fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα καίτε θερμίδες κάθε μέρα χωρίς να κάνετε γυμναστική
WELLNESS

Πώς θα καίτε θερμίδες κάθε μέρα χωρίς να κάνετε γυμναστική

Όλες οι συνήθειες που αξίζει να υιοθετήσετε


Οι θερμίδες είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι όλο και περισσότερες επιθυμούμε να βρούμε τρόπους, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να κάψουμε όσες περισσότερες μπορούμε. Κι ενώ όταν αναφερόμαστε σ' αυτό το θέμα το μυαλό μας πάει πάντα πρώτα στη διατροφή και στη γυμναστική υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες, οι οποίες θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά και θα μας χαρίσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Αναρωτιέστε ποιες είναι αυτές; 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τες!

Σταθείτε όρθιοι

Φυσικά και δεν εννοούμε να στέκεστε άσκοπα όρθιοι σα να είστε κάποιου είδους τιμωρία, ωστόσο σύμφωνα με έρευνες έχει αποδειχθεί ότι με την ορθοστασία καίτε περισσότερες θερμίδες. Αυτό που σας προτείνουμε είναι να προσπαθήσετε να φέρεται εις πέρας όσες περισσότερες υποχρεώσεις σ' αυτήν τη στάση. Για παράδειγμα όταν μιλάτε στο τηλέφωνο ή όταν θα αποφασίσετε να σιδερώσετε, καλό θα ήταν να αφήσετε την καρέκλα σας για λίγο στην άκρη. Εννοείται ότι το χρονικό όριο που θα παραμείνετε όρθιοι θα το ρυθμίσετε με βάση τις αντοχές σας και με το πόσο σας το επιτρέπει ο οργανισμός σας.

5a1fd14b2f321d18e536895434138cd6.jpg

Κάντε δουλειές στο σπίτι

Για πολλούς οι δουλειές στο σπίτι δεν είναι η αγαπημένη τους ασχολία. Παρόλα αυτά αν υπάρχει κάποιος στόχος και μερικά οφέλη η ψυχολογία σας θα είναι σίγουρα καλύτερη. Το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα, το πλύσιμο των πιάτων αλλά και το συμμάζεμα μπορούν να μπουν στο καθημερινό σας πρόγραμμα και να συμβάλουν σε σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια σας να κάψετε θερμίδες. Το αποτέλεσμα θα είναι διπλό, καθώς θα έχετε το σπίτι σας στην εντέλεια και παράλληλα θα βοηθήσετε τη σιλουέτα σας.

Προτιμήστε το περπάτημα από το αμάξι

Για τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, όπως τα ψώνια ή η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, σας προτείνουμε να επιλέξετε, χωρίς δεύτερη σκέψη, να αφήσετε το αμάξι και να κινηθείτε με τα πόδια. Μάλιστα, όσο οι ημέρες γίνονται πιο ηλιόλουστες αυτή η διαδικασία θα σας αναζωογονήσει και θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία σας. Από την άλλη πλευρά, μεταφέροντας τις αγορές σας μ' αυτόν τον τρόπο και θα γυμναστείτε μυικά και θα κάψετε θερμίδες.

Παίξτε με το κατοικίδιό σας

Η ενασχόληση με το κατοικίδιο σας μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τον οργανισμό σας. Εκτός από το γεγονός ότι λειτουργεί σαν αγχολυτικό και σας βοηθάει με τον καλύτερο τρόπο να απομακρύνετε την ένταση και το στρες της καθημερινότητας, συμβάλει σημαντικά και στη διαδικασία μείωσης των θερμίδων. Είτε παίξετε στο σπίτι είτε στη βόλτα, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

23a79eaf7bbb6e5ab214e4e2bfc6f409.jpg

Επιλέξτε τις σκάλες

Ασανσέρ τέλος! Κι όμως είτε μένετε σε μονοκατοικία είτε σε πολυκατοικία, το να επιλέξετε τις σκάλες αντί του ασανσέρ είναι μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητα. Έτσι θα μειώσετε το λίπος και θα τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος μέσα από την αεροβική άσκηση. Το ανέβασμα απαιτεί περισσότερη προσπάθεια και έτσι καίει περισσότερες θερμίδες.