fbpixel

Search icon
Search
Σγουρά μαλλιά: Πώς να τα τιθασεύσετε με επιτυχία
HAIR & NAILS

Σγουρά μαλλιά: Πώς να τα τιθασεύσετε με επιτυχία

Συμβουλές που θα σας γλυτώσουν πολύτιμο χρόνο


Όσες γυναίκες έχουν σγουρά μαλλιά, σίγουρα καταλαβαίνουν αυτό το θέμα. Δεν τιθασεύονται εύκολα! Θέλουν ώρες styling και πολλές φορές δεν αναδεικνύουν τα fashionable hairstyles που επιθυμούμε να δοκιμάσουμε. Θυμηθείτε: το φριζάρισμα στις μπούκλες έχει να κάνει με τη διατήρηση της ενυδάτωσης, τον περιορισμό της φθοράς και τη μείωση της τριβής - οι τρεις κύριοι ένοχοι του φριζαρίσματος.

Γι' αυτό παρακάτω, σας προτείνουμε μερικές συμβουλές για να λειάνετε τα μαλλιά σας! 

1. Μη λούζετε υπερβολικά τις μπούκλες σας 

Οι μπούκλες είναι συχνά από τη φύση τους πιο ξηρές από άλλους τύπους μαλλιών, οπότε η μείωση του σαμπουάν ή μια πιο ενυδατική επιλογή προϊόντος μπορεί να βοηθήσει τους θύλακες της τρίχας σας να διατηρήσουν την υγρασία. Χρησιμοποιήστε dry shampoo τις ημέρες που δεν έχετε όρεξη να λουστείτε. Αν νιώθετε τα μαλλιά σας αφυδατωμένα, παραλείψτε το σαμπουάν και χρησιμοποιήστε απλώς ένα ενυδατικό conditioner για μπούκλες. Για extra περιποίηση τις ημέρες που δεν κάνετε ντους, εφαρμόστε ένα spray επαναφοράς μπούκλας για να ανανεωθείτε! 

1-QWtM4.jpg

2. Συχνή βαθιά περιποίηση

Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική μάσκα μαλλιών 2-3 φορές την εβδομάδα για να ενυδατώσετε τις μπούκλες σας από μέσα προς τα έξω. Οι μάσκες με θρεπτικά έλαια, όπως το έλαιο αβοκάντου, μπορούν να βοηθήσουν την εξομάλυνση και την ενδυνάμωση στις άκρες σας, αφήνοντάς τες λαμπερές και υγιείς.

3. Κάντε ένα διάλειμμα από το styling με θερμόττηα

Τα πλακέ σίδερα, τα σεσουάρ και τα σίδερα για μπούκλες μπορούν να κάψουν την τρίχα των μαλλιών σας και να διαταράξουν την υγεία των σγουρών  μαλλιών σας. Αν πρέπει να τα στεγνώσετε με το πιστολάκι, χρησιμοποιήστε έναν blow-dry και προστατέψτε τις μπούκλες σας με ένα spray κατά της θερμότητας. 

curly.jpg

4. Κουρευτείτε

Ένα πολύ σημαντικό βήμα, που πολλές γυναίκες αμελούν. Περιποιηθείτε τα σγουρά μαλλιά σας, απομακρύνοντας την ψαλίδα με τακτικό κούρεμα. Αυτό θα προστατεύσει την τρίχα από το να «σπάει», θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται αλλά και να είναι πιο λεία και υγιή και επίσης θα μακρύνουν πολύ πιο εύκολα και φυσικά.

How to style curly hair

curlyy.jpg

Τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές styling για να διατηρήσετε τις μπούκλες σας λείες και λαμπερές!

  • Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό σαμπουάν και conditioner. Όταν κάνετε ντους, πρέπει να πλύνετε και να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με ένα ενυδατικό σαμπουάν και conditioner ειδικά σχεδιασμένο για σγουρά μαλλιά.
  • Στεγνώστε απαλά με την πετσέτα. Οι σκληρές βαμβακερές πετσέτες μπορεί καταστρέψουν την τρίχα. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό βαμβακερό μπλουζάκι ή μια πετσέτα μικροϊνών για να τραβήξετε απαλά την υγρασία.
  • Μην τα χτενίζετε με βούρτσα. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια ή μόνο τα δάχτυλά σας για να ξεμπερδέψετε και να διαχωρίσετε απαλά τις μπούκλες σας.
  • Δημιουργήστε ένα «φράγμα» ενάντια στην υγρασία. Χρησιμοποιήστε στις παλάμες σας μια ποσότητα hair serum στις άκρες των υγρών μαλλιών για να ενισχύσετε τη λάμψη, να σφραγίσετε την υγρασία και να απωθήσετε την υγρασία.