fbpixel

Search icon
Search
Τα ομορφότερα λουλούδια που παραμένουν ανθισμένα ακόμα και το φθινόπωρο
INTERIORS

Τα ομορφότερα λουλούδια που παραμένουν ανθισμένα ακόμα και το φθινόπωρο

Θα γεμίσουν τους χώρους σας με χρώμα και ζωντάνια


Όλοι μας έχουμε συνδέσει τα λουλούδια με την άνοιξη και το καλοκαίρι, δεδομένου ότι αυτές τις εποχές τα βλέπουμε να ανθίζουν και να κυριαρχούν παντού γύρω μας. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν ορισμένες ποικιλίες που παραμένουν ολάνθιστες ακόμα και το φθινόπωρο, αλλά και τον χειμώνα που βρίσκεται μπροστά μας. Πολλά από αυτά είναι γνωστά για τη διακόσμηση του σπιτιού μας, ενώ άλλα είναι περισσότερο δημοφιλή στους πιστούς flower lovers. 

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να πάτε «κόντρα» στον γκρίζο καιρό του φθινοπώρου, γεμίζοντας την κατοικία σας με χρώμα και ζωντάνια; Με τις παρακάτω επιλογές θα το πετύχετε!

Γεράνι

im-614974.jpg

Το γεράνι, που ονομάζεται αλλιώς και μολόχα, είναι από τα πιο γνωστά κι εύκολα στη συντήρηση λουλούδια, που -κι όμως- ανθίζει όλο το χρόνο. Κατά κύριο λόγο, βέβαια, έχει περίοδο ανθοφορίας από την άνοιξη, μέχρι και το φθινόπωρο, ώσπου να μειωθεί η θερμοκρασία. Είναι μια πολύ εντυπωσιακή λύση για να κοσμήσει το εσωτερικό του σπιτιού σας -ή το μπαλκόνι- και χρειάζεται 1-2 φορές πότισμα ανά εβδομάδα.


Σαιντπώλια

shutterstock-2335503681.jpg

Όταν θέλουμε να προσθέσετε μια κομψή πινελιά σ' ένα σπίτι, η σαιντπώλια (ή αλλιώς αφρικανική βιολέτα) είναι μια ιδιαίτερα όμορφη επιλογή και, ως πρόσθετο πλεονέκτημα, ανθίζει όλο το χρόνο. Εάν θέλετε το λουλούδι σας να ανθίζει όλο το χρόνο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ανάγκες του. Συνιστάται να ποτίζετε το φυτό τρεις φορές την εβδομάδα κατά τους θερμότερους μήνες και μία φορά κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Γαρδένια

shutterstock-2483343397.jpg

Ένα λουλούδι με μεθυστική μυρωδιά δεν είναι άλλο από τη γαρδένια. Τα άνθη της εμφανίζονται στο τέλος της άνοιξης και κρατούν μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου, δεδομένου ότι στη χώρα μας οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές έως τότε. Σε περίπτωση που επιλέξετε να τη φυτέψετε στον κήπο ή σε κάποιο σημείο της βεράντας σας, προτιμήστε ένα σκιερό μέρος που να προστατεύεται από τον αέρα. Ιδανική επιλογή και για δώρο!


Πλουμπάγκο

shutterstock-2137694373.jpg

Γνωστό και ως «μπλε γιασεμί», το πλουμπάγκο ανήκει στα πιο ιδιαίτερα φυτά, το οποίο παραμένει ολάνθιστο έως το Νοέμβριο. Ξεχωρίζει για τη γρήγορη ανάπτυξή του, το γυαλιστερό φύλλωμά του και το ύψος του, που μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα δύο μέτρα. Πέρα από την μπλε εκδοχή του, πιο σπάνια θα το συναντήσετε σε κόκκινο και σε λευκό.


Βιγόνια

2018-12-pink-rieger-begonias-in-pots-on-a-windowsill-lead.jpg

Η βιγόνια το μόνο που χρειάζεται είναι να μεγαλώσει μέχρι το ύψος των 50 εκατοστών. Τοποθετήστε την σε γλάστρες ακόμα και μέσα στο σπίτι σας και δείτε το πραγματικά να μεταμορφώνεται. Αποτελεί ένα τροπικό φυτό, που δε χρειάζεται πολύ πότισμα, και προτιμότερο είναι να παραμένει σε μέρη με σκιά. Τα φύλλα της έχουν ένα σκούρο πράσινο χρώμα και γυαλίζουν υπέροχα. Τα άνθη της είναι κυρίως πορτοκαλί, κίτρινα και κόκκινα, ενώ μπορεί να υπάρξουν και σε λευκό.


Κατιφές

shutterstock-2113726667.jpg

Ένα εξίσου κλασικό λουλούδι που μπορείτε να προσθέσετε στο σπίτι σας έως και τις αρχές του χειμώνα. Τα χρώματα του κατιφέ -κίτρινα, πορτοκαλί και κεραμιδί- από μόνα τους ταιριάζουν απόλυτα με τα vibes του φθινοπώρου, ενώ σαν φυτό ευδοκιμεί σε θέσεις με αρκετό ήλιο και αυτός είναι ο λόγος που είναι καλύτερο να το φυτέψετε σε παρτέρι ή κήπο.