fbpixel

Search icon
Search
Τα φυτά για να εντάξετε στο σπίτι σας τώρα και για όλο τον χειμώνα
INTERIORS

Τα φυτά για να εντάξετε στο σπίτι σας τώρα και για όλο τον χειμώνα

Επιλογές που αντέχουν στον χρόνο και χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα


Κι όμως, τα φυτά μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική προσθήκη στους χώρους μας ακόμα και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, αλλά και του χειμώνα που βρίσκεται μπροστά μας. Η παρουσία τους στο σπίτι μας προσδίδει τις ιδανικές νότες φρεσκάδας και χρώματος, ενώ η διαδικασία της φροντίδας τους μπορεί να είναι fun, χωρίς ωστόσο να απαιτεί πολύ από χρόνο μας. Υπάρχουν ορισμένα ήδη που θεωρούνται ιδανικά για τους επόμενους μήνες, τα οποία εμείς συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Meet the houseplants!

Bonsai

b63b8d1071304195fa0332e7a007.jpg

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και διάσημα φυτά, το οποίο λατρεύουμε, ενώ παράλληλα είναι ιδανικό και για το Feng Shui. Τα bonsai φέρνουν οικονομική ευημερία, τύχη κι εξασφαλίζουν πιο καθαρή ατμόσφαιρα. Συνηθίζεται να την εντάσσουν σε χώρους γραφείου ή ακόμα και σε κάποιες γωνιές της κατοικίας σας που θέλετε απλά να ανανεώσετε και να εισάγετε χρώμα. Bonus, είναι μια ωραία επιλογή για εσάς που προτιμάτε τις μινιμαλιστικές γραμμές στη διακόσμηση.


Ελαστικός φίκος

tekhni-fikos-minimalistiko-saloni.jpg

Ξεχωρίζει για το βαθύ πράσινο χρώμα του, τον chic του χαρακτήρα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, αλλά και για την εύνοια που λένε πως φέρνει στον οικονομικό τομέα, ο φίκος αποτελεί ακόμα ένα must φυτό εσωτερικού χώρου γι' αυτήν τη λίστα. Μπορεί να εναρμονιστεί απόλυτα με κάθε στιλ διακόσμησης και να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο μιας και δεν είναι απαραίτητο να το βλέπει το φως του ήλιου. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε το μέγεθός του και πόσο πολύ θα αναπτυχθεί στην πορεία του χρόνου ανάλογα με τη χωρητικότητα της γλάστρας και τα λιπάσματα με τα οποία θα το θρέψετε.


Δράκαινα

3-s86tm.jpg

Η δράκαινα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού που απομακρύνουν βλαβερές ουσίες από την ατμόσφαιρα και καθαρίζουν τον χώρο. Μερικές από τις τοξικές ουσίες είναι η ξυλένη, η τριχλωροθυλένη και η φορμαλδεΰδη. Ξεχωρίζει για τον κορμό της και τα μυτερά λογχοειδή φύλλα της που διαφέρουν ανάλογα με το είδος δράκαινας που επιλέγουμε. Προτιμήστε να τον τοποθετήσετε σε μια μεγάλη γλάστρα, έτσι ώστε να καταφέρει να αναπτυχθεί περισσότερο και πιο άμεσα.


Kumquat

96ffa619bb0aced7378397350dca95a1.jpg

Και ναι, το kumquat μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμα και μέσα σε γλάστρα. Ως φυτό ευνοεί τον οικονομικό τομέα και γενικά την «καρποφορία» στη ζωή και σε όσα περιμένουμε. Είναι ένας πολύ διαδεδομένος καρπός στην Κίνα, που στην Ελλάδα ευδοκιμεί στη Κέρκυρα. Χρειάζεται αρκετό φως, γι' αυτό τοποθετήστε το μπροστά από παράθυρο ή πόρτα.


Φιλόδεντρο

fita-eswterikou-xwrou-philodentro.jpeg

Το φιλόδεντρο (ή μονστέρα) είναι ένα αειθαλές καταπράσινο φυτό με μεγάλα γυαλιστερά και δερματώδη φύλλα που φέρουν χαρακτηριστικές σχισμές. Τοποθετήστε το σε ένα μέρος με υγρασία και και αυτό θα φροντίσει ώστε να κάνει το σπίτι σας ένα πιο όμορφο μέρος. Με μία φορά την εβδομάδα πότισμα, θα διατηρηθεί «ολοζώντανο» και καταπράσινο για πολύ καιρό.

Bamboo palm

gropot-cff1f8cf-e233-4cbf-9cfa-8ef815e851dd.jpg

Το bamboo palm, πέρα από ένα πανέμορφο, exotic φυτό, είναι και σύμβολο καλής τύχης σύμφωνα. Βάλτε τις δεσμίδες του φυτού με κατεύθυνση προς την ανατολή ή αν θέλετε η τύχη να ευνοήσει τα οικονομικά σας, τότε βάλτε το bamboo νοτιοανατολικά. Επιπλέον, φροντίστε να μην το τοποθετήσετε στο πάτωμα, αλλά πάντα σε κάποιο ψηλό σημείο, όπως στον πάγκο της κουζίνας ή σε κάποιο τραπέζι, μέχρι να αναπτυχθεί. Ποτίστε το μία φορά την εβδομάδα.

Αγλαόνημα

mistikakipou-aglaonima-frontida.jpg

Ένα εξίσου ιδιαίτερο φυτό εσωτερικού χώρου που αξίζει την προσοχή αυτήν την περίοδο. Το αγλαόνημα κατάγεται από την Ν.Α. Ασία, ενώ είναι γνωστό και με το όνομα Chinese evergreens. Τα φύλλα του είναι πράσινα με ασημοπράσινες ραβδώσεις, ενώ το ύψος του φτάνει μέχρι 30-35 cm. Όσον αφορά στον φωτισμό, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, γι' αυτό μπορεί να τοποθετηθεί σε σημεία με λιγότερο ηλιακό φως. Ποτίστε το μία με δύο φορές την εβδομάδα.