fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

The Calendar

PIRELLI

The Calendar

Ανατρεπτικό, αισθησιακό και σήμα καταθέν κάθε νέας χρονιάς που έρχεται. Το ημερολόγιο Pirelli, ένας σύγχρονος ύμνος στη θηλυκότητα και το sex appeal, υποδέχεται το 2015 με μία «πληθωρική» ετήσια έκδοση.

Σίγουρα δεν πρόκειται για μία ακόμα σειρά από αισθησιακές φωτογραφίσεις γυναικών, αλλά δεν είναι ούτε και αποκλειστικά φωτογραφίες μόδας. Όπως και ναχει, η ιστορία του ημερολογίου Pirelli μετρά σήμερα 51 χρόνια και παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν αδύνατο ναποκτηθεί από τον μέσο άνθρωπο, αφού δεν είναι διαθέσιμο προς πώληση, κοστίζει μια περιουσία προκειμένου να δημιουργηθεί. Οι υπεύθυνοι της ιταλικής επιχείρησης αποφάσισαν να μην πρωτοτυπήσουν ούτε φέτος, καθώς για το ημερολόγιο του 2015 εμπιστεύτηκαν και πάλι τα έμπειρα χέρια του διάσημου αμερικανού φωτογράφου μόδας Steven Meisel. Το σκηνικό στήθηκε γιακόμη μία φορά στο Μιλάνο, που θεωρήθηκε ως η πλέον κατάλληλη πόλη για την παρουσίαση ενός ακόμα θρυλικού ημερολογίου με την ετικέτα «Made in Italy», καθώς το 2015 θα γίνει η ναυαρχίδα της Ιταλίας παγκοσμίως ως διοργανώτρια της διεθνούς έκθεσης Expo Milano 2015.

Την επιμέλεια των φωτογραφίσεων ανέλαβε η πρώην διευθύντρια της γαλλικής έκδοσης της «Vogue», Carine Roitfeld, ενώ το θέμα του ημερολογίου ασχολείται με τα «φετίχ», καθώς η σεξουαλική επιθυμία δεν καθορίζεται μονάχα από το ένστικτο, αλλά και από τα πρότυπα ομορφιάς, επηρεάζοντας τόσο το σώμα όσο και το μυαλό. Ο Meisel παρουσιάζει μερικά από τα κύρια αισθητικά πρότυπα της εποχής μας, διαφημιστικά είδωλα, κινηματογραφικά ινδάλματα και πρόσωπα από τον χώρο της μόδας και δηλώνει: «Πρόκειται για βασικά αισθητικά πρότυπα του σύγχρονου κόσμου. Αντιπροσωπεύουν τα στερεότυπα που η μόδα και το star system μας επιβάλλουν αυτήν τη στιγμή. Δεν ήθελα να φτιάξω ένα θεματικό ημερολόγιο, ούτε να το συνδέσω με κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά να δημιουργήσω 12 αφίσες στις οποίες οι γυναίκες, με όλο τον αισθησιασμό τους, είναι οι απόλυτες πρωταγωνίστριες 12 πολύ διαφορετικών εικόνων». Είναι η πρώτη φορά που σε ημερολόγιο της Pirelli, αλλά και γενικότερα στον χώρο του super modeling, φωτογραφήθηκε ένα εύσωμο μοντέλο στην προσπάθεια να περάσει το μήνυμα του σεβασμού σε όλες τις γυναίκες ενάντια στο φαινομένο της ανορεξίας. Συγκεκριμένα, η αμερικανίδα Candice με το αβυσσαλέο μπούστο, που συνήθως δειγματίζει ρούχα σε μεγάλα μεγέθη, συγκέντρωσε τα φλας των φωτογράφων και απάντησε με χιούμορ και χωρίς να ενοχλείται καθόλου σε ερωτήσεις σχετικά με τα κιλά της, τη διατροφή της κλπ. Το φετινό ημερολόγιο έχει τίτλο “Calendar Girls 2015” και στον κατάλογο των γυναικών που έχουν φωτογραφηθεί γιαυτή την πολυαναμενόμενη έκδοση περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα των Αντριάνα Λίμα, Κάρεν Ελσον, Ναταλία Βοντιάνοβα, Ρακέλ Ζίμερμαν, Τζόαν Σμολς και Ιζαμπέλι Φοντάνα.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ

GLOW LOVES

Bebop x Joomla: Όταν η περουβιανή κουλτούρα συναντάει την κυκλαδίτικη αισθητική στην Πάρο
DESIGN

Bebop x Joomla: Όταν η περουβιανή κουλτούρα συναντάει την κυκλαδίτικη αισθητική στην Πάρο