fbpixel

Search icon
Search
Skin Steaming: Η μέθοδος που πρέπει να δοκιμάσετε εάν επιθυμείτε λεία επιδερμίδα
FACE & BODY

Skin Steaming: Η μέθοδος που πρέπει να δοκιμάσετε εάν επιθυμείτε λεία επιδερμίδα

Τι είναι το skin steaming και τι πώς θα ωφελήσει την επιδερμίδα σας;


Η χρήση ατμού για τον εντατικό καθαρισμό της επιδερμίδας είναι μια μέθοδος που, ακόμη και αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ήδη, είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Είτε η επιδερμίδα σας είναι επίμονα ξηρή, θαμπή και συμφορημένη είτε απλά κουρασμένη, το τέχνασμα για μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα μπορεί να είναι η χρήση ατμού στο πρόσωπό σας. Για αυτόν τον λόγο, σας επανασυστήνουμε την old-school τεχνική μαζί με μια εξήγηση του γιατί ακόμη θεωρείται τόσο σημαντική. 

Διαβάστε τι είναι το Skin Steaming και πώς να το κάνετε σωστά!

Σύμφωνα με τους facialists των A-listers η χρήση ατμού στο δέρμα έχει αυξημένη δημοτικότητά πρόσφατα επειδή είναι τόσο απλός και δίνει σταθερά αποτελέσματα. Υπάρχει μια ανανεωμένη εστίαση στην επίτευξη φυσικά λαμπερού δέρματος. Ο ατμός είναι ιδανικός για αυτό, αφού ενισχύει τη συνολική υγεία του δέρματος και δημιουργεί μια δροσερή λάμψη. 

4c7ee397d1b5243e898c291bdcdf768c.jpg

Τι είναι το skin steaming?

Οι πόροι δεν μπορούν στην πραγματικότητα να ανοίξουν και να κλείσουν. Είναι πάντα ανοιχτοί - ο ατμός απλώς τους κάνει πιο εύκαμπτους. Ενώ οι εξαγωγές (η διαδικασία καθαρισμού ενός φραγμένου πόρου) πρέπει να αφήνονται στους επαγγελματίες, ο τακτικός ατμός θα βοηθήσει να λιώσει το λάδι και τα υπολείμματα που έχουν παγιδευτεί στους πόρους και να αποτρέψει τη μελλοντική συσσώρευση. Οι ειδικοί μας συμφωνούν ομόφωνα ότι ο ατμός πέντε έως 10 λεπτά το πολύ, δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, είναι ιδανικός. Θα δείτε μια πιο καθαρή επιδερμίδα με την πάροδο του χρόνου. Όταν χρησιμοποιείτε ατμό, περιμένετε να δείτε την επιδερμίδα σας να κοκκινίζει, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, καθώς η θερμότητα αυξάνει τη μικροκυκλοφορία, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά μπορούν να ταξιδέψουν στους ιστούς, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και χαρίζοντας μια ροδαλή λάμψη. Ο ίδιος ο ατμός προσθέτει άμεση ενυδάτωση, ενισχύει τον φυσικό φραγμό του δέρματος και βοηθά επίσης να γεμίσει και να εξομαλύνει τυχόν λεπτές γραμμές.

Πώς να εφαρμόσετε σωστά την τεχνική

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε καλά το δέρμα σας πριν και μετά τον ατμό. Ο καθαρισμός πριν εξασφαλίζει ότι η βρωμιά, η ρύπανση ή το μακιγιάζ δεν εισχωρούν στο πιο δεκτικό στρώμα φραγμού. Ο καθαρισμός μετά αποτρέπει τον ιδρώτα από τον ατμό και άλλες ακαθαρσίες από το να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων, προκαλώντας σπυράκια ή ερεθισμούς. Ο ατμός είναι ένα ενεργό βήμα στη θεραπευτική σας αγωγή, σημειώνουν οι experts, οπότε χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος. Δοκιμάστε ένα βάλσαμο με βάση το λάδι για να διασπάσετε το σμήγμα ή τις φόρμουλες του μακιγιάζ χωρίς να απογυμνώνετε το δέρμα.

stighmiotipo-othonis-216.png

Σε ό,τι αφορά τον ατμό, πολλές συσκευές για το σπίτι χρησιμοποιούν μικροσκοπικούς ψεκασμούς και προσφέρουν πολλαπλές ρυθμίσεις θερμότητας για να μαλακώνουν τα υπολείμματα πιο αποτελεσματικά, επίσης. Τοποθετείτε πάντα το πρόσωπό σας περίπου 20 εκατοστά μακριά από το ακροφύσιο του ατμοποιητή. Αν εξακολουθείτε να προτιμάτε την παραδοσιακή μέθοδο, κρατήστε παρόμοια απόσταση πάνω από ένα μπολ με ζεστό νερό (105 Φαρενάιτ/40 βαθμοί Κελσίου είναι το καλύτερο) και καλύψτε το κεφάλι σας και το μπολ με μια πετσέτα για να περιορίσετε τον ατμό. Ως πρόσθετο bonus, ο υγρός αέρας θα βοηθήσει επίσης να ανοίξουν και να καθαρίσουν οι φραγμένοι αεραγωγοί.

Είναι το face steaming κατάλληλο για εσάς;

Αν ανησυχείτε για τα σημάδια γήρανσης, η θερμική θεραπεία λειτουργεί επίσης για να γεμίσει τις λεπτές γραμμές για μια πιο λεία εμφάνιση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συμφορημένο, επιρρεπές στην ακμή και θαμπό δέρμα θα επωφεληθεί περισσότερο από μια πλήρη συνεδρία με ατμό. Ωστόσο, συμβουλεύουν να μην το κάνετε αν έχετε ροδόχρου ακμή ή ευρυαγγείες ή είστε επιρρεπείς σε ερυθρότητα και κοκκίνισμα. Η θερμότητα μπορεί να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, επιδεινώνοντας αυτές τις φλεγμονώδεις καταστάσεις.

Αναβαθμίστε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας με ατμό

Η χρήση ενός ορού ή μιας μάσκας ενώ χρησιμοποιείτε ατμό θα αυξήσει τα αποτελέσματα. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ατμό πάνω από έναν ορό απολέπισης για βαθύτερο καθαρισμό ή έναν ορό ή μια μάσκα με βάση το υαλουρονικό οξύ για επιπλέον ενυδάτωση. Μετά τον ατμό, είναι απολύτως απαραίτητο να κλειδώσετε την υγρασία στο δέρμα αμέσως. Αν το αφήσετε για περισσότερο από ένα λεπτό, θα έχετε εξάτμιση, η οποία οδηγεί αντίθετα στην αφυδάτωση του δέρματος. 

ddf4184a47d79e101252716d3f45fe54.jpg

Προτείνεται να κρατάτε μια sheet mask στο ψυγείο για να τη χρησιμοποιήσετε εδώ. Το κρύο βοηθά στο να κλείσουν γρήγορα οι πόροι και να κλειδώσει η ενυδάτωση. Η χρήση μιας συσκευής ή σφαιρών παγοποίησης ή κρυοθεραπείας του δέρματος, ή ακόμη και ενός παγωμένου ρολού προσώπου πάνω από έναν θρεπτικό ορό πλούσιο σε υαλουρονικό οξύ, κεραμίδιο ή βιταμίνη Β5, λειτουργεί εξίσου καλά. Το δέρμα σας θα προετοιμαστεί για καλύτερη απορρόφηση των ενεργών συστατικών. Ό,τι κι αν εφαρμόζετε μετά τον ατμό, βεβαιωθείτε ότι είναι μη κωμειογενές (δεν φράζει). Θα διεισδύσει πιο βαθιά, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με την απόφραξη των πόρων σε αντίθετη περίπτωση.