fbpixel

Search icon
Search
Σύμφωνα με το Milan Fashion Week το bold makeup ήρθε για να μείνει
MAKE UP

Σύμφωνα με το Milan Fashion Week το bold makeup ήρθε για να μείνει

Πασαρέλες γεμάτες χρώμα από τις οποίες αξίζει να εμπνευστούμε


Ακριβώς όπως η loud πολυτέλεια κατακτά τον κόσμο του στιλ, η ομορφιά προσαρμόζεται σε μια μαξιμαλιστική προσέγγιση, για ακόμη μια φορά. Τόσο στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης όσο και στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2024 οι πασαρέλες επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι το διασκεδαστικό, τολμηρό μακιγιάζ έχει επιστρέψει. Σίγουρα, υπάρχει ο χρόνος και ο τόπος για το "au naturale" look, αλλά οι σημερινές τάσεις ευνοούν το glam που κλίνει προς το πιο "extra" άκρο του φάσματος.

Στο NYFW, το grunge μακιγιάζ ματιών της δεκαετίας του '90 κυριάρχησε στην πασαρέλα (πάρτε για παράδειγμα μόνο τους Helmut Lang, Jason Wu και PatBo), όπως και τα μεγάλα, ογκώδη μαλλιά στον Marc Jacobs. Στο Λονδίνο, τα smoky eyes, το ρουζ και τα φρύδια με τριαντάφυλλα με την σφραγίδα του coquettecore κατέκτησαν την πασαρέλα.

Έχοντας αυτά κατά νου, είναι απόλυτα λογικό ότι η ατμόσφαιρα στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου θα ήταν εξίσου εμπνευσμένη. Είναι η Ιταλία, άλλωστε, όπου σχεδιαστές πολυτελείας όπως οι Prada, Versace και Tom Ford διοργανώνουν τις επιδείξεις τους. Χρόνο με το χρόνο, αυτές οι ετικέτες μας προσφέρουν, ως γνωστόν, υψηλής λάμψης εμφανίσεις ομορφιάς - και αυτή η σεζόν δεν βγήκε εκτός πλάνου. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για τις πιο cool τάσεις ομορφιάς που εντοπίστηκαν στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια των επιδείξεων Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024!

Romantic red lips

stighmiotipo-othonis-154.png

Τα κόκκινα χείλη κυριάρχησαν στo NYFW και ήταν εξίσου κυρίαρχα στις πασαρέλες του Μιλάνου. Τόσο η Chiara Boni La Petite Robe παρουσίασε έντονα κόκκινα χείλη, ενώ η Aniye Records έκανε το ίδιο - αλλά με μια απροσδόκητη προσθήκη σκούρου liner. Στο Blumarine, τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα με τελείως μουτζουρωμένα χείλη στο χρώμα του ρουμπινιού, δίνοντας ένα ρομαντικό, just-kissed αποτέλεσμα.

Jewel-toned eyeshadow

stighmiotipo-othonis-155.png

Στο Emporio Armani show, η παγκόσμια makeup artist της μάρκας Hiromi Ueda εμπνεύστηκε από τη συλλογή της φετινής σεζόν σε τόνους κοσμήματος. Παίζοντας με αυτό το vibe, προτίμησε υπεριώδη σκιά ματιών με ιριδίζουσα ασημένια επίστρωση - "σαν μια μαγευτική θάλασσα κάτω από τον νυχτερινό ουρανό", ανέφερε σε δήλωσή της. Για να πετύχει το look, χρησιμοποίησε το Eye Tint της Armani στις αποχρώσεις #50 και #56, και στη συνέχεια ταμπονάρισε τα #8 και #12 στο κέντρο των βλεφάρων και μέχρι το κόκκαλο των φρυδιών.

Punk-Rock glam

stighmiotipo-othonis-156.png

Η Pat McGrath χρησιμοποίησε punk-rock μακιγιάζ στο Versace, όπου τα μοντέλα φορούσαν υπερμεγέθη μαύρα winged liner. Αλλού, στο Tom Ford show, το glam ήταν πιο grunge, με τα "πονηρά", μουτζουρωμένα eyeliner να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Rainbow-Hued eyes

stighmiotipo-othonis-157.png

Μαζί με τα δραματικά smoky eyes, μπορείτε να περιμένετε να δείτε πολλά φωτεινά, πολύχρωμα μακιγιάζ ματιών την άνοιξη και το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Η πορτοκαλί και λαχανί σκιά ματιών της Etro - για να μην αναφέρουμε τις πινελιές από vibrant pigments στα βλέφαρα των μοντέλων στο Feben show.

Slicked back hair

stighmiotipo-othonis-158.png

Εν τω μεταξύ, οι πασαρέλες του Μιλάνου έδειξαν μια πιο χαλαρή προσέγγιση στα μαλλιά - κυρίως μέσω του slicked-back look, το οποίο εντοπίστηκε τόσο στον οίκο Gucci όσο και στον Feben. 

Thin Brows & Baby Bangs

stighmiotipo-othonis-159.png

Στο πιο πολωτικό άκρο του φάσματος των τάσεων ομορφιάς, είδαμε λεπτά, ψηλά φρύδια στο Marni, σε συνδυασμό με baby bangs - ένα look που εξυπηρετούσε την κινηματογραφική σταρ του 1920. Κι εκεί που νομίζαμε ότι τα λεπτά φρύδια είχαν ξεπεραστεί!