυάλινα ράφια και κρυφό φωτισμό, το κεντρικό αυτό σημείο του ξενοδοχείου δίνει το κατάλληλο inspo για να δημιουργήσετε κι εσείς μια γωνιά bar που θα αναδείξει την stylish πλευρά της κατοικίας σας. 

|2| Palm Heights, Νησιά Καϊμάν

2-50FeU.jpg

«Το αγαπημένο μου σχεδιαστικό χαρακτηριστικό στο Palm Heights αλλάζει συχνά, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι μια εγκατάσταση φωτιστικών τοίχου του Gaetano Pesce στο μπαρ Bambi's», λέει η Gabriella Khalil, creative director του ξενοδοχείου στην Καραϊβική, που είναι γνωστό για τη διακριτική του αίγλη. Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι ο «διάλογος» και η αλληλεπίδραση που δημιουργεί μεταξύ όλων των αντικειμένων, των επίπλων και των έργων τέχνης σε όλους τους χώρους. Τα design pieces του έχουν προέλευση από όλο τον κόσμο και εκτίθενται σε όλο το ξενοδοχείο - στα σαλόνια, τις σουίτες, τα μπαρ και τα εστιατόρια. Κάτι που μπορείτε κι εσείς να δοκιμάσετε σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας.

|3| Soho House, Ρώμη 

3-gnmBp.jpg

«Ο σχεδιασμός σε κάθε Soho House παγκοσμίως είναι εμπνευσμένος και επηρεασμένος από την πόλη στην οποία βρίσκεται», αναφέρει η Severine Lammoglia, επικεφαλής σχεδιάστρια του ομίλου. Το Soho House Rome είναι ένα από τα πιο πρόσφατα openings, όπου η ομάδα «χρησιμοποίησε όσο το δυνατόν περισσότερους τοπικούς Ιταλούς προμηθευτές, υφάσματα και υλικά, ως μια ωδή για τη χειροτεχνία της Ιταλίας», λέει η Lammoglia. Για παράδειγμα, οι περισσότερες λάμπες είναι κατασκευασμένες από έναν τοπικό Ιταλό κεραμίστα - και χρησιμοποιήθηκε δάπεδο graniglie στα υπνοδωμάτια. Το δάπεδο στην ταράτσα του είναι κατασκευασμένο από πέτρα palladiana, εμπνευσμένο από τα δάπεδα της Αρχαίας Ρώμης και κρατάει την παράδοση ζωντανή. Μην αμελείτε ποτέ λοιπόν αυτό το στοιχείο! 

|4| NoMad London, Ηνωμένο Βασίλειο

4-TVwBt.jpg

Το NoMad London στεγάζεται μέσα σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα, γνωστό ως "The Bow Street Magistrates' Court and Police Station", και η ιστορική του πλευρά αποτυπώνεται στους εσωτερικούς χώρους. «Ένα από τα αγαπημένα μας design στο ξενοδοχείο είναι η αντίθεση μεταξύ της σκληρότητας και της δύναμης του κτιρίου, που αναμειγνύεται με τους πιο "μαλακούς" εσωτερικούς χώρους - ένα στιλ που μας αρέσει να αποκαλούμε «Νέο Ρομαντισμό», λένε οι Robin Standefer και Stephen Alesch, ιδρυτές του studio εσωτερικού σχεδιασμού Roman and Williams, το οποίο μεταμόρφωσε το οίκημα με καλλιτεχνικές και πολιτιστικές αναφορές από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. «Το πετύχαμε αυτό συνδυάζοντας πλούσια υφάσματα, ξυλουργικές κατασκευές εμπνευσμένες από μια παλαιά αισθητική και αιθέριες τοιχογραφίες. Έτσι δημιουργήσαμε έναν χώρο που θυμίζει μια μεγάλη κατοικία, αλλά μετριάζεται από το μποέμικο πνεύμα που ενυπάρχει σε κάθε ένα από τα έργα μας», καταλήγουν. 

|5| Beaverbrook Town House, Λονδίνο 

5-fqZt8.jpg

«Στο Beaverbrook Town House, ένας από τους τρόπους με τους οποίους ενισχύσαμε το dramatic style και την αίγλη εποχής ήταν η χρήση ενός απόλυτα γυαλιστερού χρώματος», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Nicola Harding για το γοητευτικό townhouse του Λονδίνου στο υπέροχο κτήμα Beaverbrook στο Surrey. «Το χρησιμοποιήσαμε στις ξύλινες κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων των πορτών, των σοβατεπί και των επιστυλίων. Μου άρεσε να ανακαλύπτω χρωματικούς συνδυασμούς που προκαλούν μια ορισμένη νοσταλγία και επικαλούνται ένα συναίσθημα. Το τιρκουάζ αναμεμειγμένο με σμαραγδένιο πράσινο και βατόμουρο στο μπαρ του Sir Frank στο Beaverbrook Town House έχει μια ζωντανή αίσθηση της δεκαετίας του '50, ενώ οι διάφορες αποχρώσεις του πράσινου στην τραπεζαρία είναι πιο ήρεμες και χαλαρές.» Η τέχνη ζωντανεύει έναν χώρο, γι' αυτό δείτε παντού στους τοίχους colorful pieces. Για να συνδέσουν το interior design με την τοποθεσία της Sloane Square, αναζήτησαν αντικείμενα που έχουν σχέση με το Λονδίνο. Ήθελαν κομμάτια που να φαίνονται υπέροχα αλλά και να λένε μια πνευματώδη ιστορία.

|6| Palazzo Avino, Αμάλφι, Ιταλία

6-hOW49.jpg

Το μυστικό πίσω από την πλούσια pastel αισθητική αυτού του «ροζ παλατιού», που φέρει το εύστοχο όνομα, είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια αλλά η διακριτικότητα. Η φύση που οργιάζει στο εξωτερικό είναι αυτή που παίρνει το προβάδισμα σε ό,τι αφορά τις αισθήσεις Το ιδιαίτερο palazzo του 12ου αιώνα φημίζεται για το ροζ εξωτερικό του και τους γεμάτους φως εσωτερικούς χώρους του, συνδυάζοντας το παραδοσιακό μπαρόκ στιλ με τη σύγχρονη πολυτέλεια. Ως εκ τούτου, το Palazzo Avino επιδιώκει να παρουσιάσει ένα εκλεκτικό μείγμα, ώστε κάθε δωμάτιο να διαφέρει από το άλλο, εντάσσοντας statement στοιχεία. Αυτά είναι τα κεραμικά Vietri και τα αρχαία μαυριτανικά τοξωτά παράθυρα που διαθέτουν θέα στη σαγηνευτική θάλασσα. Θυμίζουν μια περασμένη εποχή και προσφέρουν μια ονειρική απόδραση!