fbpixel

Search icon
Search
Τα βιβλία που θα σας συντροφεύσουν στις πρώτες καλοκαιρινές σας αποδράσεις
ARTS & CULTURE

Τα βιβλία που θα σας συντροφεύσουν στις πρώτες καλοκαιρινές σας αποδράσεις

Διαχρονικές αλλά και νέες εκδόσεις που θα καλύψουν τις επιθυμίες κάθε αναγνώστη


Οι καλοκαιρινές αποδράσεις στις παραλίες έχουν φθάσει και η συντροφιά ενός βιβλίου είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να περάσουμε μία ήρεμη ημέρα δίπλα στη θάλασσα και να γίνουμε κομμάτι μιας συναρπαστικής ιστορίας. Είτε προτιμάτε ιστορίες ρομαντισμού, είτε πιο έντονες με βαθιά μηνύματα που θα σας κάνουν να αναθεωρείστε τη σκέψη σας, οι επιλογές που έχουμε ξεχωρίσει καλύπτουν κάθε γούστο και υπόσχονται να σας κρατήσουν παρέα τόσο δίπλα στα κύματα, όσο και στις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές βραδιές των διακοπών σας.

Ας τις ανακαλύψουμε!

"Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη", Matt Haig

9786180140262-387473726.webp
"Ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο υπάρχει μια βιβλιοθήκη. Και μέσα σ’ αυτή τη βιβλιοθήκη, τα ράφια συνεχίζονται επ’ άπειρον. Κάθε βιβλίο σού δίνει μια ευκαιρία να δοκιμάσεις μία άλλη ζωή που θα μπορούσες να έχεις ζήσει. Να δεις πώς μπορεί να ήταν τα πράγματα, αν είχες κάνει διαφορετικές επιλογές… Θα είχες κάνει κάτι διαφορετικό, αν είχες την ευκαιρία να αναιρέσεις αυτά για τα οποία μετάνιωσες;" Η ζωή της Νόρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Τότε, την τελευταία μέρα της στη Γη, όταν σημαίνουν μεσάνυχτα, μεταφέρεται σε μια βιβλιοθήκη. Εκεί της δίνεται η δυνατότητα να αναιρέσει επιλογές και να απαλλαγεί από τις τύψεις της, δοκιμάζοντας όλες τις διαφορετικές ζωές που θα μπορούσε να είχε ζήσει.
Το αγωνιώδες ερώτημα που προκύπτει όμως είναι: Αν έχεις άπειρες εναλλακτικές, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσεις;

Εκδόσεις: Ψυχογιός

"Έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες", Μαλβίνα Κάραλη

1312563-264x264-800x800-96x96-560x560.webp
Πολεμική τέχνη ο έρωτας; Η Μαλβίνα Κάραλη αποδεικνύει πως δεν υπάρχει άλλος πόλεμος, που να μας απασχολεί περισσότερο, από τον έρωτα. Τα ανθολογημένα κείμενα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο "Έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες" μας κάνουν να χαμογελάμε, να προβληματιζόμαστε, να αναρωτιόμαστε και να αυτοσαρκαζόμαστε για τα πιο μικρά πράγματα της καθημερινότητας ή για τις πιο μεγάλες ιδέες και είναι σαν να γράφτηκαν χτες. Αυτά τα κείμενα γράφτηκαν από τη Μαλβίνα για να δημοσιευτούν στο περιοδικό Γυναίκα.
"Κανένα δεν είναι κατασκευασμένο, και η γλωσσική τους ακράτεια είναι αποτέλεσμα της άκρατης αγάπης, που δεν έχει άλλο τρόπο να φωταγωγηθεί και να επιδείξει την αίγλη της. Βεβαίως και αντιφάσκω από σελίδα σε σελίδα. Γιατί αυτό μου επιβάλει ο μεταβαλλόμενος εαυτός μου. Και επίσης γιατί όλες οι θέσεις ζωής που υποστηρίζω με πάθος θα μου δημιουργούσαν μεγάλο ζόρι αν με εμπεριείχαν. Έτσι με τον καιρό κατάλαβα, γράφοντας αυτά τα κείμενα, πως η ειλικρίνεια της στιγμής δεν συνιστά αλήθεια."


Εκδόσεις: Κάκτος

"Το βιβλίο που θέλεις να διαβάσουν όσοι αγαπάς", Philippa Perry

b4ac9ab89fe5d6c980ce9616d5766ed7.png
Το παν στη ζωή είναι οι σχέσεις και η ποιότητα αυτών των σχέσεων που δημιουργούμε είτε με συγγενείς, συντρόφους, φίλους, συναδέλφους, είτε –κι αυτό είναι το πιο σημαντικό– με τον ίδιο τον εαυτό μας. Αν καταφέρνουμε να έχουμε σχέσεις λειτουργικές και ισορροπημένες, τότε μας είναι ευκολότερο να διαχειριστούμε τα όποια ζόρια μας επιφυλάσσει η ζωή. Σε αυτό το πρακτικό, πνευματώδες κι εγκάρδιο βιβλίο, η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας Philippa Perry μάς δείχνει πώς να προσεγγίζουμε τα μεγάλα προβλήματα της ζωής. Πώς βρίσκουμε τον έρωτα και πώς τον διατηρούμε; Τι μπορούμε να κάνουμε για να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις συγκρούσεις; Πώς αντιμετωπίζουμε την αλλαγή και την απώλεια; Άραγε είναι οι άλλοι ενοχλητικοί, ή, μήπως, είμαστε εμείς το πρόβλημα; Με καθαρή και λογική ματιά, οι γεμάτες κατανόηση συμβουλές της Philippa Perry θα σας βοηθήσουν να γίνετε ένας άνθρωπος περισσότερο σοφός κι ευτυχισμένος.

Εκδόσεις: Διόπτρα

"Λίγη Ζωή", Yunagihara Hanya

1203003-264x264-800x800-96x96-560x560.webp

Τέσσερις φίλοι και συμφοιτητές μετακομίζουν, μετά την αποφοίτησή τους, στη Νέα Υόρκη για να φτιάξουν τη ζωή τους – άφραγκοι, χαμένοι, με μόνο τους στήριγμα τη φιλία τους και τις φιλοδοξίες τους. Όπως περνούν οι δεκαετίες, οι σχέσεις τους βαθαίνουν, αλλά και σκοτεινιάζουν, καθώς τις χρωματίζουν ο εθισμός, η επιτυχία, η περηφάνια. Ωστόσο η σπουδαιότερη πρόκληση, συνειδητοποιούν όλοι, είναι ένας από αυτούς, ο πλέον απίστευτα χαρισματικός δικηγόρος και ένας άνθρωπος ολοένα και πιο διαλυμένος, με το σώμα του και τον νου του σημαδεμένα από τους ανείπωτους τρόμους της παιδικής του ηλικίας – κυνηγημένος από τραύματα που φοβάται ότι όχι μόνο δεν θα ξεπεράσει ποτέ, αλλά και θα τον ορίζουν για πάντα. Με πρόζα πλούσια και λαμπρή, η Yunagihara γράφει έναν τραγικό, υπερβατικό ύμνο στην αγάπη, μια αριστοτεχνική απεικόνιση του σπαραγμού, της τυραννίας της μνήμης και των ορίων της ανθρώπινης αντοχής.

Εκδόσεις: Μεταίχμιο