fbpixel

Search icon
Search
Rafael Nadal: Ο Ισπανός θρύλος του τένις κατέφθασε στο Sani Resort της Χαλκιδικής
PEOPLE & MOMENTS

Rafael Nadal: Ο Ισπανός θρύλος του τένις κατέφθασε στο Sani Resort της Χαλκιδικής

Ο superhero αθλητής απολαμβάνει ένα χαλαρωτικό break στην χώρα μας


Υπάρχουν οι καλοί αθλητές, υπάρχουν κι αυτοί που ξεπερνούν καθημερινά τον εαυτό τους. Υπάρχουν αυτοί που βάζουν τον πήχη πολύ ψηλά, αυτοί που δεν έχουν όρια. Ο Rafael Nadal ανήκει -αναμφίβολα- στη δεύτερη κατηγορία. Είναι ο GOAT του τένις, ο άνθρωπος που έχει καθορίσει το άθλημα κι αποτελεί πρότυπο για μικρούς και μεγάλους. Για όλους όσους θέλουν να βγουν από την comfort zone τους, για όσους θέλουν να αποκτήσουν το απόλυτο winning-mentality. 

Ο θρύλος του τένις και 22 φορές νικητής Grand Slam Rafa Nadal ταξίδεψε στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το μοναδικό στην Ευρώπη Rafa Nadal Tennis Center, που βρίσκεται στο Sani Resort, το πολυβραβευμένο θέρετρο του Ομίλου Sani/Ikos στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ισπανός πρωταθλητής περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, όπου εδώ και πέντε χρόνια διδάσκονται εξατομικευμένα προγράμματα τένις για παίκτες όλων των ηλικιών και επιπέδων. 

Το Rafa Nadal Tennis Center στο Sani Resort, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Rafa Nadal Academy by Movistar στην Μαγιόρκα με το Sani Resort του Ομίλου Sani/Ikos και υποδέχεται λάτρεις του τένις για ξεχωριστές εμπειρίες και προπονήσεις.

Άρωμα Roland Garros στην Χαλκιδική

o-rafa-nadal-sto-rntc-sani-resort-2.jpg

Για πρώτη φορά μετά το 2005, ο σπουδαίος τενίστας από τη Μαγιόρκα, δε θα δώσει το «παρών» στο αγαπημένο του Roland Garros και γενικότερα, θα μείνει στα... pits για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί. Εκμεταλλεύτηκε -λοιπόν- αυτή την ευκαιρία και βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα, στο Sani Resort, κάνοντας ένα break σε ένα ειδυλλιακό μέρος, μαζί με την οικογένειά του.

Το Rafa Nadal Tennis Center διαθέτει παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις, με 8 χωμάτινα γήπεδα και εξειδικευμένους προπονητές, που χρησιμοποιούν τις ίδιες προπονητικές μεθόδους με αυτές του Rafa Nadal. Η ακαδημία προσφέρει εξατομικευμένα προγράμματα προπονήσεων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε επισκέπτη, αλλά και κριτήρια όπως η ηλικία, η φυσική κατάσταση και η εμπειρία. Επιπλέον, είναι μέρος ενός συνόλου μοναδικών εμπειριών που προσφέρει το πολυβραβευμένο Sani Resort στην Χαλκιδική, όπως καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις οικοτουρισμού, εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε ένα περιβάλλον ασύγκριτης πολυτέλειας και φυσικής ομορφιάς.

Αν θα μπορούσε το Roland Garros να αποκτήσει ένα διαφορετικό όνομα, θα μπορούσε σίγουρα να πάρει το δικό του. Έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Παρίσι, είναι το απόλυτο είδωλο για τους tennis-lovers, είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει όλη του την ύπαρξη με αυτό το Grand Slam. Δε βρίσκεται στο Παρίσι, βρίσκεται όμως στο Sani Resort και στην Χαλκιδική, μεταφέροντας τα μοναδικά του vibes σε ένα από τα πιο όμορφα spots της Βόρειας Ελλάδας. Ο Ισπανός τενίστας, με αφορμή τη διαμονή του στο resort του 1ου ποδιού, είχε την ευκαιρία να βρεθεί και στο Rafa Nadal Tennis Center και -φυσικά- δεν πέρασε απαρατήρητος. Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να βρεθούν κοντά του κι αυτός, με το δικό του μοναδικό στιλ, από την πρώτη στιγμή ήταν χαμογελαστός και δεν αρνήθηκε τίποτα και σε κανέναν. Δεν σταμάτησε λεπτό να κάνει αστεία και να πειράζει τους μικρούς fans του, ήταν σε ένα μαγικό mood κι αποκορύφωμα, ήταν η στιγμή που πήρε μία ρακέτα στα χέρια του και ξεκίνησε να πετάει μπαλάκια στους περευρισκόμενους. Ποιο ήταν το έπαθλο; Ο καθένας από αυτούς, έκανε κι από μία ερώτηση, με τον Nadal να δίνει απαντήσεις σε όλα και να μην αρνείται τίποτα.

sani-resort-rafa-nadal-tennis-center.jpg

«Ανυπομονούσα πραγματικά να έρθω στην Ελλάδα, αλλά εξαιτίας του φόρτου εργασίας και της πανδημίας, ήταν αδύνατο. Ο Toni Nadal, ο Carlos Moya, ο Carlos Costa και όλη η ομάδα προπονητών μου, μου έχουν μεταφέρει τις ξεχωριστές εμπειρίες τους στο Rafa Nadal Tennis Center. Το Sani Resort διαθέτει υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους επισκέπτες που θέλουν να προπονηθούν στο τένις ενόσω απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Αυτό που κάνει το Rafa Nadal Tennis Center να ξεχωρίζει, είναι οι αξίες των ανθρώπων του Sani Resort, που καθημερινά φροντίζουν για την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών και φιλοξενίας. Έχουμε μία εξαιρετική σχέση εδώ και πολλά χρόνια και για μένα η συνεργασία με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζομαι τις ίδιες αξίες, αποτελεί το πιο γερό θεμέλιο επιτυχίας».

«Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ. Από τη στιγμή που δημιουργήσαμε αυτήν την ακαδημία στην Ελλάδα, δεν είχα τη δυνατότητα να βρεθώ σε αυτό το μέρος. Δυστυχώς, φέτος δεν είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Roland Garros, αλλά αισθάνομαι πραγματικά τυχερός που μπόρεσα να γνωρίσω από κοντά αυτό το φοβερό μέρος. To Sani Resort είναι ένα απίστευτο μέρος, όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτό είναι φανταστικοί κι ελπίζω πραγματικά κι εσείς να απολαύσετε τις διακοπές σας εδώ. Έχοντας δει από κοντά αυτό το φοβερό μέρος, είμαι σίγουρος ότι αυτή δε θα είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι εδώ. Είναι μία δύσκολη στιγμή, γιατί έμεινα εκτός δράσης, λόγω του τραυματισμού μου, ωστόσο, θα απολαύσω τις διακοπές μου», ανέφερε μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Rafa Nadal Tennis Center. Δεν αρνήθηκε τίποτα σε κανέναν και -χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής- έδειξε να απολαμβάνει περισσότερο από όλους την παραμονή του σε αυτό. Τα μάτια του έλαμπαν από χαρά και ικανοποίηση, το χαμόγελο ήταν μονίμως ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του κι ο σπουδαίος, αυτός, Ισπανός παρέδωσε -ΞΑΝΑ- μαθήματα σε όλους.

Το τένις είναι η ζωή του. Το τένις είναι η καθημερινότητά του, είναι η μεγάλη του αγάπη, είναι η λατρεία του. Υπάρχουν αυτοί που θεωρούν πως το... grand finale είναι πλέον κοντά κι υπάρχουν κι αυτοί, που είναι σίγουροι πως ο Rafael Nadal έχει πολλά ακόμη να μας προσφέρει, εντός court. Εμείς, ανήκουμε ξεκάθαρα στη δεύτερη κατηγορία κι απλώς, περιμένουμε με ανυπομονησία τη στιγμή που θα πατήσει ξανά το πόδι του στο γήπεδο. Τη στιγμή που θα μας χαρίσει μία ακόμη παράσταση, τη στιγμή που θα κρατήσει ξανά στα χέρια τη ρακέτα του. «Είμαι απλά ένας tennis player, ένας αθλητής, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αθλητισμό και θέλει συνεχώς να βελτιώνεται. Κάνω τη δουλειά μου, παίζω το τένις μου και προσπαθώ να κάνω συνεχώς ό,τι καλύτερο μπορώ, όχι μόνο στα τουρνουά, αλλά και στην καθημερινότητά μου, σε κάθε προπόνηση. Κάνω ό,τι πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας αθλητής», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του, σε μία exclusive συνέντευξη που παραχώρησε στο Sani Magazine. Αυτός είναι ο Rafael Nadal. Δεν είναι ένας αθλητής σαν όλους τους άλλους. Είναι ένας άνθρωπος με σπουδαίο mentality, αλλά και με μία απίστευτη απλότητα. Είναι ένας θρύλος που συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία, αλλά είναι απόλυτα προσγειωμένος και πατάει σταθερά τα πόδια του στη γη. Είναι το απόλυτο πρότυπο για όλους μας και σίγουρα, έχει ακόμη πολλά να μας διδάξει...

Πολλά περισσότερα από ένας αθλητής

Μέσα στο court παίζει πάντα για τη νίκη. Μοιάζει αποφασισμένος, μοιάζει πάντα... διψασμένος, μοιάζει έτοιμος να ξεπεράσει το κάθε εμπόδιο. Έχει δημιουργήσει το δικό του legacy, είναι ένας αθλητής με απίστευτο mentality, με μοναδική νοοτροπία. Λειτουργεί σχεδόν πάντα με μία στρατιωτική πειθαρχία. Δίνει τεράστια -τρομακτική σε ορισμένες περιπτώσεις- προσοχή ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Είναι τελειομανής, αλλά μάλλον αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του. Αυτή είναι η μία όψη του Rafael Nadal... Γιατί υπάρχει κι η άλλη. Αυτή του πολύ απλού, του πολύ προσιτού ανθρώπου, που είναι πάντα χαμογελαστός και δεν αρνείται τίποτα και σε κανέναν. Μπορεί γι' αυτόν το 2023 να είναι μία δύσκολη χρονιά, με έναν σκληρό τραυματισμό που του στερεί πολλά και τον οδήγησε στην απόφαση να κάνει ένα step back, ωστόσο, έστω κι έτσι, ο Ισπανός, που υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτό το διάστημα θα ήταν στο αγαπημένο του, Παρίσι και στο Roland Garros, κατέφθασε στην Χαλκιδική και στο Sani Resort, όπου απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης μαζί με την οικογένειά του. 

Ο Nadal θα παραμείνει για λίγες ημέρες ακόμη στην Ελλάδα και την Χαλκιδική, θέλοντας να εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα για να γεμίσει μπαταρίες και να συνεχίσει πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος, την προσπάθειά του με φόντο την επιστροφή στο court -το 2024 θα είναι η χρονιά του- και από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του εκεί, επιβεβαίωσε αυτό που ήδη όλοι γνώριζαν. Άλλοι στη θέση του, μπορεί να ήταν απόμακροι και να ζούσαν στην σκιά της ασφάλειάς του. Στη δική του περίπτωση -ωστόσο- η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Εκτός από τα αγαπημένα του πρόσωπα και την αδερφή του, τον φύλακα-άγγελό του που τον συνοδεύει σε κάθε του step, δεν υπάρχει κανείς άλλος γύρω του. Είναι ένας άνθρωπος απλός, ένας άνθρωπος που σε κάθε του στιγμή, είναι χαμογελαστός και πολύ-πολύ προσιτός. Δεν είναι απλά ένας αθλητής. Είναι το απόλυτο role-model...