fbpixel

Search icon
Search
Αγορά Μοδιάνο: Τα 10 πράγματα που ξεχωρίσαμε από τη νέα της εποχή
CITY VIBES

Αγορά Μοδιάνο: Τα 10 πράγματα που ξεχωρίσαμε από τη νέα της εποχή

Το αγαπημένο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης επέστρεψε και μας υποδέχεται στην ανανεωμένη του ατμόσφαιρα


Η καρδιά της Θεσσαλονίκης πάλλεται στους ρυθμούς ενός από τα πιο ιστορικά της ορόσημα. Η μυθική αγορά Μοδιάνο άνοιξε χθες τις πόρτες της, καλωσορίζοντάς μας στην καινούργια της εποχή. Περπατήσαμε ξανά στους διαδρόμους εκείνους, που για δεκαετίες φιλοξενούσαν εκλεκτά και αγνά αγαθά, παρμένα από κάθε γωνιά της γης, χαρίζοντας τα πιο μεθυστικά αρώματα. Μετά από μια εκτενή περίοδο απαιτητικών κατασκευών και αρχιτεκτονικών αλλαγών, η Αγορά συμβαδίζει με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, εμπλουτίζοντας τον διαχρονικά κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. 

Εμείς είχαμε τη χαρά να έρθουμε σε επαφή με όλα τα στοιχεία, που έχουν ενταχθεί, μέχρι στιγμής, στη νέα της ταυτότητα και μοιραζόμαστε μαζί σας όσα ξεχωρίσαμε. 

1. Κάθε σημείο και μια αφήγηση 

Το στοιχείο της αίγλης και της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας κυριαρχεί. Μοιάζει με κόσμημα που προσγειώθηκε στον χάρτη της χώρας μας. Τα μηνύματα του παρελθόντος είναι ακόμη χαραγμένα σε κάθε γωνιά της και μας αφηγούνται τις μοναδικές ιστορίες, γεμάτες με μουσική και χαμόγελα. 

img-3622.jpeg

2. Η εξαιρετικής ποιότητα κατασκευή

Αποτελεί το στοιχείο, που κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον μας από τα πρώτα λεπτά. Ο άριστος σχεδιασμός αποδεικνύει το πείσμα και την έντονη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ποιοτικού τελικού αποτελέσματος. Γνωρίζουμε ότι η κατασκευαστική παρέμβαση, που ακολουθήθηκε, δεν ήταν ένα εύκολο εγχείρημα, καθώς τα υαλοστάσια, τα κουφώματα και τα πατώματα είχαν οικοδομηθεί το 1950. 

3. Ο ενδιαφέρων φωτισμός 

Ακόμη ένα δομικό στοιχείο, που κλέβει τις εντυπώσεις, είναι ο άρτιος φωτισμός. Μεγάλο ήταν το στοίχημα και εδώ, καθώς κεντρική επιδίωξη ήταν ο σεβασμός προς το αρχιτεκτονικό του παρελθόν, αλλά με μια σύγχρονη προσέγγιση. Η φωτοδότηση της ιδιαίτερης οροφής του προκαλεί την αίσθηση δέους. 

12-DQVzh.jpg

4. Σεβασμός στην παλιά χωροθέτηση και αισθητική

Σημαντική πρόκληση αποτέλεσε και το ζήτημα της χωροθέτησης. Παρατηρήσαμε ότι πολλά από τα νέα καταστήματα τοποθετήθηκαν στα σημεία εκείνα, που ήταν εγκατεστημένα τα παλιά μαγαζάκια, συνεχίζοντας με τον δικό τους τρόπο την αισθητική παράδοση και μεταδίδοντάς μας την ατμόσφαιρα της τότε εποχής. Ακόμη και οι ταμπέλες τους ακολουθούν την παλιά αγαπημένη εικόνα τους, μαζί με φωτάκια, που δημιουργούν μια γλυκιά νοσταλγία. 

5. Η επιβλητική υπερυψωμένη πλατεία

Η υπερυψωμένη πλατεία του επάνω ορόφου είναι ένα κομψοτέχνημα. Έχει ανοιχτωσιά και το φυσικό φως εισβάλλει με τον πιο μαγικό τρόπο. Σε κάθε γωνιά δεσπόζουν υπέροχα καταπράσινα φυτά, που «παντρεύονται» αρμονικά με τη λευκή αισθητική και την elegant ατμόσφαιρα. Δύο από τις επιχειρήσεις εστίασης πρόκειται να εγκατασταθούν στο συγκεκριμένο σημείο και ταυτόχρονα με τις γαστρονομικές απολαύσεις, θα έχουμε την ευκαιρία να χαζεύουμε την κίνηση του κόσμου και των καταστημάτων στον κάτω όροφο. 

img-3628.jpg

6. Μια ωδή στον Μικρασιατικό ελληνισμό

Μια συγκινητική χρονική συνάντηση, που σίγουρα ήταν καρμικό να συμβεί. Το άνοιγμα της εμβληματικής αγοράς συνέπεσε με την επέτειο των εκατό χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή. Τοπικοί μεζέδες και γλυκά εδέσματα, μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, κάνοντάς μας κοινωνούς στις ξεχωριστές γαστρονομικές τελετουργίες εκείνων των ανθρώπων. 

7. Custom-made προϊόντα 

Τροφές με εκλεπτυσμένη ταυτότητα έχουν βρει το νέο τους καταφύγιο στην αγορά. Είναι γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των προϊόντων, που πωλούνται στη Μοδιάνο, δεν είναι διαθέσιμα σε άλλα σημεία της πόλης, στοιχείο που αποτελεί ακόμη ένα κίνητρο για να επιλέξουμε το διαχρονικό ορόσημο και να ανακαλύψουμε ενδιαφέροντες γευστικούς θησαυρούς. 

8. Kαινοτόμα γαστρονομική σύνθεση

Πρωτότυπες γεύσεις και αρώματα είναι έτοιμα και μας περιμένουν για να τα ανακαλύψουμε. Οι άνθρωποι των καταστημάτων έχουν προετοιμάσει με μεράκι και πάθος μια σειρά από πρωτότυπες γευστικές επιλογές. Κορυφαίοι chefs και mixologists συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο νέο τους στέκι και μας υποδέχονται με την πιο θερμή υποδοχή, αλλά και την πιο ενδιαφέρουσα υπόσχεση: Να εισαχθούμε στην fresh εκδοχή της κουλτούρας τους και να απολαύσουμε μοναδικές στιγμές.

7643e6d2-a330-41ea-b666-eba74c3f6805.jpeg

9. H ενσυναίσθηση

Από τις κεντρικές αρχές και λειτουργία της αγοράς δεν λείπει η φιλανθρωπία και η ενσυναίσθηση. Ο μη κερδοσκοπικός φορέας, Wise Greece, ο οποίος αποτελεί και σημαντικό στρατηγικό συνεργάτη του θεσμού, έχει φροντίσει για αυτό, μετατρέποντας το κέρδος της από την πώληση των προϊόντων σε τρόφιμα για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

10. Βιωσιμότητα 

Σημαντικός άξονας της φιλοσοφίας των καταστημάτων που θα εγκατασταθούν αποτελεί η βιωσιμότητα, μέσα από τη λειτουργία οργανωμένων συστημάτων ανακύκλωσης.

Καλή αρχή στην πιο ατμοσφαιρική και eclectic αγορά!