fbpixel

Search icon
Search
Summer in Florence? Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία της Φλωρεντίας για το 2024
ESCAPE

Summer in Florence? Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία της Φλωρεντίας για το 2024

Τα εντυπωσιακά καταλύματα που ξεχώρισαν για τις φετινές διαμονές σε μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ιταλίας


Η Φλωρεντία αποτελεί μία ιστορική πόλη που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συγκέντρωση τέχνης στον κόσμο και δεν θα γινόταν να στερείται θεαματικές δημιουργικές και αρχιτεκτονικές απολαύσεις. Η πλούσια σειρά ξενοδοχείων στη Φλωρεντία προσφέρει μία εξίσου απίστευτη δόση πολιτισμού, με πολλά καταλύματα να έχουν όμορφα αναγεννησιακά χαρακτηριστικά και εσωτερικούς χώρους γεμάτους με ανεκτίμητα αντικείμενα τέχνης.

Οι καλύτερες διευθύνσεις ξενοδοχείων της πόλης είναι διάσπαρτες, είτε αναζητάτε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της, είτε ένα πιο ήσυχο καταφύγιο στους γύρω λόφους. Θα βρείτε απολαυστικούς ξενώνες με γοητεία που δεν θα σας κοστίσουν, μερικοί κρυμμένοι στο Oltrarno, την κομψή boho συνοικία της Φλωρεντίας που βρίσκεται νότια του ποταμού.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Φλωρεντία!

Casa G Firenze

casa20firenze-florence-may29-pr.webp

Αυτό το μοντέρνο καταφύγιο της Φλωρεντίας είναι η ενσάρκωση ενός κρυμμένου διαμαντιού, προσφέροντας style μαζί με μία αξιοζήλευτη κεντρική τοποθεσία, μόλις λίγα λεπτά από τον καθεδρικό ναό Duomo. Η διακριτική είσοδος του Casa G μπορεί να μην προδίδει πολλά στον μέσο περαστικό, αλλά όσοι γνωρίζουν μπορούν να ανέβουν στον επάνω όροφο και να ανακαλύψουν ένα μέγαρο του 18ου αιώνα που έχει μετατραπεί προσεκτικά στο πιο κομψό bed-and-breakfast της πόλης. Τα τοιχογραφημένα ταβάνια και τα γλυκά μοτίβα σε σχήμα χελώνας είναι δεδομένα σε κάθε ένα από τα 15 υπνοδωμάτια, μαζί με τις ήρεμες παλέτες χρωμάτων που διακόπτονται από έντονα κόκκινα και φιστικί χρώματα.

Φημίζεται για: το style και την τοποθεσία του.

Διεύθυνση: Via dei Rondinelli, 7, 50123 Firenze FI, Italy 

Hotel Calimala

calimala-the-west-2-florence-hotels-october23-pr-global.webp

Το Calimala West είναι η νεανική συνέχεια της έμπειρης μεγάλης αδελφής του, Calimala East. Στο κέντρο, αλλά καλά κρυμμένο σε έναν ήσυχο και λιθόστρωτο δρόμο, το γοτθικό κτίριο του 19ου αιώνα έχει ανακαινιστεί καταλλήλως, με τους αρχικούς αρχαίους τοίχους του να μένουν εκτεθειμένοι και ένα τολμηρό εσωτερικό σχέδιο που συνδυάζει πρωτογενή χρώματα του Bauhaus με σιλουέτες Art Deco. Υπάρχει ένα λαμπερό και φιλικό lobby bar όλη την ημέρα, και η γοητευτική ιταλική ομάδα του προσωπικού δεν χάνει τίποτα. 

Φημίζεται για: τον χαρακτήρα boutique καταφυγίου που διαθέτει.

Διεύθυνση: Calimala, Via dei Lamberti, 5 - 50123 Firenze

Grand Hotel Minerva

grand-hotel-minerva-bedroom-best-florence-hotals-october23-pr-global.webp


Μία θερμαινόμενη πισίνα στον τελευταίο όροφο με θέα 360 μοιρών στον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας Duomo και άλλα εικονίδια της πόλης αποτελούν την κύρια attraction του ξενοδοχείου. Δωμάτια εξοπλισμένα με Art Deco αισθητική σε ένα επιβλητικό αλλά φιλόξενο palazzo του 13ου αιώνα, το οποίο σχεδιάστηκε από την ιδιοφυΐα της μοντέρνας τέχνης, Carlo Scarpa τη δεκαετία του 1950. Ανακαινίστηκε ελαφρώς αλλά ουσιαστικά από τον Piera Tempesti Benelli, και βρίσκεται σε ένα ιδανικό για να επισκεφθεί κανείς τη Piazza Santa Maria Novella, την υπέροχη εκκλησία με τις λευκές προσόψεις.

Φημίζεται για: την πισίνα με την καλύτερη θέα.

Διεύθυνση: Piazza Santa Maria Novella 16, Florence

Riva Suites

suite4-terrace-riva-suites-best-florence-hotels-october23-pr-global.webp

Αυτό το έργο της διάσημης αρχιτεκτονικής οικογένειας Nardi, τους οδήγησε να αξιοποιήσουν έναν πρώην μύλο του 1800 στην άκρη της Φλωρεντίας και να τον μετατρέψουν σε μια αρχιτεκτονική βιτρίνα, με εντυπωσιακά ευάερα πατάρια με εκτεθειμένα τούβλα, ψηλά ταβάνια και θέα σε μαγευτικές εικόνες, όπως ο καθεδρικός ναός Duomo και ο Arno. Η διαμονή στην κατοικημένη γειτονιά του Isolotto και η απομόνωση μακριά από τα τουριστικά κέντρα μπορεί να είναι ιδιαίτερα αναζωογονητική. Τα μοναδικά γλυπτά σύγχρονης τέχνης γύρω της είναι επίσης ένα από τα μπόνους του καταλύματος.

Φημίζεται για: τα εντυπωσιακά έργα σύγχρονης αρχιτεκτονικής. 

Διεύθυνση: Via Baccio Bandinelli 98, Florence

Villa San Michele, A Belmond Hotel

belmond-villa-san-michele-sept22-pr-global1.webp

Στην πλαγιά ενός λόφου στο Fiesole, αυτό το κατάλυμα της Belmond που βρίσκεται σε ένα μοναστήρι του 15ου αιώνα αποπνέει ιστορία. Η όμορφη αναγεννησιακή πρόσοψή του είναι εμπνευσμένη από το έργο του Michelangelo, ενώ οι εσωτερικοί χώροι συνδυάζουν ιστορικά στοιχεία και σύγχρονη επίπλωση. Η ρεσεψιόν στεγάζεται στην πρώην εκκλησία του μοναστηριού, με ψηλά ταβάνια και πλούσια βελούδινα υφάσματα σε βαθιές αποχρώσεις. Οι ευρύχωροι διάδρομοι έχουν μετατραπεί σε φιλόξενα σαλόνια με πέτρινες κολόνες και φυλλώδη φυτά, ενώ τα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου διαθέτουν ανεμπόδιστη θέα στην πόλη από κάτω. Στο πίσω μέρος της ιδιοκτησίας υπάρχει μια υπέροχη πισίνα για να περνάτε τα απογεύματα μακριά από τα τουριστικά πλήθη.

Φημίζεται για: τη φανταστική θέα της πόλης.

Διεύθυνση: Via Doccia, 4, 50014 Fiesole FI, Italy

Il Tornabuoni

5il20tornabuoni-apr22-pr.webp

Το Il Tornabuoni βρίσκεται στην Via Tornabuoni, την πιο κομψή λεωφόρο της Φλωρεντίας και είναι ένα ξενοδοχείο-κόσμημα που στεγάζεται σε ένα palazzo του 13ου αιώνα. Σε αυτό το κατάλυμα της Hyatt, τα χρωματιστά δάπεδα ενσωματώνουν έντονες αποχρώσεις, όπως το βαθύ μπλε, το φούξια και τα φωτεινά κίτρινα. Τους τοίχους διακοσμούν ζωντανές απεικονίσεις εξωτικής χλωρίδας και πανίδας που παραπέμπουν στην περίοδο της Αναγέννησης, όπως πεταλούδες και παπαγάλοι. Τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του κτιρίου έχουν διατηρηθεί όπου ήταν δυνατόν, συμπεριλαμβανομένου ενός αυθεντικού τζακιού σε ένα από τα δωμάτια και υπέροχων τοιχογραφιών οροφής σε άλλα.

Φημίζεται για: την κομψή αισθητική του.

Διεύθυνση: Via de' Tornabuoni, 3, 50123 Firenze FI, Italy