fbpixel

Search icon
Search
Ξανθά μαλλιά; Τips για να τα διατηρήσετε λαμπερό το χρώμα τους
HAIR & NAILS

Ξανθά μαλλιά; Τips για να τα διατηρήσετε λαμπερό το χρώμα τους

Δώστε στα μαλλιά σας τη λάμψη που ζητούν


Τα μαλλιά σας είναι η δύναμή σας. Αλλά όταν είστε ξανθιά, ο αγώνας για να τα διατηρήσετε εντυπωσιακά και φωτεινά είναι μεγάλος. Ακόμα και όταν είστε επιμελείς στη ρουτίνα φροντίδας των ξανθών μαλλιών σας, η θαμπάδα και η λεγόμενη «κιτρινίλα» τους μπορεί να παρεισφρήσουν και να κλέψουν τη λάμψη τους. Θέλετε να την ανακτήσετε; Εμπνευστείτε από τις παρακάτω κορυφαίες συμβουλές! 

1. Επενδύστε σε ένα φίλτρο νερού 

Το νερό της βρύσης είναι φορτωμένο με ορυκτά που προκαλούν χρωματικές αλλοιώσεις, όπως ο χαλκός, το χλώριο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Αν και δεν είναι επικίνδυνα για τη σωματική σας υγεία, μπορεί να προκαλέσουν φθορές στα μαλλιά σας και ειδικά εάν αυτά είναι ξανθά. Προστατέψτε τον εαυτό σας επενδύοντας σε ένα καλό φίλτρο νερού. Όταν ταξιδεύετε, πάρτε μαζί σας στο ντους ένα εμφιαλωμένο μπουκάλι και χρησιμοποιήστε το για το τελικό σας λούσιμο.

shutterstock-2197452203.jpg

2. Προτιμήστε ένα σαμπουάν για ξανθά μαλλιά

Μπορείτε να φωτίσετε τα ξανθά μαλλιά σας εύκολα με διαφορετικά σαμπουάν που προορίζονται για τη συγκεκριμένη απόχρωση. Από ένα σαμπουάν λάμψης για κανονικές ξανθιές μέχρι αυτά για σκούρα ξανθά μαλλιά, με μπούκλες ή χωρίς, μπορείτε εύκολα να φωτίσετε την κόμη σας, ξεκινώντας από το ντους. Έτσι θα απομακρύνεται το σκούρο, θαμπό αποτέλεσμα και να αναδείξετε όλο το φάσμα των αποχρώσεων σας.

Tip: Για να πλένετε σωστά τα ξανθά μαλλιά, περιορίστε το λούσιμο σε δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Τα σαμπουάν απομακρύνουν τα φυσικά έλαια και αφαιρούν τη χρωστική ουσία της τρίχας, οπότε είναι απλό: όσο πιο συχνά λούζεστε, τόσο πιο γρήγορα θα ξεθωριάσουν. Αν λιπαίνουν ανάμεσα στα λουσίματα, δοκιμάστε ένα dry shampoo τις πιο απαιτητικές μέρες.

shutterstock-711308113.jpg

3. Αποφύγετε να ξεπλένετε με καυτό νερό

Το ζεστό νερό όχι μόνο ξηραίνει το δέρμα σας, αλλά ανοίγει τους θύλακες της τρίχας των μαλλιών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο ξεθώριασμα του χρώματος. Το κρύο νερό, από την άλλη πλευρά, κάνει ακριβώς το αντίθετο - σφραγίζει την επιδερμίδα, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση της σωστής απόχρωσης, ενώ προσθέτει απαλότητα και λάμψη. Εάν δεν μπορείτε να το αντέξετε, χρησιμοποιήστε κρύο νερό μονάχα όταν ξεπλένετε το conditioner σας.

4. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας με conditioner και μάσκες

Τα ενυδατωμένα μαλλιά είναι υγιή μαλλιά, είτε είναι ξανθά, μπλε ή ροζ! Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τις βαμμένες ξανθιές, καθώς το ξανθό χρώμα μπορεί να είναι εξαιρετικά ξηρό και βλαβερό για την τρίχα. Χρησιμοποιήστε μια γενναιόδωρη ποσότητα conditioner κατά το λούσιμο των μαλλιών σας. Μια θρεπτική κρέμα, κατάλληλη για ξανθά μαλλιά θα σας βοηθήσει να τα, ενώ θα επαναφέρει την υγρασία και την απαλότητα στις άκρες σας. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, λοιπόν, χρησιμοποιήστε μια θρεπτική μάσκα μαλλιών για να ενισχύσετε τη λάμψη σας! 

shutterstock-556441474.jpg

5. Αποφύγετε την υπερθέρμανση της τρίχας σας

Κάντε ένα διάλειμμα από το styling με κάποιο μηχάνημα θερμότητας, όποτε είναι δυνατόν, καθώς η εξάρτησή σας από τα θερμικά εργαλεία μπορεί να μειώσει δραστικά τη διάρκεια ζωής των ξανθών σας μαλλιών. Όταν βάζετε μπροστά το πιστολάκι, το σίδερο ή το ραβδί για μπούκλες, να προετοιμάζετε πάντα τα μαλλιά σας με ένα προστατευτικό κατά της θερμότητας spray styling. Στεγνώστε τα σε ψυχρή ρύθμιση (εκτός αν τα μαλλιά σας είναι εξαιρετικά τραχιά ή πυκνά, σπάνια υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε τη μέγιστη δυνατή θερμότητα) και βεβαιωθείτε ότι το πιστολάκι σας είναι συνεχώς σε κίνηση - η συγκεντρωμένη θερμότητα σε ένα συγκεκριμένο σημείο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.