fbpixel

Search icon
Search
Summer corners: Απογειώστε την ψυχολογία σας με μικρές αλλαγές στην κατοικία σας
INTERIORS

Summer corners: Απογειώστε την ψυχολογία σας με μικρές αλλαγές στην κατοικία σας

5 τρόποι για να φτιάξετε την απόλυτη καλοκαιρινή γωνία στο σπίτι σας


Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις κρυμμένες γωνίες του σπιτιού μας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε συνεχώς το συναίσθημα πως δεν υπάρχει επαρκής χώρος για να τοποθετήσουμε τα πράγματά μας. Αυτό όμως μπορεί να διορθωθεί αρκεί και μόνο αν εκμεταλλευτούμε τις γωνίες ή άλλα σημεία του σπιτιού –όπως ο χώρος κάτω από την σκάλα. Βέβαια, δεν είναι μόνο η ανάγκη μας για αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και η ανάγκη για χαλάρωση, ειδικά μετά από μια κουραστική ημέρα είναι απαραίτητη. Γι’ αυτό, τι θα λέγατε να δημιουργούσατε ένα happy corner γεμάτο με καλοκαιρινές μυρωδιές και προσωπικές πινελιές; Σίγουρα θα σας γοήτευε, άλλωστε όλοι μας αξίζουμε λίγες στιγμές ηρεμίας και γαλήνης και πόσο μάλλον στο ίδιο μας το σπίτι.

Παρακάτω θα βρείτε όλα εκείνα τα tips που θα σας βοηθήσουν να το υλοποιήσετε και μάλιστα με τεράστια επιτυχία!

Προτιμήστε έπιπλα σε γήινες αποχρώσεις

ghonia.png

Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά και η ψυχολογία μας είναι τόσο ανεβασμένη που θέλουμε πάση θυσία να το βάλουμε και στο σπίτι μας. Με λίγα λόγια, αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη είναι να μετατρέψουμε το μουντό, χειμωνιάτικο σπίτι μας σε έναν καλοκαιρινό παράδεισο. Πως μπορείτε να το κάνετε αυτό; Δημιουργώντας χαρούμενες γωνιές και επιλέγοντας έπιπλα σε ουδέτερους τόνους, έτσι ώστε να δώσετε στα άλλα διακοσμητικά αντικείμενα να προσδώσουν το χρώμα και την καλοκαιρινή διάθεση στον χώρο. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να διαλέξετε μια πολυθρόνα ή μια καρέκλα σε μπεζ ή καφέ χρώμα και να τοποθετήσετε δίπλα της ένα ξύλινο σε ζεστή απόχρωση coffee table. Plus, οι γήινες αποχρώσεις μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε διακόσμηση, είτε είστε μινιμαλιστής είτε μαξιμαλιστής. Ακόμα, είναι ότι πρέπει για τους χειμερινούς μήνες, αλλά και για τους καλοκαιρινούς.

Διαλέξτε πολύχρωμα διακοσμητικά αντικείμενα

ghonia-2.png

Πολλές φορές έχουμε αναφέρει πως οι λεπτομέρειες κάνουν την διάφορα σε έναν χώρο και πως έχουν την δύναμη να απογειώσουν εξ ολοκλήρου ένα σπίτι. Έτσι με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργήσουμε και στην δημιουργία των αγαπημένων μας happy corners, θα δώσουμε σημασία στα διακοσμητικά αντικείμενα. Με απλά λόγια, σκεφτείτε πως θα διαμορφωνόταν μια γωνία εάν επιλέγαμε να τοποθετήσουμε την βιβλιοθήκη μας κοντά σε ένα παράθυρο και οργανώναμε τα βιβλία ανάλογα με το χρώμα του εξωφύλλου τους, καθώς κι αν βάζαμε σε κάποια σημεία της μικρά φυτά ή συναισθηματικής αξίας αντικείμενα; Δεν θα προσδίδαμε περισσότερη φρεσκάδα μέσα από τα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα; Και με το παραπάνω! Ειδικά, εάν προσθέταμε και μια πολυθρόνα ή ένα μεγάλο deco μαξιλάρι κάτω σε ένα χαλί. Επίσης, εάν επιλέξετε deco items σε μπλε αποχρώσεις θα πετύχετε πιο γρήγορα το αποτέλεσμα που θέλετε.

Πείτε «ναι» σε ξύλινα στοιχεία

wood.jpg

Μην ξεχνάμε πως το σπίτι είναι το πιο σημαντικό μέρος για κάθε άνθρωπο. Σε αυτό χαλαρώνουμε, δουλεύουμε –ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο – και περνάμε τον περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους μας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε επιλογές όχι μόνο όσον αφορά την αισθητική, αλλά και το λειτουργικό κομμάτι. Το ξύλο, η πέτρα και τα κεραμικά είναι υλικά που αγαπούν οι interior designers και εξακολουθούν να βάζουν στα σπίτια που διακοσμούν, γνωρίζουν άλλωστε πως είναι διαχρονικά υλικά και κανένας από εμάς δεν θα τα βαρεθεί ποτέ. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να επιλέξετε σίγουρα την πολυθρόνα, το coffee table ή την βιβλιοθήκη σας από φυσικά υλικά, ιδιαίτερα από ξύλο. Plus, το ξύλο ταιριάζει απίστευτα με τις ψάθινες λεπτομέρειες, για αυτό μην διστάσετε να το τολμήσετε.

Προσθέστε φυτά εσωτερικού χώρου

4-JkKSj.jpg

Τα φυτά για εσωτερικούς χώρους είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ολοκληρώσετε την διακόσμηση της αγαπημένης σας γωνίας. Καθώς, τα ζωντανά φυτά και λουλούδια ενισχύουν τη θετική αύρα του χώρου, όπως και την ισορροπία και την αρμονία. Μάλιστα, εάν σας ανησυχεί το γεγονός ότι χρειάζονται πότισμα και φροντίδα, εμείς είμαστε εδώ για να σας επιβεβαιώσουμε πως υπάρχουν και κάποια μικρά και μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία χρειάζονται ελάχιστη προστασία. Κάποια απ’ αυτά είναι ο κρότωνας, η δράκαινα, η γκουσμάνια και ο νεφρίτης. Επίσης, για να δώσετε περισσότερη καλοκαιρινή διάθεση μη μείνετε στις απλές γλάστρες, αντιθέτως προτιμήστε ψάθινα καλάθια ή πολύχρωμα κασπώ.

Διακοσμήστε το coffee table

homevialaura-72751.jpeg

Μπορείτε και να μην βάλετε coffee table, αν και εμείς το θεωρούμε απαραίτητο, ειδικά αν θέλετε να αφιερώνεται χρόνο για να χαλαρώσετε, διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο και απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τον καφέ σας. Σκεφτείτε πως χωρίς αυτό δεν θα είχατε που να τα τοποθετήσετε. Πιο συγκεκριμένα, πέρα απ’ το ότι μπορεί να σας εξυπηρετήσει για να βάλετε τα πράγματά σας, μπορείτε και να το διακοσμήσετε. Προσθέτοντάς του βιβλία, γυάλινα βαζάκια με φρέσκα λουλούδια και κεριά.

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά design news κι όχι μόνο.