fbpixel

Search icon
Search
"Queens at the Palace": Ένα εντυπωσιακό gala dinner ball που αναβίωσε το Καρναβάλι της Φλωρεντίας
PEOPLE & MOMENTS

"Queens at the Palace": Ένα εντυπωσιακό gala dinner ball που αναβίωσε το Καρναβάλι της Φλωρεντίας

Με την εγγονή του Charlie Chaplin, Kiera Chaplin, ως την πρώτη βασίλισσα του καρναβαλιού!


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της αναβίωσης του καρναβαλιού της Φλωρεντίας, το θρυλικό Palazzo Vecchio άνοιξε για πρώτη φορά και φιλοξένησε στο Salone Dei Cinquecento το αποκριάτικο Gala dinner “Queens in the Palace”. Η βραδιά ξεκίνησε με ορχήστρα αγγέλων, και μουσικοχορευτικά ενσταντανέ από σύγχρονα ακούσματα μέχρι και όπερα καθώς και περάσματα υπέροχων αποκριάτικων κουστουμιών από την Antonia Sautter που είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς. Το dinner δημιουργήθηκε από την διάσημη οικογένεια του chef Guido Guidi.

image0.jpeg
Η Ada Ηλιοπουλου-Πρόεδρος του Le soleil Foundation, η βασίλισσα του καρναβαλιού της Φλωρεντίας Kiera Chaplin και η Claudia Jerger/Vice-President YOU FOUNDATION

Φέτος, ξεκίνησε μια ολόκληρη πολύπλευρη οργάνωση για την αναβίωση του καρναβαλιού στην Φλωρεντία με ένα board γνωστών γυναικών στο εξωτερικό που συντόνισαν και πραγματοποίησαν κάποιες πολύ ιδιαίτερες εκδηλώσεις. Ανάμεσα στις κυρίες αυτού του board βρισκόταν για πρώτη φορά και η Ελληνίδα Πρόεδρος της γαλλοελληνικής πολιτιστικής κίνησης Le soleil foundation, Αda Ηλιοπούλου που ήταν και αρμόδια για το κάλεσμα της Kiera Chaplin, εγγονής του Charlie Chaplin και δισέγγονης του πολυβραβευμένου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ευγένιου 0’Νιλ, η οποία χρίστηκε από το board ως η πρώτη βασίλισσα του καρναβαλιού της Φλωρεντίας. 

image2.jpeg
Η εγγονή του Τσαρλι Τσάπλιν Kiera Chaplin, η Giovanna Cicutto-Quinn και ο δημοσιογραφος Andrea Vignolini

Στο board συμμετείχαν διάσημες προσωπικότητες όπως η Πρόεδρος Randa Eid, η Giovanna Cicutto-Quinn από την οικογένεια του Antony Quinn και αδερφή του Προέδρου της Biennale, η Claudia Jerger Vice-President του YOU FOUNDATION, η Michaela Ricci του Οίκου Ricci, η Federica Rotondo, η Elsa Michael και άλλοι.

image0-3.jpeg
Το μοναδικό art de la table που δημιουργήθηκε ειδικά για το gala dinner

Στο event σύμπραξαν μεγάλοι οίκοι, όπως το Gucci Garden που διοργάνωσε και το after party της δεξίωσης, το Ferragamo που χάρισε πλούσια δώρα, ο οίκος Ricci που ντύνει τον Macron, το Swarovski, τα καλλυντικά Bufarma που δόθηκαν ως δώρα σε όλους τους καλεσμένους, ο Enrico Coveri και πολλοί άλλοι. 

image7.jpeg
Μια από τις πιο γνωστές VIP της Ινδιας ανά τον κόσμο , η Chhaya Momaya με τον σύζυγο της Nirmal Momaya μαζί με την Giovanna Cicutto-Quinn στην αυλή του Michelozzo στην είσοδο μιας από τις πιο εντυπωσιακές εισόδους της αναγέννησης.

Ανάμεσα στους επίτιμους καλεσμένους ήταν ο Περιφερειάρχης της Τοσκάνης Eugenio Giani, η πριγκίπισσα Beatrice της Ορλεάνης, η Ute Henriette Ohoven, Ειδική Πρέσβειρα της UNESCO, η Claudia Jerger Πρόεδρος του You Foundation for Children in Need, το Gucci Group, ο σχεδιαστής κοσμημάτων Thomas Sabo και η εικαστικός σύζυγος του Rita Sabo, το νούμερο 17 στα rankings καλλιτεχνών σε παγκόσμια κατάταξη ο Erwin Wurm με την γυναίκα του Elise Mougin και την κόρη τους, o εικαστικός Andrea Roggi, το ζεύγος πολυεκατομμυριούχων Momaya από την Ινδία, ο διάσημος γκαλερίστας του David La Chapelle Dirk Geuer, ο γενικός διευθυντής του Four Seasons Max Musto και πολλοί άλλοι. 

image4-2.jpeg
Η θεά του Έρωτα με τα βέλη της.

Την επόμενη μέρα ακολούθησε παρέλαση με μασκαράδες, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, συγκροτήματα και το board βράβευσε την καλύτερη παρουσία με τον Δήμαρχο της Φλωρεντίας Dario Nardella να δίνει τα βραβεία μαζί με την Kiera Chaplin ως βασίλισσα του καρναβαλιού και την αντιδήμαρχο πολιτισμού Alessia Bettini.

Aνακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!