fbpixel

Search icon
Search
Τα κοινά λάθη στο μακιγιάζ που μας κάνουν να φαινόμαστε κουρασμένες
MAKE UP

Τα κοινά λάθη στο μακιγιάζ που μας κάνουν να φαινόμαστε κουρασμένες

Τα don'ts που εμποδίζουν την λάμψη στην επιδερμίδα μας


Αρκετές φορές στη διαδικασία προετοιμασίας του make up μας, δημιουργείται λανθασμένα η εντύπωση μιας θολής και κουρασμένης επιδερμίδας. Είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε εκείνα τα βήματα ή τις κινήσεις, οι οποίες προκαλούν το τελικό αυτό αποτέλεσμα στην εικόνα μας. Η λεπτομέρεια κάνει πάντα τη διαφορά και είναι πολύ πιθανό μια μικρή προσθήκη σκιάς ή brush, όπως ακόμη και η προσπέραση ενός κεντρικού σταδίου στο μακιγιάζ να συμβάλλουν ενεργά σε κάτι που δεν επιθυμούσαμε από την αρχή. 

Εμείς συγκεντρώσαμε έναν απλό οδηγό με τα 5 κεντρικά don'ts, τα οποία εμποδίζουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό την λάμψη στην επιδερμίδα μας

Απουσία του κατάλληλου skincare 

shutterstock-1562062885.jpg

Αποτελεί ένα βήμα που είναι γεγονός ότι η πλειονότητα των γυναικών το αμελεί. Και όμως, αν το ακολουθήσουμε πιστά, το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα μας ανταμείψει με την φρεσκάδα και την λεία επιδερμίδα που επιδιώκουμε. Το στάδιο της προετοιμασίας του μακιγιάζ μας είναι πολύ σημαντικό και οφείλουμε να του δίνουμε την αντίστοιχη προσοχή. Πριν, λοιπόν, ξεκινήσουμε τη διαδικασία του make up μας, αφιερώνουμε χρόνο στην περιποίηση και ενυδάτωση της επιδερμίδας μας. Με αυτόν τον τρόπο, τα υλικά του μακιγιάζ μας θα εφαρμοστούν και θα απορροφηθούν με τον πιο ομαλό τρόπο στο δέρμα μας και η λάμψη είναι αναμφισβήτητη. 

Υπερβολική ποσότητα foundation

shutterstock-2026436957.jpg

Είναι σίγουρο ότι το foundation, που χρησιμοποιούμε, παίζει καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση της όψης του προσώπου μας. Όμως, πολλές φορές, η ισορροπία είναι πολύ λεπτή, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε να φτάνουμε σε ακρότητες και υπερβολές. Η μεγάλη δόση του foundation "μπλοκάρει" τους πόρους, δεν αφήνει την επιδερμίδα μας να "αναπνεύσει", απομακρύνοντας την υγιή και την natural λάμψη της. Το natural fresh look είναι σημαντικό να κυριαρχεί στις επιλογές μας και για να το πετύχουμε, είναι καλό, να δημιουργούμε ένα δικό μας mix, με βασικά συστατικά ένα setting spray και μια μικρή ποσότητα foundation. Δεν ξεχνάμε τη λέξη - κλειδί που είναι η ισορροπία. 

Λάθος αντιστοίχιση χρώματος make up και δέρματος

shutterstock-233656858.jpg

Το συναντάμε αρκετά συχνά και μπορεί κάποια στιγμή στη ζωή μας να έχει τύχει και σε εμάς. Η λάθος αντιστοίχιση του χρώματος make up και δέρματος οδηγεί σε μια εικόνα, που είναι γεγονός ότι δεν μας αντιπροσωπεύει με τον πιο γοητευτικό τρόπο. Η κατάλληλη επιλογή στη συγκεκριμένη συνθήκη είναι να απευθυνθούμε σε έναν make up expert, ώστε να παρατηρήσει με τον τύπο της επιδερμίδας μας και να μας καθοδηγήσει με τις κατάλληλες συμβουλές του. Είναι σημαντικό και εδώ να υπάρξει αρμονία στην εικόνα μας. Ούτε πολύ σκούρες αποχρώσεις, οι οποίες μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες από την ηλικία μας, αλλά ούτε και πιο ανοιχτές χρωματικές παλέτες, οι οποίες δίνουν ακόμη πιο θαμπό αποτέλεσμα.

Μεγάλη ποσότητα highlighter

5e209690a3d572f0a947640b1ee83488.jpg

Για ακόμη μια φορά, χρειάζεται πολλή προσοχή στην ποσότητα. Σε αυτό το στάδιο, κάνουμε λόγο για το highlighter. Η ιδιότητά του να χαρίζει στην επιδερμίδα μας μια cool, νεανική και λαμπερή εικόνα. Αντανακλώντας το φυσικό φως στο δέρμα μας,οι γραμμές του προσώπου μας φαίνονται λιγότερο ορατές. Γι' αυτό και σε αυτήν την περίπτωση, χρειαζόμαστε μια διακριτική δόση αυτού.

Σκούρο και παχύ concealer

36f95af99161923115901ec4f28e3034.jpg

Αποτελεί το πιο αγαπημένο καλλυντικό πολλών γυναικών, καθώς δημιουργεί το ιδανικό καμουφλάζ και χαρίζει ένα ξεκούραστο βλέμμα. Είναι σημαντικό να βρούμε την κατάλληλη χρωματική παλέτα και στο concealer, ώστε να μην εκτεθούμε. Μια φυσική, ελαφριά κάλυψη, η οποία να καλύπτει τα σημεία που χρειάζεται είναι ό,τι πρέπει. Οι ακρότητες για ακόμη μια φορά θα αποβούν μοιραίες και σίγουρα ένα σκούρο και παχύ προϊόν θα καταστρέψει το συνολικό μακιγιάζ.