fbpixel

Search icon
Search
Royal weddings: 8 παραδόσεις που δεν σπάνε ποτέ
STYLING TIPS

Royal weddings: 8 παραδόσεις που δεν σπάνε ποτέ

Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι νύφες της βασιλικής οικογένειας τη μεγάλη μέρα


Μπορεί ο γάμος της χρονιάς να πραγματοποιήθηκε και όλες οι λεπτομέρειες για την εκθαμβωτική εμφάνιση της Meghan Markle, νυν Δούκισσα του Σάσσεξ, να έχουν αποκαλυφθεί όμως υπάρχουν αρκετά πράγματα που δε γνωρίζουμε για τις royal τελετές. Το να ανήκει κάποιος στη βασιλική οικογένεια φέρει πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις και υπάρχουν ένα σωρό κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται -και φυσικά η ημέρα του γάμου δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο γεγονός που μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, λοιπόν εδώ και χρόνια έχουν δημιουργηθεί μερικές παραδόσεις και κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν τις νύφες και την εμφάνισή τους εκείνη την ημέρα, που πρέπει αυστηρά να τηρηθούν κι αυτό έκαναν τόσο η Kate, όσο και η Meghan. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψτε τους 8 απαράβατους κανόνες του royal wedding dress code.

8 Wedding Traditions

1

Η έγκριση της Βασίλισσας

Ενώ η νύφη είναι εκείνη που επιλέγει το νυφικό φόρεμά της και τον σχεδιαστή με τον οποίον συνεργάζεται στενά για τη δημιουργία του, η Βασίλισσα είναι αυτή που έχει τον τελευταίο λόγο. Η Ελισάβετ ενέκρινε το φόρεμα της Kate Middleton με την υπογραφή της Sarah Burton για τον οίκο Alexander McQueen, και το ίδιο συνέβη με τη Givenchy τουαλέτα της Meghan Markle. Στην ουσία είναι η πρώτη που βλέπει το νυφικό για να δώσει την έγκρισή της, πριν γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο τη μεγάλη μέρα.

2

Συντηρητική λαιμόκοψη

3

Απαραίτητα τα μανίκια

Σε συνέχεια του παραπάνω κανόνα και ως ένδειξη σεβασμού στον χώρο της τελετής αλλά και μετριοφροσύνης και ταπεινότητας της ίδια της νύφης, δε θα συναντήσετε ποτέ βασιλικό νυφικό που αφήνει ακάλυπτα τα χέρια. Κοιτώντας το παρελθόν, από τη βασίλισσα Elizabeth, την πριγκίπισσα Diana και την Kate Middleton μέχρι τη Meghan Markle, φόρεσαν τουαλέτες που είχαν μανίκια, είτε μακριά με δαντέλα, είτε με σχέδια βολάν, είτε σε μήκος τριών τετάρτων.

4

Βρετανός σχεδιαστής

Για να τιμήσουν την εγχώρια σκηνή της μόδας, τα νυφικά φορέματα έχουν πάντα την υπογραφή ενός Βρετανού σχεδιαστή που συνήθως το όνομά του μένει στην ιστορία. Το φόρεμα της πριγκίπισσας Diana δημιουργήθηκε από το σχεδιαστικό δίδυμό Elizabeth και David Emanuel, της Βασίλισσας Elizabeth από τον Norman Hartnell, της Kate Middleton από την Sarah Burton ενώ της Meghan, παρόλο που ο οίκος Ginenchy είναι γαλλικός, η σχεδιάστρια και καλλιτεχνική διευθύντριά του, Clare Waight Keller, είναι βρετανικής καταγωγής.

5

Λευκό νυφικό

6

Η τιάρα

Η ημέρα του γάμου είναι συνήθως η πρώτη φορά που το νέο βασιλικό μέλος φοράει τιάρα. Είναι ένα προνόμιο αποκλειστικά για τις έγγαμες γυναίκες, οι οποίες δανείζονται αυτά τα πολύτιμα κειμήλια είτε από την οικογένειά τους, είτε από τη βασιλική οικογένεια και μπορεί να φτιάξουν μία καινούρια γι' αυτή τη περίσταση. Η πριγκίπισσα Diana φόρεσε τη Spencer που ανήκε στην οικογένειά της, η Kate Middleton δανείστηκε τη Cartier Halo τιάρα από τη Βασίλισσα ενώ η Meghan Markle δανείστηκε επίσης από τη Βασίλισσα μία διαμαντένια τιάρα που φτιάχτηκε το 1932 για τη βασίλισσα Mary.

7

Το μπουκέτο να έχει μυρτιά

Ακόμα μια βασιλική γαμήλια παράδοση είναι ότι η ανθοδέσμη της νύφης πρέπει να περιέχει μυρτιά - είτε πρόκειται για ένα κλαδάκι είτε για ολόκληρη την ανθοδέσμη. Η παράδοση αυτή ξεκίνησε από τη βασίλισσα Βικτώρια, που έλαβε ένα φυτό μυρτιάς από τη γιαγιά του πρίγκιπα Αλβέρτου. Μετά τον γάμο, η ανθοδέσμη παραμένει στον Τάφο του Άγνωστου Πολεμιστή, στο Westminster Abbey. Η βασίλισσα Elizabeth I, γνωστή ως Queen Mother, ήταν η πρώτη που το έκανε μετά τον γάμο της το 1923 με τον βασιλιά George VI. Στη φωτογραφία βλέπετε το πολύχρωμο μπουκέτο της Camilla Parker Bowles μαζί με λουλούδια μυρτιάς.

8

Συγκεκριμένος χρυσός στις βέρες