fbpixel

Search icon
Search
Έχουν νόημα οι θεραπείες κεράτινης που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι;
HAIR & NAILS

Έχουν νόημα οι θεραπείες κεράτινης που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι;

Βρείτε τις δικές σας απαντήσεις


Στον κόσμο του haircare, οι λέξεις κερατίνη και πρωτεΐνες έχουν γίνει σχεδόν συνώνυμες. Αποτελούν την απόλυτη λύση όταν τα μαλλιά σας είναι εύθραυστα ή αδύναμα και γίνονται ο λόγος για να τα ρυθμίσετε ξανά. Έτσι, όπως και τα πρωτεϊνικά ροφήματα μπορούν να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν να χτίσουν μυες η επανόρθωση του εξωτερικού στελέχους της τρίχας θα γίνει με την κεράτινη. Αν και η ιδέα της ακούγεται αρκετά δύσκολη στην εφαρμογή είναι η στιγμή να την "ακγαλίασετε". Παρόλα αυτά θα πρέπει να εξετάσετε πόσο ασφαλές είναι να τις κάνετε από την άνεση του σπιτιού σας.

straight-hair.jpg

Τι είναι οι θεραπείες κερατίνης;

Η θεραπεία κερατίνης είναι μια ημι-μόνιμη διαδικασία με την οποία ένα διάλυμα πρωτεΐνης σφραγίζεται στις τρίχες σας. Το όλο νόημα της είναι ότι εξ αρχής λείπει αυτή η πρωτεΐνη από τα μαλλιά σας και έτσι το προϊόν θα εγχύσει κερατινώδεις ίνες και πρωτεΐνη εκεί που απουσιάζουν. Το τελικό, υπέροχο φινίρισμα πετυχαίνεται πάντα μέσω της θερμότητας και έτσι τελικά η ελαστικότητα επαναφέρεται και τα μαλλιά σας είναι πιο δυνατά και υγιή από ποτέ. 

Τα οφέλη από αυτές τις θεραπείες

Οι θεραπείες κερατίνης είναι γνωστές για το ότι κάνουν τα μαλλιά πιο λεία και προσφέρουν υπέροχη λάμψη.  Έτσι, είτε θέλετε λιγότερο φριζάρισμα, είτε επιθυμείτε γρήγορο στέγνωμα ή υψηλή λάμψη, μια θεραπεία κερατίνης μπορεί να σας τα προσφέρει. Μάλιστα, μπορεί να μετριάσει και την ανάγκη για συχνό θερμό styling. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το να μειώσετε το σπάσιμο και την ευθραυστότητα εφόσον δε θα ισιώνετε καθημερινά τα μαλλιά σας. Ακόμη και εσείς που ζείτε σε μια περιοχή με υψηλή συγκέντρωση υγρασίας θα δείτε τη διαφορά. Οι θεραπείες κερατίνης για σγουρά μαλλιά είναι βελτιστοποιημένες για να μειώνουν το φριζάρισμα και να λειαίνουν τα μαλλιά χωρίς να τα απαλλασσουν από το σώμα και την υφή τους.

straight-hair.jpg

Γνωστές παρενέργειες

Το less is more θα έπρεπε να αποτελεί μια πραγματικότητα όταν αναφερόμαστε σε θεραπείες κερατίνης, γνωρίζοντας ότι πολλές φορές οι κομμωτές κάνουν υπερβολική επεξεργασία. Ακόμη οι θεραπείες θα πρέπει να γίνονται σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου και ανα καθορισμένες περιόδους καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα δείτε ανεπιθύμητες αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Ένας ακόμη παράγοντας είναι η εσφαλμένη εφαρμογή της κερατίνης. Μεγάλη ποσότητα προϊόντος μπορεί να δημιουργήσει τα ίδια αποτελέσματα όπως και η έλλειψη του. Και επιπλέον αν η εφαρμογή δεν γίνει με ακρίβεια, τότε μπορεί να υπάρχει επικάλυψη και έτσι να επιβαρυνθείτε και να είναι δύσκολο να αντιστρέψετε το αποτέλεσμα μετά την κερατίνη. Αυτό σημαίνει ότι η επαγγελματική φροντίδα είναι υψίστης σημασίας. Εάν βάφετε τακτικά τα μαλλιά σας, ζητήστε τη συμβουλή του colourist σας σχετικά με τις θεραπείες κερατίνης. Και να αποφασίσετε να το δοκιμάσετε στο σπίτι, οι κατάλληλες οδηγίες είναι το κλειδί για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών σας.

Θεραπείες κερατίνης στο σπίτι vs θεραπείες κομμωτηρίου

Δεδομένου ότι οποιαδήποτε χημική επεξεργασία εγκυμονεί δυνητικά μη αναστρέψιμους κινδύνους, είναι κατανοητό γιατί όλοι οι ειδικοί λένε ότι η ασφαλέστερη επιλογή είναι η θεραπεία κεράτινης σε ένα κομμωτήριο. Αλλά με την τακτική συντήρηση που απαιτείται, η διαδικασία μπορεί να γίνει αρκετά ακριβή. Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές θεραπείας με κερατίνη στο σπίτι και ορισμένες από αυτές έχουν οφέλη που αξίζει να εξεταστούν. Πολλές από αυτές είναι απαλλαγμένες από χημικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη και ενώ δεν θα είναι τόσο δυνατές όσο οι αντίστοιχες του κομμωτηρίου, αποτελούν ένας λιγότερο δαπανηρό τρόπος για να αποκτήσετε αυτό το λείο, λαμπερό φινίρισμα που όλες οι γυναίκες αναζητούν. Εάν ο κύριος στόχος σας είναι ένα ομαλό φινίρισμα ή πρόσθετη λάμψη, αυτές οι εναλλακτικές λύσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα αποκτήσετε. Εάν, ωστόσο, αναζητάτε πιο έντονα αποτελέσματα, όπως η αλλαγή της υφής των μαλλιών σας από κυματιστά ή σγουρά σε εντελώς ίσια, θα πρέπει να αναζητήσετε φόρμουλες υψηλότερης ποιότητας.