fbpixel

Search icon
Search
Feng Shui: Κάντε χώρο για την πιο θετική ενέργεια στο σπίτι σας
INTERIORS

Feng Shui: Κάντε χώρο για την πιο θετική ενέργεια στο σπίτι σας

Κάντε μικρές - ή και μεγάλες - αλλαγές που θα φέρουν την ανανέωση στην κατοικία σας


Feng Shui σημαίνει «άνεμος και νερό» κι επιδιώκει να προωθήσει την ευημερία, την καλή υγεία και να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα ζωής τους δημιουργώντας ισορροπία στον τρόπο που ζουν, ευθυγραμμίζοντας τις ενέργειές τους με το περιβάλλον τους. Aπό την επιλογή των φυτών εσωτερικού χώρου που φέρνουν καλή τύχη και των έργων τέχνης που χαρίζουν καλαισθησία στο σπίτι, τελικά είναι πολύ εύκολο να φέρετε θετικά vibes σε ένα δωμάτιο, χρησιμοποιώντας την αρχαία κινεζική τέχνη του Feng Shui.

Το πώς το βλέπουμε παρακάτω! 

Ακαταστασία: Τέλος 

Ένας ακατάστατος χώρος, είναι σίγουρο ότι μας μεταδίδει αίσθημα άγχους και νευρικότητας. Επιπλέον, είναι αρκετά εύκολο «η φασαρία» που προκαλείται, να μας αποπροσανατολίσει και να μας καθυστερεί από την επίτευξη οποιασδήποτε ενέργειάς μας. Η ακαταστασία δεν αφορά μόνο την αισθητική οπτική, καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι επιζήμια και για το μυαλό. Επομένως, δεν έχετε παρά να οργανώσετε τους χώρους τους σπιτιού σας. Η οργάνωση θα φέρει οργάνωση και στην ίδια σας τη ζωή, συμβάλλοντας στη γρηγορότερη επίτευξη των στόχων σας.

jessica-delp-jhyby9nv0ru-unsplash.jpg

Οι σωστές αποχρώσεις

Η συγκέντρωση είναι αυτό που αποζητάμε κατά τη διάρκεια της εργασίας μας, τόσο από το γραφείο όσο και από το σπίτι μας. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα Feng Shui rules τονίζουν πως είναι ορθό να βάψετε τους τοίχους της office area σε αποχρώσεις του πράσινου, που κρίνονται οι ιδανικότερες για την αφοσίωσή τις ώρες που δουλεύετε. Εναλλακτικά, πείτε «ναι» στο all time favorite λευκό, που θα σας εξυπηρετήσει με την αρμονία που θα υπάρχει στον χώρο και με την ευκρίνεια που θα προσφέρει.

Η λύση βρίσκεται στα φυτά 

Η προσθήκη φυτών ενισχύει την παραγωγικότητα και τη ροή των χρημάτων. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε κοντά στο χώρο εργασίας σας 1 με 2 φυτά, που συνδέονται άμεσα με το στοιχείο του ξύλου το οποίο κατ’ επέκταση έχει σχέση με την ανάπτυξη, την αύξηση ευκαιριών και πλούτου, και τη δικτύωσή σας.

nathalie-jolie-6-xchvkwj0c-unsplash.jpg

Αερίστε τους χώρους σας

Διώξτε την αρνητική ενέργεια και το άγχος που συχνά σας κυριεύει λόγω δουλειάς, ανοίγοντας τα παράθυρά σας κάθε πρωί πριν καθίσετε στο γραφείο για τουλάχιστον ένα μισάωρο. Έτσι, θα νιώσετε πιο έτοιμη να ξεκινήσετε μια ακόμα απαιτητική ημέρα. Επίσης, αφήστε το φυσικό φως να εισχωρήσει στον χώρο σας και δείτε πόσο καλό μπορεί να σας κάνει. Αυτό είναι κι ένα βοηθητικό tip για να μην κουράζετε υπερβολικά τα μάτια σας από το blue light του υπολογιστή, εστιάζοντας και σε μια άλλη πηγή φωτός.

sarah-dorweiler-kcuflktxyy4-unsplash.jpg

Yin & Yang

Για να εξασφαλίσετε την ευεξία σας είναι σημαντικό να μπορέσετε να ισορροπήσετε και τις ενέργειες στον χώρο σας. Αυτό θα το πετύχετε με την εξισορρόπηση των ενεργειών yin και yang που αποτελούν και αυτά μέρος του Feng Shui. Το Yin συμβολίζει τη γυναικεία ενέργεια που σχετίζεται το βράδυ, την ψυχρότητα και την ησυχία. Το Yang συμβολίζει την αρσενική ενέργεια και δηλώνει τον ήλιο, την κοινωνικότητα και τη θερμότητα. Αν πειραματιστείτε με αυτές τις ενέργειες, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε την αίσθηση του χώρου σας.