fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: H πόλη μέσα από τα μάτια της Αρετής Κυριώτου
SKG STORIES

SKG Stories: H πόλη μέσα από τα μάτια της Αρετής Κυριώτου

Η ιδιοκτήτρια του Wild Souls μας μιλάει για όλα όσα λατρεύει στη Θεσσαλονίκη


Μόλις επισκεφθεί κάποιος το profile της Αρετής Κυριώτου στο Instagram δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιαστεί από το μεγάλο και λαμπερό τη χαμόγελο. Αυτό ήταν και το πρώτο πράγμα που με κέρδισε. Η Αρετή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή είχε μία ιδιαίτερη αγάπη για τα ζώα και σαν παιδί ήθελε να γίνει κτηνίατρος. Μπορεί να μην ακολούθησε επαγγελματικά αυτόν τον δρόμο αλλά βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο να σώζει τα ζώα. Δημιούργησε το brand Wild Souls, το οποίο προήλθε από τον προσωπικό τρόπο ζωής και διατροφής της Αρετής. Πλέον έχει καταφέρει να διαθέτει ένα εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη και ένα νέας γενιάς bean-to-bar deli ξηρών καρπών στην Αθήνα. Πριν από λίγους μήνες επέστρεψε στη γενέτειρά του στην Αγορά Μοδιάνο, ενώ όπως μας εκμυστηρεύεται η ίδια ετοιμάζεται να να δημιουργήσει το πρώτο Wild Souls κατάστημα στο εξωτερικό που αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα. 

Ας την γνωρίσουμε καλύτερα!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμαριά, στην Σοφούλη. Μήλα, ψείρες, ποδόσφαιρο, κρυφτό και ό,τι μπορείς να φανταστείς στη γειτονιά μου με τις αμέτρητες γάτες. Είμαι γεμάτη όμορφες αναμνήσεις. Σήμερα το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι υπάρχουν παρκαρισμένα πολλά περισσότερα αυτοκίνητα και κυκλοφορούν πολύ λιγότερες γάτες. Αλλά παραμένει μια περιοχή γεμάτη μαγική ενέργεια.

Η αγαπημένη μου γειτονιά είναι αυτή που μένω σήμερα. Μη κατοικημένη, με θέα τα containers του λιμανιού, τη θάλασσα και ένα ηλιοβασίλεμα που κάθε μέρα προσπαθώ να φωτογραφίσω και κάθε μέρα θυμώνω που αυτή η ομορφιά είναι αδύνατον να αποτυπωθεί σε μια φωτογραφία.

Όταν ήμουν παιδί ήθελα να γίνω κτηνίατρος για να σώζω όλα τα ζωάκια του κόσμου. Τελικά κατέληξα να σώζω ζωάκια αλλά με έναν πιο έμμεσο τρόπο, προτείνοντας κ παροτρύνοντας τους ανθρώπους να φάνε τις χιλιάδες απίστευτες plant based νοστιμιές που υπάρχουν.

Σπούδασα Ελληνική Φιλολογία και Θέατρο.

image00001.jpg

Η σχέση μου με τη Θεσσαλονίκη είναι σχέση μίσους και πάθους. Όταν είμαι εκεί την βαριέμαι και όταν λείπω τη νοσταλγώ. 

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη δημιουργία του Wild Souls είναι η ανάγκη μου να αποκτήσω βήμα για να προτείνω τροφές ειλικρινά νόστιμες που ειλικρινά κάνουν μόνο καλό σε όλους και καθόλου κακό σε κανέναν. Η ιδέα για τη δημιουργία του προήλθε από τον προσωπικό μου τρόπο ζωής και διατροφής.

Η κινητήριος δύναμή μου είναι η επιθυμία μου να ακουστεί η φωνή μου ως στην άλλη άκρη του κόσμου.

Την κομβική στιγμή στην καριέρα μου τη διανύω αυτή τη στιγμή που ετοιμάζεται το πρώτο μου Wild Souls εκτός των ελληνικών συνόρων.

Το κοινό στην αρχή ήταν δύσκολο να πειστεί να δοκιμάσει τα προϊόντα μας. Μόλις έγινε η αρχή όμως όλα τον δρόμο τους. Άλλωστε αν δοκιμάσεις τις wild γεύσεις δεν τις βγάζεις ποτέ από τη ζωή σου.

Οι Έλληνες είναι πιο έτοιμοι από ποτέ να εντάξουν στην καθημερινότητά τους μία πιο «φυσική» διατροφή. Μάλιστα, κάθε μέρα που ξημερώνει είναι λίγο και πιο έτοιμοι. 

Η Αγορά Μοδιάνο για τη Θεσσαλονίκη είναι μια «όαση» σε ένα ιστορικό κέντρο που διψούσε για ανανέωση. Ένας ακόμα λόγος για να την επισκεφτείς!

Ο καλλιτέχνης που αγαπώ είναι η Frida Kahlo. Όχι για τα έργα, αλλά για ΤΟ ΈΡΓΟ που άφησε πίσω της.

Οι κυριότερες δυσκολίες που αντιμετώπισα και συνεχίσω να αντιμετωπίζω, αφορούν την αποδοκιμασία στον τρόπο ζωής μου. Παρότι εγώ δεν αποδοκιμάζω κανενός τις επιλογές. Ούτε θα εξέφραζα ποτέ αν συμφωνώ με τις επιλογές των άλλων. Προτιμώ ο καθένας να ασχολείται με τα προσωπικά του. 

Ένας χώρος τέχνης της πόλης που αγαπώ είναι οι Beetroot.

Ένας άνθρωπος-μέντορας για μένα είναι το αγόρι μου.

Ένα 24ωρο μου περιλαμβάνει δουλειά και ποιοτικό χρόνο με το κορίτσι της ζωής μου.

314597520-614965816984239-8704713490371722296-n.jpg

Το μαγαζί - «στέκι» στη Θεσσαλονίκη που μου αρέσει να πίνω τον καφέ μου είναι το Ύψιλον. 

Το μέρος της Θεσσαλονίκης που έχω την πιο ωραία ανάμνηση είναι η Προξένου Κορομηλά. Είχα στείλει ένα δέμα στο αγόρι μου για να του ανακοινώσω ότι είμαι έγκυος. Ακριβώς σ' εκείνον τον δρόμο ήμουν όταν το έλαβε και με πήρε τηλέφωνο.

All time classic αγαπημένο μου μέρος στην πόλη είναι το Πάρκο Ξαρχάκου.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει ποτέ «Ζήσε την κάθε σου στιγμή»

Μια από τις καθημερινές μου συνήθειες είναι να παίρνω τον καφέ μου από το μαγαζί μου στην αγορά Μοδιάνο.

Το «κρυφό» μου σημείο στην πόλη είναι η λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου που πάω και χαζεύω τα φλαμίνγκο.

Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει γιατί με μια βόλτα στην Παραλία της «ξεκολλάς» κάθε φορά που χρειάζεσαι έμπνευση.

Αν θα άλλαζα κάτι στη πόλη μου θα δημιουργούσα στο κέντρο της ένα δάσος αντίστοιχο με αυτό του Εθνικού Κήπου της Αθήνας.

Τη Θεσσαλονίκη θα την ήθελα περισσότερο plant based. 

Αν θα έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με 3 λέξεις Θετική, Όμορφη, Ξελογιάστρα.