fbpixel

Search icon
Search
Τα νέα βιβλία αυτο-βελτίωσης για να διαβάσετε την καινούρια χρονιά
WELLNESS

Τα νέα βιβλία αυτο-βελτίωσης για να διαβάσετε την καινούρια χρονιά

Προσθέστε τις προτάσεις αυτές στη λίστα σας


Λίγο πριν φύγει αυτή η χρονιά και η αντίστροφη μέτρηση για την καινούρια ξεκινήσει, η ανάγκη μας για καταγραφή και προγραμματισμό νέων στόχων ξεκινά. Ποιες είναι οι υποσχέσεις που θα δώσετε εσείς στον εαυτό σας για το 2023; Πολλές φορές μπορεί να χαωθούμε σε νοητικές περιπλανήσεις και να χρειαστεί να επαναπροσδιοριστούμε. Σκεφτείτε ότι είναι εντάξει να ανακαλύπτετε ξανά τον εαυτό σας, να κάνετε την ενδοσκόπησή σας και γιατί όχι και να αλλάξετε στάση ζωής; Οδηγός σας σε αυτό το νέο ταξίδι μπορεί να είναι τα καινούρια βιβλία αυτοβελτίωσης που σας προτείνουμε παρακάτω. 

The Mountain Is You: Transforming Self-Sabotage Into Self-Mastery, Brianna Wiest

41n62tantl-ac-sy780.jpg

Ένα βιβλίο για το αυτο-σαμποτάζ. Γιατί το κάνουμε, πότε το κάνουμε και πώς να σταματήσουμε να το κάνουμε. Οι συνυπάρχουσες αλλά αντικρουόμενες ανάγκες δημιουργούν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αντιστεκόμαστε στις προσπάθειες αλλαγής, μέχρι να τις θεωρούμε μάταιες. Για να μας γνωρίσουμε, πρέπει στην πραγματικότητα να κάνουμε μια βαθιά εσωτερική διεργασία ανασκαφής οποιουδήποτε τραύματος, να γίνουμε ανθεκτικοί και προσαρμοστικοί.

Everything I Know About Love

xlarge-20220617153740-everything-i-know-about-love-9780241982105.jpeg

Ένα βιβλίο για τα άσχημα ραντεβού, τους καλούς φίλους και - πάνω απ' όλα - για το να αναγνωρίζεις ότι εσύ και μόνο εσύ είσαι αρκετός. Πνευματώδες και διορατικό, με ψυχή και χιούμορ, το δυνατό ντεμπούτο της Dolly Alderton συνδυάζει προσωπικές ιστορίες, σατιρικές παρατηρήσεις, μια σειρά από λίστες, συνταγές και άλλα χρονογραφήματα που θα «χτυπήσουν» μια χορδή αναγνώρισης σε γυναίκες κάθε ηλικίας - ενώ θα σας κάνουν να γελάσετε. To ανάγνωσμα αυτό, αφορά όλους τους αγώνες της πρώιμης ενηλικίωσης με όλη την αβεβαιότητά της. Ένα επίκαιρο, απίστευτα αστείο και μερικές φορές σπαραχτικό βιβλίο για το πώς είναι να μεγαλώνεις, να γερνάς, αλλά και να βιώνεις κάθε είδους αγάπη στην πορεία.

The Defining Decade: Why Your Twenties Matter, And How to Make the Most of Them Now

81zm61bjd-l.jpg

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο λέγεται ότι, «τα τριάντα είναι τα νέα είκοσι» και αυτό κρύβει ότι μπορεί η δεκαετία των είκοσι να διέπεται πλέον από μια συνολική αδράνεια. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι είναι μια εκτεταμένη εφηβεία, άλλοι την αποκαλούν αναδυόμενη ενηλικίωση. Στο «The Defining Decade», η Meg Jay, η οποία είναι κλινική ψυχολόγος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, υποστηρίζει ότι οι εικοσάχρονοι έχουν παγιδευτεί σε έναν στροβιλισμό μάρκετινγκ και παραπληροφόρησης, παραβλέποντας και χάνοντας την πιο μεταμορφωτική περίοδο της ζωής τους. Μέσα από έρευνες το βιβλίο αυτό, μας δείχνει πώς τα επαγγελματικά, οι σχέσεις, η προσωπικότητα, η ταυτότητα, ακόμη και ο εγκέφαλος μπορούν να αλλάξουν περισσότερο κατά τη διάρκεια των 20 ετών παρά σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ενήλικη ζωή.

Big Panda and Tiny Dragon

xlarge-20220322171814-big-panda-and-tiny-dragon.jpeg

Εμπνευσμένος από τη βουδιστική φιλοσοφία και την πνευματικότητα, ο Βρετανός συγγραφέας και καλλιτέχνης James Norbury, μας εξιστορεί τις ιστορίες του μεγάλου πάντα και του μικρού δράκου, που ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι στις εποχές του χρόνου. Χάνονται, όπως πολλοί από εμάς. Αλλά ενώ είναι χαμένοι, ανακαλύπτουν πολλά όμορφα αξιοθέατα που δεν θα είχαν βρει ποτέ αν είχαν ακολουθήσει τον σωστό δρόμο. Με μια σειρά από όμορφα σχέδια και μερικές φορές ανατρεπτικές συζητήσεις, το πάντα και ο δράκος εξερευνούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα, τις δυσκολίες και την ευτυχία που μας συνδέουν όλους. Στη φύση, μαθαίνουν πώς να ζουν τη στιγμή, πώς να είναι ήσυχοι με την αβεβαιότητα και πώς να βρίσκουν τη δύναμη να ξεπερνούν τα εμπόδια της ζωής, μαζί. Ο Nurbury δημιούργησε αυτές τις περιπέτειες των δυο ηρώων για να μοιραστεί ιδέες που τον βοήθησαν σε δύσκολες στιγμές. Το βιβλίο αυτό έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα.