fbpixel

Search icon
Search
8 στόχοι που πρέπει κάθε γυναίκα να θέσει για το νέο έτος
LIFE & CAREER

8 στόχοι που πρέπει κάθε γυναίκα να θέσει για το νέο έτος

Βρείτε ξανά τα όρια σας γιατί το αξίζετε


Κάθε χρόνο, οι ηγέτες των επιχειρήσεων θέτουν στόχους για τη νέα χρονιά. Αυτοί οι στόχοι είναι συνήθως φιλόδοξοι και αυτό πιθανότατα ισχύει και για εσάς. Ωστόσο, πόσες φορές έχετε ορίσει μια απόφαση για την Πρωτοχρονιά μόνο και μόνο για να εξαφανιστεί μετά το τέλος του Ιανουαρίου; Εάν οι αποφάσεις σας σπάνια πραγματοποιούνται, είναι καιρός να ξανασκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείτε στόχους. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο στόχος σας — θέλετε να ενσωματώσετε νέους πελάτες, να μειώσετε τον κύκλο εργασιών, να φέρετε νέα τεχνολογία στο γραφείο σας κ.λπ. — είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη σωστή προσέγγιση.

woman.jpg

Καθώς βάζετε μεγάλους στόχους για τη νέα χρονιά, κάντε ένα σταθερό σχέδιο ώστε να γίνουν πραγματικότητα. Αυξήστε την επιτυχία σας για να θέσετε αποτελεσματικούς στόχους με τον σωστό τρόπο.

Διαβάστε ένα βιβλίο

Η εκπαίδευση είναι το κλειδί για τη μάθηση και τη διεύρυνση της προοπτικής σας. Η ανάγνωση ανοίγει το μυαλό στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μια ιδέα γίνεται κίνηση που ωθεί κάποιον να αναλάβει δράση. Αν διαβάζετε ένα βιβλίο το μήνα, αυτό είναι 12 νέα βιβλία για τη χρονιά. Φανταστείτε τι απίστευτες ιδέες θα βιώνετε και θα μπορείτε να υλοποιείτε κάθε μήνα.

Κινηθείτε πιο στοχευμένα 

Η φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη για την υγιεινή ζωή. Αλλά μια περιοχή που δεν εστιάζετε αρκετά είναι ο πυρήνας: τα άνω πόδια, οι κοιλιακοί και η πλάτη. Εδώ χτίζεται φυσικά η αυτοπεποίθηση. Για να στέκεστε στη σωστή θέση και να έχετε το γνωστό power pose, οι ασκήσεις που στοχεύουν σε αυτό το μέρος είναι σημαντικές.

Δωρίστε περιττά είδη σπιτιού/γραφείου

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια. Αντί να πνίγεστε στους σωρούς, δωρίστε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε. Και αν θέλετε να είστε προνοητικοί, για κάθε νέο πράγμα που φέρνετε, δωρίστε ένα παλιό πράγμα ίσου μεγέθους. Με αυτόν τον τρόπο, η συσσώρευση θα μειωθεί, επιτρέποντας στο μυαλό να παραμείνει συγκεντρωμένο στον στόχο.

woman-KETzw.jpg

Δοκιμάστε μια νέα συνταγή

Πόσο αλλάζει το μενού σας; Οι περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε στο να τρώνε στα ίδια εστιατόρια ή στο να μαγειρεύουν τα ίδια κύρια γεύματα. Αυξήστε τις επιλογές σας επεκτείνοντας την προοπτική σας για το τι θα φάτε. Ο ουρανίσκος σας θα υιοθετήσει μια ποικιλία νέων γεύσεων από όλο τον κόσμο. Πάρτε ένα τοπικό αγαπημένο και αναδημιουργήστε το πιάτο στο σπίτι. Σύντομα το μενού σας θα επεκταθεί σε σημείο που να μην επαναλαμβάνεται κανένα γεύμα, εκτός από την πίτσα που παίρνετε έξω!

Μάθετε μια νέα δεξιότητα

Για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, μάθετε μια νέα δεξιότητα για να βελτιώσετε κάτι που ήδη γνωρίζετε ή κάτι ασυνήθιστο. Δεν υπάρχει τέλος στην εκμάθηση και την επέκταση της ζώνης άνεσής σας. Οι νέες δεξιότητες χτίζουν χαρακτήρα και σας κάνουν να νιώθετε καλά.

Δημιουργήστε μια υγιεινή συνήθεια

Η υγιής ζωή συνοδεύεται από πρακτική και συνέπεια. Βασιστείτε σε αυτό που ήδη κάνετε προσθέτοντας μια υγιεινή συνήθεια. Αυτό θα ενισχύσει ό,τι έχει σημασία για το σώμα σας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που γίνεται πιο διαχειρίσιμος καθώς μεγαλώνετε. Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός!

woman-jVUZw.jpg

Ακολουθήστε τα όνειρα σας

Όποιο κι αν είναι το όνειρό σας, αυτή είναι η ώρα να το ακολουθήσετε. Είτε είναι να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να μάθετε μια δεξιότητα, να παρουσιάσετε μια παράσταση, ακολουθήστε το και αφοσιωθείτε πλήρως σε αυτό. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα εάν κάνετε ένα σχέδιο για το 2022 και αποφασίσετε να βάλετε τον εαυτό σας πρώτο. Τώρα είναι η στιγμή να λάμψετε.

Εξασκηθείτε στη συγχώρεση

Όταν πονάτε, είναι εύκολο να κρατήσετε τα συναισθήματα σας "φυλακισμένα". Ωστόσο, εάν λειτουργείτε καθημερινά από τη θέση αυτή, μπορεί να μειώσει το καλό στη ζωή σας και να οδηγηθείτε σε μια συνεχή πικρία. Ως εκ τούτου, αισθάνεστε λιγότερο ολοκληρωμένοι και πιο περιφρονημένοι. Αφήστε ό,τι δεν σας εξυπηρετεί και εξασκηθείτε στη συγχώρεση. Στην αρχή θα σας δυσκολέψει αλλά η λύτρωση θα είναι τεράστια.