fbpixel

Search icon
Search
Tα 7 χειρότερα λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σας
HAIR & NAILS

Tα 7 χειρότερα λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σας

Μήπως τα κάνετε και εσείς;


Τα μαλλιά θεωρούνται ένα βασικό στοιχείο καλής υγείας, ομορφιάς και γενικής ευεξίας, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη αν αισθάνεστε πως χωρίς το good hair day, είστε εκτός φόρμας. Άλλωστε, αποτελούν ένα βασικό μέρος του προσώπου σας, αφού σε μερικά σημεία το καλύπτουν. Έχοντας καταβάλει αρκετή προσπάθεια, και ξοδεύοντας αρκετά χρήματα έφτασε η στιγμή να δείτε τι κάνετε λάθος. Παραλείποντας αυτές τις συνήθειες θα αποκτήσετε επιτέλους τα μαλλιά των ονείρων σας.

hair-long-caeH8.jpg

Το να λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά

Παρά το πόσο ωραία νιώθετε όταν έχετε φρεσκολουσμένα μαλλιά, δεν συνιστάται να το κάνετε πάρα πολύ συχνά. Αυτό συμβαίνει επειδή το τριχωτό της κεφαλής απελευθερώνει φυσικά έλαια που βοηθούν στην ενυδάτωση και τη διατήρηση της υγείας των τριχών, επομένως το πολύ συχνό λούσιμο μπορεί να τα αφαιρέσει. Ο στόχος, είναι να δημιουργηθεί μια ισορροπία ώστε ο φυσικός καθαρισμός και οι λειτουργίες του τριχωτού της κεφαλής να μπορούν να παραμείνουν αρμονικές. 

Το πολύ ζεστό ντουζ

Ένα ζεστό ντους, ειδικά σε μια κρύα μέρα του χειμώνα, είναι απίστευτα χαλαρωτικό, αλλά δεν είναι ιδανικό για τα μαλλιά και το δέρμα σας. Το ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας, όπως αναφέραμε. Ανοίγει επίσης τους θύλακες των τριχών, γεγονός που σας κάνει πιο ευαίσθητους στο σπάσιμο και τη φθορά. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι ένα ντουζ με χλιαρό νερό.

hair.jpg

Οι πολύ σφιχτοί κότσοι

Ο εξαιρετικά κομψός, στενός κότσος σίγουρα επιστρέφει, αλλά δεν είναι ιδανικός για τα μαλλιά σας. Το έντονο τράβηγμα και το λαστιχάκι μπορεί να δημιουργήσουν υπερβολικό σπάσιμο, για να μην αναφέρουμε μια υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών ανάλογα με το πόσο σφιχτά τραβάτε τα μαλλιά. Φυσικά, σε αυτό παίζει ρόλο και το πόσο συχνά το κάνετε. 

Το να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας ενώ είναι ακόμη υγρά

Πολλοί άνθρωποι βουρτσίζουν τα μαλλιά τους αμέσως βγουν από το ντους για να αποφύγουν το μπέρδεμα, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει έναν πραγματικό όλεθρο στην υγεία των μαλλιών σας. Αυτό συμβαίνει γιατί τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα στο σπάσιμο, αφού η ελαστικότητα τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Στεγνώστε τα μαλλιά σας τουλάχιστον 80-90% πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε βούρτσα styling.

Το βάψιμο στο σπίτι

Το να βάφετε τα μαλλιά στο σπίτι, μόνοι σας μπορεί να καταλήξει σε μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν τεχνικές μέθοδοι που ακολουθούνται, στην οποίες οι επαγγελματίες εκπαιδεύονται και τις χρησιμοποιούν καθημερινά. Αν χρησιμοποιούνται ακατάλληλα σκευάσματα λεύκανσης στο τριχωτό της κεφαλής και αν εφαρμοστούν από έναν μη επαγγελματία, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τόσο σοβαρά όσο και επώδυνα.

face-hair-blonde.jpg

Η μη χρήση conditioner και μάσκας μαλλιών

Η ενυδάτωση των μαλλιών μετά το λούσιμο είναι σημαντική, καθώς έρχεται για να αντικαταστήσει την εξωτερική επιδερμίδα και την προστατεύει από τις καθημερινές βλάβες. Τα μαλακτικά μαλλιών έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται τη δράση του σμήγματος του σώματος και για να μειώνουν την τριβή μεταξύ των γειτονικών ινών. Η περιποίηση με μάσκες αυξάνει επίσης την αντίσταση των μαλλιών στις μηχανικές προσβολές που προκαλούνται από την καθημερινή περιποίηση και βοηθά στην εξάλειψη του στατικού ηλεκτρισμού με την εναπόθεση θετικά φορτισμένων ιόντων στον άξονα της τρίχας. Αυτά εξουδετερώνουν τα αρνητικά φορτία που προκαλούνται από το χτένισμα και το βούρτσισμα.

Η έκθεση στον ήλιο

Οι περισσότεροι ξέρετε να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο χρησιμοποιώντας προστατευτικά ρούχα και SPF, ωστόσο, δεν καταλαβαίνετε την έκταση της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος στα μαλλιά. Στην πραγματικότητα, η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα των μαλλιών και μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό, ξηρότητα, ευθραυστότητα, φριζάρισμα και αραίωση. Μπορεί επίσης να αλλάξει το χρώμα τους. Συνιστά να προστατεύσετε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας από τις βλάβες του ήλιου χρησιμοποιώντας ειδικό αντηλιακό στο τριχωτό της κεφαλής και εφαρμόζοντας ένα προστατευτικό UV στα μαλλιά όταν είστε στον ήλιο.