fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

Success Story

BALLY ANNIVERSARY

Success Story

Ο οίκος Bally είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρίες ειδών πολυτελείας στο χώρο της μόδας και τελικά αυτή η επιτυχία δεν είναι τυχαία. Η επιχείρηση ξεκίνησε στο υπόγειο της οικογένειας Bally από τους Carl Franz και Fritz Bally το 1851 και δεν άργησε να επεκταθεί σε ολόκληρη την υφήλιο, αποκτώντας ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Αυτό που προσφέρεται στους πελάτες του οίκου είναι υψηλής ποιότητας προϊόντα που αντέχουν στο χρόνο, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και διαχρονικότητας. Αυτή τη χρονιά, η επέτειος των 160 χρόνων από την ίδρυση του οίκου συνέπεσε με την ανάθεση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στους Graeme Fiddler και Michael Herz. Έχοντας ενώσει τις δυνάμεις τους για τον οίκο Aquascutum -είναι υπεύθυνοι για την ανδρική και τη γυναικεία σειρά- και μετρώντας πολλές επιτυχίες, σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο έχοντας ως βάση τους το Μιλάνο, αυτή τη φορά για τον οίκο Bally. Η πρώτη τους capsule συλλογή για τo Καλοκαίρι του 2011 ήταν ένα μικρό δείγμα για ό,τι ακολούθησε για το Φθινόπωρο/ Χειμώνα του 2011-12, μία συλλογή βασισμένη στα αρχεία του οίκου που ενθουσίασε ήδη τον κόσμο της μόδας. Οι νέοι σχεδιαστές, Graeme Fiddler και Michael Herz, μας μιλούν για τη νέα τους συνεργασία και τα highlights της συλλογής τους.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει περισσότερο; Τα πάντα! Ο κόσμος με όλα τα υπέροχα και τα παράξενά του. Η κάθε μέρα φέρνει και κάτι καινούριο και απρόσμενο. Επίσης, είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε το εκπληκτικό αρχείο της Bally ως αναφορά και έμπνευση.

Θεωρείτε πως η δουλειά σας είναι εμπορική; Αγαπάμε τη διαδικασία του σχεδιασμού και το να είμαστε δημιουργικοί, αλλά όπως κάθε οίκος μόδας, έτσι και η Bally είναι τελικά μια εμπορική επιχείρηση και είμαστε υπεύθυνοι για τη δημιουργία συλλογών που «επιτυγχάνουν το σκοπό τους».

Νιώσατε πιεσμένοι για τη συλλογή σας λόγω της επετείου της εταιρίας; Όταν προσχωρήσαμε στην εταιρία, τον Απρίλιο του 2010, έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε αποτελεσματικά. Ο σκοπός μας ήταν να δώσουμε μια νέα πνοή στον οίκο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι νιώθαμε την πίεση για να εκπληρώσουμε αυτή μας την υπόσχεση.

Ωστόσο, με κάθε συλλογή η οπτική μας έχει εξελιχθεί και δε θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο χαρούμενοι από τις αντιδράσεις.

Ο οίκος Bally γιορτάζει την 160ή επέτειό του και θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τις επετειακές συλλογές που είναι διαθέσιμες στα καταστήματα ήδη από το Σεπτέμβρη. Η φθινοπωρινή συλλογή 2011 είναι σαν το ντεμπούτο της δουλειάς μας, επειδή μας έχει δώσει πραγματικά τη δυνατότητα να καθιερώσουμε μια διάθεση-σημείο αναφοράς για μια εταιρία που είναι πρότυπο και συνεχίζει να είναι επιθυμητή -κάτι που θα θέλαμε να συνεχίσουμε να εξερευνούμε. Η γενική αίσθηση είναι αρκετά σαγηνευτική και πολυτελής, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί μια πολύ απλή και μοντέρνα αισθητική. Ήταν, επίσης, πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι επετειακές συλλογές βασίστηκαν στα καλύτερα κλασικά στοιχεία της Bally και ταυτόχρονα ανέδειξαν την ελβετική μας κληρονομιά μέναν τρόπο που δεν είχε παρουσιαστεί στο παρελθόν. Τα αρχεία ήταν η κύρια έμπνευσή μας για την επετειακή συλλογή των 160 χρόνων από την ίδρυση της Bally. Πολλά από τα κομμάτια είναι σύγχρονες εκδοχές των κλασικών σχεδίων της εταιρίας, ενσωματώνοντας όμορφα χαρακτηριστικά, όπως αυτά των γραφικών λεπτομερειών και των μεταλλικών κουμπωμάτων, που αποτίνουν φόρο τιμής στην κληρονομιά του οίκου. Επίσης, είμαστε πολύ περήφανοι για τη Zurich Collection, η οποία είναι ένα τέλειο σύνολο από επίσημα παπούτσια, που θα μπορούσαν να φορεθούν από κάθε σύγχρονη γυναίκα. Έχουμε δημιουργήσει ένα πλήρες φάσμα όσον αφορά στο ύψος των τακουνιών και χρησιμοποιήσαμε χρώματα στα πιο όμορφα εξωτικά δέρματα. Υπάρχει ένα σχέδιο για όσες αγαπούν πραγματικά τα παπούτσια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΙΔΗΣ

GLOW LOVES

Αποκτήστε απίστευτα απαλούς αγκώνες με αυτά τα θαυματουργά beauty tips
FACE & BODY

Αποκτήστε απίστευτα απαλούς αγκώνες με αυτά τα θαυματουργά beauty tips