fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Face Icing: Τελικά αυτό είναι το μυστικό για υπέροχη επιδερμίδα;

Ένα beauty hack που αξίζει να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας


Face Icing: Τελικά αυτό είναι το μυστικό για υπέροχη επιδερμίδα;

Η Jennifer Aniston πλένει το πρόσωπό της με παγωμένο νερό για να ξυπνήσει το δέρμα της, η Kate Moss μειώνει το πρήξιμο βυθίζοντας το δικό της σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και φέτες αγγουριού, η Demi Moore προτιμά την κρυοθεραπεία προσώπου, ενώ η Irina Shayk και η Hailey Bieber αναζωογονούν την επιδερμίδα τους με μια συσκευή icing του δέρματος. Μπορεί να είναι δημοφιλές αυτή τη στιγμή, αλλά το πάγωμα του προσώπου δεν είναι καθόλου καινούργιο. Πράγματι, οι σταρ του παλιού Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένης της Marilyn Monroe, ήταν διάσημες για την προετοιμασία του δέρματός τους με το ίδιο δροσιστικό "παγωμένο μπάνιο" προσώπου, και στη δεκαετία του 1990, το αυθεντικό super model Linda Evangelista μοιράστηκε την κορυφαία συμβουλή της πριν από τη φωτογράφιση εξώφυλλου: τρίβοντας πάγο κάτω από τα μάτια της. Πιο πρόσφατα, αισθητικοί όπως η Joanna Czech χρησιμοποιούν τα πάντα, από παγωμένα παγάκια aloe vera μέχρι παγωμένα κουταλάκια του γλυκού και ρολά προσώπου ως μέρος της περιποίησης της επιδερμίδας των A-listers.

w950-q65.jpeg

Δεν πρόκειται απλώς για ένα τέχνασμα, αλλά για μια μέθοδο με πραγματικά αποτελέσματα. Μάθετε, λοιπόν, και εσείς τα πάντα για το face icing!

Πώς να εφαρμόσετε το face icing

Η celebrity facialist Joana Czech, ανακάλυψε το hack του face icing πριν από 30 έτη, και εξακολουθεί να το αξιοποιεί με τις πρόσφατες παραλλαγές του. Δεν πρόκειται απλώς για ένα τέχνασμα, αλλά για μια μέθοδο με πραγματικά αποτελέσματα. Για να αποκομίσετε τα περισσότερα οφέλη σύσφιξης του δέρματος, χρησιμοποιήστε το εργαλείο που έχετε επιλέξει (gua sha, face roller, κύβους πάγου) κατευθείαν από την κατάψυξη, -αν χρησιμοποιείτε παγάκια, συνιστούμε να τυλίξετε πρώτα τους κύβους σε γάζα και όχι να τους χρησιμοποιήσετε απευθείας στο δέρμα - και κυλήστε ή σύρετε το - ξεκινώντας από την εσωτερική περιοχή του προσώπου, κινούμενοι προς τα έξω και πάνω, κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού και κατά μήκος των ζυγωματικών και του μετώπου - για ένα σμιλευμένο, ανασηκωμένο αποτέλεσμα.

Εναλλακτικοί τρόποι να αξιοποιήσετε την μέθοδο

Πολλοί experts προτείνουν την χρήση παγωμένων tea bags με τσάι βοτάνων ή παγωμένα φακελάκια με τσάι χαμομηλιού για να αφυπνίσετε την επιδερμίδα σας και κυρίως τα μάτια σας το πρωί. Συνιστούν επίσης να εφαρμόζετε την αγαπημένη σας sheet mask και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε το εργαλείο μασάζ προσώπου της προτίμησής σας (παγωμένο στο ψυγείο) για να δουλέψετε πάνω από την μάσκα, το οποίο είναι εξαιρετικό για να δώσει στο χαλαρό δέρμα αυτό το σφιχτό, extra ενυδατωμένο, γυάλινο φινίρισμα.

woman-applying-ice-on-her-face-184e72b00b6-large.jpg

Λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας

Αν και μπορεί να σας χαρίσει πιο σφριγηλή υφή, πιο σφιχτούς πόρους και καθορισμένα χαρακτηριστικά χωρίς φούσκωμα, το icing δεν είναι για όλους - μπορεί επίσης να σας αφήσει με μια αίσθηση πως το δέρμα σας είναι "παγωμένο", ξηρό, ανώμαλο και αφυδατωμένο.

"Δεν είναι για κάθε τύπο δέρματος", προειδοποιεί η Czech, "ειδικά αν το δέρμα σας είναι αντιδραστικό ή αν έχετε υποστεί εγκαύματα από λέιζερ στο παρελθόν". Οι ειδικοί επισημαίνουν, επίσης, ότι η παγοποίηση - σε αντίθεση με έναν καλό ορό, καθαρισμό ή peeling - δεν αποτελεί απαραίτητο μέρος κάθε θεραπευτικής αγωγής, αλλά μπορεί να είναι μια εξαιρετική τεχνική για να ενισχύσει τη λεμφική αποστράγγιση και να δώσει ένα άμεσο αποτέλεσμα ανόρθωσης και σύσφιξης. Αν το δέρμα σας δεν μπορεί να ανεχτεί κάτι κρύο από την κατάψυξη, τότε δοκιμάστε αντί αυτού κάτι δροσερό από το ψυγείο. Οι sheet masks, τα gel ματιών, τα εργαλεία gua-sha και τα rollers προσώπου είναι όλα κατάλληλα για να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. 

1

DR. BARBARA STURM Aloe Vera Gel

Idolo Spa BUY HERE

2

Κρέμα Ανάπλασης με Βότανα

Tzimas Cosmetics BUY HERE

3

Dual-Headed Facial Roller - Face & neck

Sephora Collection, Sephora BUY HERE

4

Face Freezie Cooling Undereye Patches

NYX Professional, Attica.gr BUY HERE

5

LA MER Moisturizing Cool Gel Cream

Hondos Center BUY HERE

6

Dr.Jart+ Cryo Rubber with Moisturizing Hyaluronic Acid

Sephora BUY HERE

7

Pacifica Chill Baby Cooling Cryo Globes

Cultbeauty.com BUY HERE

8

Rose Quartz Gua Sha Tool - Face and neck

Sephora Collection, Sephora BUY HERE

9

Charlotte Tilbury Cryo-Recovery Eye Serum

Net-a-porter.com BUY HERE

10

Angela Caglia Gold Cryo Facial Set

Net-a-porter.com BUY HERE