fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Σακούλες και μαύροι κύκλοι: Ξέρουμε πώς θα τα «ξεφορτωθείτε» για ένα fresh look

Μπορεί η γενετική να παίζει το ρόλο της αλλά σας έχουμε λύσεις


Σακούλες και μαύροι κύκλοι: Ξέρουμε πώς θα τα «ξεφορτωθείτε» για ένα fresh look

Είτε αντιμετωπίζετε άγχος, είτε ξενυχτάνε καθημερινά, είτε απλώς έχετε αυτό το baggy look στα μάτια εδώ και χρόνια, έφτασε η στιγμή όλα να αλλάξουν. Πιθανότατα έχετε ψάξει στο google «πώς να απαλλαγείτε από τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους» και είναι βέβαιο πως έχετε δοκιμάσει κάθε tip. Όπως είναι δεδομένο η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο σ' αυτήν την εμφάνιση αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι μια από τις πιο ευαίσθητες και παραμελείται εύκολα στη βασική φροντίδα του δέρματος. Φυσικά, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου το φαινόμενο είναι πιο έντονο λόγω της αύξησης της χρωστικής στην περιοχή.

15-colored-eyeliner-looks-thumb02-bmag-lT52F.jpg

Παρακάτω βρήκαμε για εσάς μερικούς εύκολους τρόπους για να απαλλαγείτε! 

Εάν έχετε μαύρους κύκλους χρησιμοποιήστε ένα ρετινοειδές

Με επαναλαμβανόμενη χρήση, η ρετινόλη μπορεί να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα λιγότερο λεπτό και βελτιώνοντας τους μαύρους κύκλους. Είναι εύκολο να τη βρείτε στο φαρμακείο και έτσι άμεσα να "βοηθήσετε" την αναδόμηση του δερματικού κολλαγόνου, συμβάλλοντας στην αγγειακή υποστήριξη στην περιοχή και στην ανάκτηση του όγκου και της σφριγηλότητας του δέρματος.

Κοιμηθείτε ανάσκελα και χρησιμοποιήστε ένα επιπλέον μαξιλάρι

Εάν οι σκούρες, φουσκωμένες σακούλες φαίνονται να είναι ένα πρωινό πρόβλημα, σκεφτείτε να κοιμηθείτε ανάσκελα με ένα επιπλέον μαξιλάρι, έτσι ώστε να μην "λιμνάζουν" υγρά σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το να διατηρείτε το μαξιλάρι σας προστατευμένο από αλλεργιογόνα -σκόνη και ακάρεα σκόνης- μ' ένα προστατευτικό περίβλημα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει όταν οι αλλεργίες είναι ο ένοχος.

Εάν έχετε μαύρους κύκλους λόγω αυξημένης χρωστικής, χρησιμοποιήστε προϊόντα λάμψης και αντηλιακό

Μερικές φορές οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται είτε από αυξημένη χρωστική ουσία, είτε από τρίψιμο είτε από βλάβες από τον ήλιο. Η καλύτερη θεραπεία για αυτό περιλαμβάνει τοπικούς παράγοντες λεύκανσης όπως η βιταμίνη C, το κοζικό οξύ και το εκχύλισμα γλυκόριζας. Αυτά τα συστατικά βοηθούν στη μείωση της μελάγχρωσης του δέρματος με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα τελικά το φωτισμό των μαύρων κύκλων. Τέλος, επενδύστε σε ένα φυσικό αντηλιακό ευρέος φάσματος που περιέχει οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου.

 All in one

All in one

Vitamin Enriched Eye Base, Bobbi Brown, Attica

BUY ME
 Vitamin C Eye Cream

Vitamin C Eye Cream

Banana Bright Eye Crème Brightening, Olehenriksen, Sephora

BUY ME
 Soothing effect

Soothing effect

Vitamin C+ Undereye Brightener, Pixi, Sephora

BUY ME

Πάρτε ένα αντιισταμινικό

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σκούρες περιοχές κάτω από τα μάτια λόγω αλλεργιών και δεν το συνειδητοποιούν. Έτσι, σκεφτείτε να επισκεφτείτε το δερματολόγο ή τον αλλεργιολόγο σας για να διαλευκάνετε την κατάσταση.

Προσέξτε το ντεμακιγιάζ σας

Θεωρήστε την περιοχή κάτω από τα μάτια σας ως ευαίσθητη, ακόμα κι αν δεν έχετε απαραίτητα ευαίσθητο δέρμα. Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι από τα πιο λεπτά στο σώμα, επομένως οποιοδήποτε τραύμα ή ερεθισμός μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Εάν χρησιμοποιείτε μαντηλάκια, δοκιμάστε κάποια χωρίς άρωμα, και κάντε απαλές κινήσεις προς μια μόνο κατεύθυνση αντί να τρίβετε μπρος-πίσω.

makeup-eyeshadow.webp

Κοιμηθείτε περισσότερο

Ο οικονομικότερος τρόπος για να μειώσετε την εμφάνιση σακούλας κάτω από τα μάτια είναι να έχετε μια τακτική ρουτίνα ύπνου επτά έως οκτώ ωρών την ημέρα. Και φυσικά μην καταναλώνετε αλκοόλ λίγες ώρες πριν τον ύπνο καθώς αυτό θα διαταράξει το βράδυ σας. 

Δοκιμάστε φακελάκια τσαγιού

Το τσάι με καφεΐνη, το οποίο περιέχει φυσικές τανίνες, είναι ένα ήπιο διουρητικό και χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για τη μείωση του πρηξίματος των ματιών. Μουλιάστε δύο φακελάκια τσαγιού σε ζεστό νερό και κρυώστε τα για λίγα λεπτά στο ψυγείο – στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα φακελάκι τσαγιού σε κάθε μάτι για πέντε λεπτά, και τα μάτια σας θα νιώσουν φρέσκα και θα φαίνονται πιο λαμπερά.