fbpixel

Search icon
Search
Τα κατάλληλα φυτά για το σπίτι σας το φθινόπωρο
INTERIORS

Τα κατάλληλα φυτά για το σπίτι σας το φθινόπωρο

Κάνοντας την εσωτερική της διαμόρφωση ακόμη πιο cozy


Η γοητεία της φύσης παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τρόπο, με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τη σχέση μας μαζί του. Κάθε δημιούργημά της έχει το χάρισμα να προσφέρει πραγματική χαρά και νόημα στη ζωή μας, γεμίζοντάς την με οξυγόνο, ζωντανά χρώματα και γλυκές μυρωδιές. Ειδικά αυτήν την εποχή, την οποία διανύουμε, έχουμε την ευκαιρία να οργανώσουμε την εσωτερική διαμόρφωση της κατοικίας μας, ορίζοντας ως πρωταγωνιστές της τα φθινοπωρινά φυτά εσωτερικών χώρων. Οι θερμές τους αποχρώσεις και η elegant όψη τους θα καταφέρει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το fall concept, το οποίο επιθυμούμε, με ισχυρές δόσεις ηρεμίας. 

Ας δούμε μαζί τα 5 αυτά φυτά, με τη βοήθεια των οποίων θα ενισχύσουμε την φθινοπωρινή ατμόσφαιρα της κατοικίας μας...

Κισσός

shutterstock-2033094323.jpg

Είναι αλήθεια ότι ο κισσός έχει αγγίξει την κορυφή των φυτών που έχουν γίνει trends στους κανόνες της εσωτερικής διακόσμησης. Αποπνέει έναν κομψό και αρκετά ρομαντικό αέρα, ο οποίος, ταυτόχρονα, λειτουργεί ως ο κατάλληλος σύμμαχος για να απομακρύνει τις τοξίνες από τον αέρα. Μπορούμε να τοποθετήσουμε το συγκεκριμένο φυτό είτε πάνω από το βοηθητικό τραπεζάκι μας, είτε να το κρεμάσουμε στον τοίχο, για να τον στολίσουμε με τον πιο minimal και natural τρόπο. 

Αμαρυλλίς

shutterstock-1943155171.jpg

Αποτελεί ένα από τα πιο χαριτωμένα φυτά για το φθινόπωρο, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί με τον πιο εύκολο τρόπο, χάρη στον ήλιο και το νερό. Από ροζ έως κόκκινο ή λευκό χρώμα, είναι η ιδανική επιλογή, η οποία συμβάλλει ενεργά σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό σε κάθε χώρο της κατοικίας μας. Ειδικά για το living room η την τραπεζαρία μας, μπορεί να ολοκληρώσει με φινέτσα την eclectic διαμόρφωση.

Καλαχόη

shutterstock-2124569246.jpg

Όμορφα μικρά λουλούδια σε πολλά χρώματα, η Κολαχόη είναι το τέλειο φυτό για ένα ηλιόλουστο περβάζι, χαρίζοντάς μας άφθονο χρώμα σε ροζ, πορτοκαλί, λευκό και κόκκινο. Χρειάζονται αμμώδες χώμα και νερό όταν το έδαφος είναι στεγνό. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα από τη φροντίδα του συγκεκριμένου φυτού είναι ότι δεν είναι μόνο εύκολο να τα φροντίσετε αλλά και να πολλαπλασιαστούν εύκολα. 

Φιλόδεντρο

shutterstock-2235565283.jpg

Το φιλόδεντρο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ενός τροπικού φυτού, επομένως θα ευδοκιμήσει σε υψηλότερες θερμοκρασίες και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο έμμεσο ηλιακό φως, επομένως δεν θα πρέπει να έχουν κανένα πρόβλημα με τα χαμηλότερα επίπεδα φωτός κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Το φυτό αυτό μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με άλλα μεγάλα φυτά, ώστε να συνθέσουν μαζί ένα natural chic σκηνικό. 

Σπαθίφυλλο

shutterstock-1643642197.jpg

Τα γυαλιστερά σκούρα πράσινα φύλλα και τα εντυπωσιακά λευκά άνθη του σπαθόφυλλου, ή αλλιώς κρίνου της Ειρήνης, το καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Κεντρικό πλεονέκτημά του είναι η εύκολη φροντίδα, καθώς και η διάρκειά του καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στα κρίνα της ειρήνης αρέσει το φωτεινό αλλά έμμεσο φως του ήλιου, γι' αυτό δώστε τους μια θέση κοντά σε ένα παράθυρο, κατά προτίμηση σε ένα δωμάτιο με νότιο προσανατολισμό.

Welcome fall with the most eclectic plants!