fbpixel

Search icon
Search
Spring Detox: Mια εύκολη αποτοξίνωση 3 ημερών
WELLNESS

Spring Detox: Mια εύκολη αποτοξίνωση 3 ημερών

Είναι το μόνο που χρειάζεται για να ανακτήσετε ενέργεια και καλή υγεία


Δεδομένου ότι η άνοιξη είναι η κατάλληλη στιγμή για την αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος, εμείς συγκεντρώσαμε τα key points για μια 3ήμερη αποτοξίνωση με στόχο την εξάλειψη των συσσωρευμένων τοξινών και την ανάκτηση της μέγιστης ενέργειας πριν από το καλοκαίρι. Αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για να κάνετε ένα 3-day detox σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, επειδή το συκώτι και η χοληδόχος κύστη έχουν την εποχή τους - και είναι αυτή! Συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία τους, εντείνουμε το αποτέλεσμα της αποτοξίνωσης. Ας δούμε παρακάτω το πλάνο που μπορείτε να ακολουθήσετε. 

Για να δώσουμε την κατάλληλη «ανάσα» στον οργανισμό, αυτό το detox plan στοχεύει στον καθαρισμό και την αναζωογόνηση των οργάνων που συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του. 

birgith-roosipuu-ecjxgegfdpi-unsplash.jpg

1) Τα νεφρά, τα οποία, εκτός από την αποβολή των τοξικών αποβλήτων που παράγει ο οργανισμός, διατηρούν την ισορροπία του νερού του σώματος.

2) Το συκώτι/ηπατική κύστη: πρόκειται για το όργανο που συνδέεται με την πηγή, όπου μπορούν να συσσωρευτούν λίπη. Έχει μια σημαντική λειτουργία αποβολής. 

3) Το δέρμα: πρόκειται για μια σημαντική επιφάνεια αποβολής, μέσω της εφίδρωσης. 

4)Το έντερο (που συνδέεται με το δέρμα): ο καθαρισμός του εντέρου είναι απαραίτητος σε μια θεραπεία αποτοξίνωσης, επειδή εκεί συσσωρεύονται τα περισσότερα απόβλητα. 

5) Οι πνεύμονες (συνδέονται με το δέρμα): η ενέργεια κυκλοφορεί μέσω του δέρματος.

Ποια είναι η ιδανική διάρκεια μιας θεραπείας αποτοξίνωσης; 

Τρεις ημέρες, μία φορά το μήνα, ιδανικά από το βράδυ της Παρασκευής έως τη Δευτέρα. 

jessica-delp-amphhfd-nhk-unsplash.jpg

Τι τρόφιμα πρέπει να επιλέγουμε;

  • Ζωμούς
  • Κουρκουμά, ο οποίος προστατεύει, αναγεννά και καθαρίζει το συκώτι και εξασφαλίζει καλή πέψη.
  • Λεμόνι, ιδανικό για την τόνωση του ήπατος.
  • Αγκινάρες, οι οποίες βοηθούν τη ροή της χολής, η οποία με τη σειρά της γαλακτωματοποιεί το λίπος.
  • Σπαράγγια, για την επίδραση που έχει στην αποβολή των τοξινών. Ευτυχώς που είναι στην εποχή τους!
  • Πικραλίδα: ένα χόρτο με αμέτρητες αρετές, ιδιαίτερα για το πεπτικό και το ηπατο-χοληφόρο σύστημα. Μπορείτε να το επιλέξετε σε τσάι για να αντικαταστήσει τον πρωινό σας καφέ.
  • Φύκια: κομμάτια αφυδατωμένων φυκιών είναι ιδανικά για σούπες και ζωμούς. Έχουν καθαρτική δράση και τα μέταλλα που περιέχονται στο θαλασσινό νερό είναι τα ίδια με εκείνα του ανθρώπινου αίματος. 

Ποιες είναι οι αρχές ενός επιτυχημένου detox; 

Αρχικά, το ιδανικό ρόφημα για να πίνετε με άδειο στομάχι το πρωί: λεμόνι, φρέσκο κουρκουμά, τζίντζερ και νερό. Πιείτε το ζεστό (ζεσταίνει το συκώτι, με καλή κατανομή της ενέργειας) ή κρύο.

Εξαλείψτε από τη διατροφή σας: γαλακτοκομικά προϊόντα, ζωικές πρωτεΐνες (κατά τη διάρκεια μιας αποτοξίνωσης, πρέπει να αλλάξετε την οξύτητα του σώματός σας. Οι ζωικές πρωτεΐνες είναι ιδιαίτερα οξυντικές) και το αλκοόλ.

Τρώτε εποχιακά, όπως μας δίνει η φύση την τροφή της εποχής! Επιλέξτε πολλά φρούτα και λαχανικά εποχής, τα οποία είναι γεμάτα νερό και των οποίων τα μέταλλα είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Ζεστάνετε το συκώτι σας με μια θερμοφόρα με ζεστό νερό. Γιατί; Η θερμότητα ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, οπότε ρέει καλύτερα με αποτέλεσμα τη σωστότερη διαχείριση των αποβλήτων. Ταυτόχρονα, ενεργοποιεί την παραγωγή χολής για καλύτερη απομάκρυνση των τοξινών.

Κάντε 40 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα, δίνοντας προσοχή στην αναπνοή σας.

Κάντε μασάζ στον εαυτό σας.

Κάντε αποτοξινωτικά λουτρά.

alice-pasqual-59kh3taajg0-unsplash.jpg

Ποια είναι τα κύρια οφέλη μιας τέτοιας θεραπείας;

Είναι αδύνατο να τα αναφέρουμε όλα, ωστόσο μεταξύ των πιο σημαντικών είναι: βελτιώνεται η όραση καθώς συνδέεται με το συκώτι, το δέρμα γίνεται πιο φωτεινό και καθαρό. Αποκτάτε περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη εγρήγορση το πρωί. Τέλος, μπορείτε επίσης να αισθανθείτε πιο ελαφριές αφού θα χάσετε βάρος.

Πηγή: Vogue France