fbpixel

Search icon
Search
Σκουρόχρωμο κραγιόν: Pro tips για να «ροκάρετε» φορώντας το σωστά
MAKE UP

Σκουρόχρωμο κραγιόν: Pro tips για να «ροκάρετε» φορώντας το σωστά

Τα dark lipstick έχουν επιστρέψει δυναμικά κι εμείς σας δείχνουμε τα μυστικά για να τα αναδείξετε


Τα βαθιά, σκούρα κραγιόν δεν θυμίζουν πλέον μόνο την punk rock αισθητική. Από το red carpet μέχρι και τα επαγγελματικά ραντεβού, οι σκουρόχρωμες αποχρώσεις σε κραγιόν έχουν κατακτήσει τον κόσμο της ομορφιάς. Επειδή ωστόσο, η εφαρμογή τους και ο συνδυασμός τους με το υπόλοιπο hair and make up μπορεί να φαίνεται λιγάκι απαιτητικός, τώρα που οι γιορτές είναι καθ' οδόν, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε όλα τα pro tips που χρειάζεστε για να φορέσετε σωστά τα dark lipsticks. 

Let's take a look! 

1. Τα λεία, απαλά χείλη είναι απαραίτητη προϋπόθεση

1-GSMNz.jpg

Τα ξηρά, σκασμένα χείλη αποτελούν ένα μεγάλο «όχι» όταν δοκιμάζετε μια σκούρα απόχρωση κραγιόν. Τα συγκεκριμένα θα τονίσουν όλες τις γραμμές και τις «ρωγμές» στα χείλη σας, κάνοντας τη συνολική εφαρμογή να φαίνεται ακατάστατη. Τρίψτε τα χείλη σας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα με ένα απαλό scrub χειλιών και εφαρμόστε καθημερινά ένα θρεπτικό lip balm για να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα και λεία. Τα απαλά χείλη δημιουργούν μια ομοιόμορφη βάση για να περάσει οποιοδήποτε κραγιόν, αλλά είναι ιδιαίτερα απαραίτητα για τις σκούρες αποχρώσεις κραγιόν.

2. Επιλέξτε τη σωστή απόχρωση σκούρου κραγιόν

2-stAvS.jpg

Από τα βαθιά καφέ μέχρι τα σκούρα κόκκινα και τα μωβ, στα συγκεκριμένα κραγιόν θα ανακαλύψετε μια ποικιλία διαφορετικών αποχρώσεων. Το πόσο σας ταιριάζει μια σκούρα απόχρωση κραγιόν εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τόνος της επιδερμίδας σας και το στιλ σας. Αν έχετε ψυχρό υπότονο, αναζητήστε σκούρα κραγιόν που έχουν χρώμα βάσης μπλε, ενώ όσες έχουν θερμό υπότονο θα πρέπει να αναζητήσουν κραγιόν με κίτρινη ή καφέ βάση. Ωστόσο, μην αφήσετε αυτά τα tips να σας αποτρέψουν από το να επεκταθείτε και να δοκιμάσετε και άλλες σκούρες αποχρώσεις. Πειραματιστείτε για να βρείτε αυτή που σας συμπληρώνει καλύτερα. Τα βαθιά κόκκινα και οι αποχρώσεις του κρασιού δείχνουν κολακευτικά στους περισσότερους τόνους δέρματος, οπότε δοκιμάστε μία από αυτές.

3. Μην παραλείπετε το μολύβι χειλιών

dark-lipstick-shades-400.jpg

Αν θέλετε να κρατήσετε μόνο μία συμβουλή στο μυαλό σας όταν δοκιμάζετε για πρώτη φορά σκούρο κραγιόν, ας είναι αυτή. Οι περισσότερες τείνουν να παραλείπουν αυτό το βήμα όταν κάνουν το μακιγιάζ τους, ωστόσο, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι αυτό είναι και το «κλειδί» για να αναδείξετε το συγκεκριμένο look σαν επαγγελματίας. Θυμηθείτε ότι τα μολύβια χειλιών βοηθούν στη δημιουργία ενός ευκρινούς και καθαρού περιγράμματος.

4. Εξισορροπήστε το υπόλοιπο μακιγιάζ σας

2-beyJp.jpg

Αν θέλετε το σκούρο κραγιόν σας να είναι το επίκεντρο του make up σας, κρατήστε το ελαφρύ και απλό. Χρησιμοποιήστε ανοιχτές, ουδέτερες σκιές ματιών και τοποθετήστε ελάχιστο ρουζ στα μάγουλά σας. Μην χρησιμοποιείτε έντονα χρώματα στα βλέφαρα που θα συγκρουστούν με τη σκούρα απόχρωση του κραγιόν σας.

Εάν είστε make up lover και θέλετε να δημιουργήσετε ένα τολμηρό και δραματικό look, ένα smokey eye με έντονο eyeliner θα ταιριάξει υπέροχα με μια σκούρα απόχρωση κραγιόν. Αν μπορείτε να το υποστηρίξετε με αυτοπεποίθηση, κάντε το!