fbpixel

Search icon
Search
The last dance: Ο Rafael Nadal ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στην iconic καριέρα του!
PEOPLE & MOMENTS

The last dance: Ο Rafael Nadal ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στην iconic καριέρα του!

Η πιο δύσκολη στιγμή, ενός σπουδαίου Ισπανού που έγραψε ιστορία και μας έκανε να λατρέψουμε το τένις


Υπάρχουν μερικές στιγμές, στις οποίες πραγματικά δεν μπορεί να πει κανείς πολλά λόγια. Υπάρχουν μερικές αποφάσεις σε αυτή τη ζωή, που είναι εξαιρετικά δύσκολες, αλλά ενδεχομένως να αποτελούν και μονόδρομο... Ήταν φανερό καιρό τώρα, πως ο Rafael Nadal έπαιζε ένα παιχνίδι με το χρόνο, θέλοντας να εξασφαλίσει την παραμονή του στο court για όσο περισσότερο γινόταν, ωστόσο, ήταν ξεκάθαρο πως η «μάχη» ήταν πια δύσκολη και σκληρή για τον Ισπανό.

Έτσι, φτάσαμε στο σήμερα... Στην ημέρα που αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος, αυτός ο σπουδαίος αθλητής, ο τρομερός τενίστας, ανακοίνωσε το τέλος. Θα ολοκληρώσει την καριέρα του στη Μάλαγα κι εκεί, θα χαρίσει μία ακόμη μαγική παράσταση σε όλους τους fans στο τένις.

Το «αντίο» ενός τεράστιου αθλητή!

The big decision

«Γεια σας. Είμαι εδώ για να σας ανακοινώσω ότι αποσύρομαι από το επαγγελματικό τένις. Η αλήθεια είναι ότι είχα μερικά δύσκολα χρόνια, ειδικά τα τελευταία δύο. Δεν πιστεύω ότι ήμουν ικανός να παίξω χωρίς περιορισμούς. Είναι προφανές ότι είναι μια δύσκολη απόφαση, μια απόφαση που πήρε κάμποσο καιρό για να την πάρων. Αλλά σε αυτή τη ζωή, όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Και πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλω ένα τέλος σε μια καριέρα που υπήρξε περισσότερο μακρά και πετυχημένη από όσο μπορούσα να φανταστώ. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που το τελευταίο μου τουρνουά θα είναι ο τελικός του Davis Cup και θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου.

Πιστεύω ότι έκανα έναν ολοκληρωμένο κύκλο, από τη στιγμή που μια από τις μεγάλες χαρές μου ως επαγγελματίας παίκτης τένις ήταν ο τελικός του Davis Cup στη Σεβίλλη το 2004. Νιώθω σούπερ, σούπερ τυχερός για όλα όσα είχα την τύχη να βιώσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την κοινότητα του τένις, όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το άθλημα, τους επί χρόνια συναδέλφους μου, ιδιαίτερα τους σπουδαίους ανταγωνιστές μου. Έχω περάσει πολλές, πολλές ώρες μαζί τους που θα τις θυμάμαι μέχρι και το τέλος της ζωής μου». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Rafael Nadal και μέσα από ένα video που δημοσίευσε στα social media του, ο θρυλικός Ισπανός έκανε γνωστό ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του στη Μάλαγα, εκεί όπου θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο η τελική φάση του Davis Cup.

Πάλεψε σκληρά, ειδικά μέσα στον τελευταίο χρόνο και προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις του να συνεχίσει, αλλά κάθε φορά που βρισκόταν στο court, ήταν φανερό ότι υπέφερε. Κυριολεκτικά υπέφερε... Το σώμα του δεν μπορούσε να υπακούσει, να τον «ακολουθήσει», όσο κι αν το ήθελε. «Το να μιλήσω για την ομάδα μου είναι λίγο δύσκολο, γιατί στο τέλος ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Δεν ήμασταν μόνο συνεργάτες, αλλά και φίλοι. Ήταν στο πλευρό μου όλες τις φορές που τους είχα πραγματικά ανάγκη. Στις κακές και στις καλές στιγμές. Στιγμές που έπρεπε να πιέσω τον εαυτό μου ή στιγμές που έπρεπε να με χαλαρώσουν. Ζήσαμε τόσα πολλά μαζί, που είναι δύσκολο να τα εξηγήσω. Η οικογένειά μου είναι τα πάντα για εμένα. Η μητέρα μου. Θεωρώ ότι έκανε όλες τις θυσίες που χρειαζόταν για να έχουμε συνεχώς τα πάντα», κατέληξε ο «Rafa» στο συγκινητικό μήνυμά του. Το δικό του last dance -λοιπόν- θα γίνει στη Μάλαγα, μπροστά τους συμπατριώτες του. Μπροστά στους ανθρώπους που τον αγαπούν και τον λατρεύουν σαν Θεό...

Τhe iconic career

Δεν ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που προσπαθούν να συγκρατήσουν ή να κρύψουν τα συναισθήματά τους. Ήταν και είναι πάντα απλός, ανθρώπινος στις αντιδράσεις του. Τον έχουμε δει να «λυγίζει» μέσα στο court σε τεράστιες επιτυχίες του, τον έχουμε δει να συγκινείται και να μην συγκρατεί τα δάκρυά του στο «αντίο» του -τεράστιου- Roger Federer... Ο Rafael Nadal δεν ήταν ποτέ ένας αθλητής σαν όλους τους άλλους κι αυτό, επιβεβαιώθηκε και κατά την παρουσία του στην Ελλάδα και στο Sani Resort, το πολυβραβευμένο θέρετρο του Ομίλου Sani/Ikos στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, το οποίο επισκέφθηκε πέρυσι και φέτος το καλοκαίρι. Πάντα χαμογελαστός, πάντα έτοιμος να μιλήσει, να μοιραστεί τις γνώσεις του... Ο Ισπανός κέρδιζε όποιον καθόταν απέναντί του από το πρώτο δευτερόλεπτο κι ακόμη και τώρα, ακόμη στην πιο δύσκολη -για εκείνον- στιγμή, πήρε θέση απέναντι από την κάμερα και μίλησε με έναν τρόπο άκρως συγκινητικό.

o-rafa-nadal-sto-rntc-sani-resort-2.jpg

Η καριέρα του είναι ονειρική! Συνολικά συμμετείχε σε 30 τελικούς Grand Slam όλα αυτά τα χρόνια, με το ποσοστό των νικών του να φτάνει το εκπληκτικό 73%! Έχει πανηγυρίσει 14 Rolland Garros, 4 US Open, 2 Wimbledon και ισάριθμα Australian Open και στα 20 και πλέον χρόνια της σπουδαίς του πορείας, κατάφερε να κερδίσει συνολικά 22 Grand Slam, αριθμός που τον κατατάσσει στη 2η θέση πίσω από τον Novak Djokovic. Η ζωή του ήταν γεμάτη σταθμούς, γεμάτη στιγμές εύκολες αλλά και δύσκολες. Πάντα -όμως- ήταν εκεί. Πάντα ήταν έτοιμος να συνεχίσει, να προχωρήσει να παλέψει. Είναι το απόλυτο πρότυπο. Η απόλυτη πηγή έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους. Είναι απλά, ο Rafael Nadal και σίγουρα, ο μαγικός κόσμος του τένις θα χάσει λίγη από τη λάμψη του.

Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει να επιδείξει το παγκόσμιο τένις, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα court και εμείς, απλά υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του...