fbpixel

Search icon
Search
Quiet Life: Το νέο TikTok trend που μας καλεί να αλλάξουμε τη ζωή μας ριζικά
PSYCHOLOGY

Quiet Life: Το νέο TikTok trend που μας καλεί να αλλάξουμε τη ζωή μας ριζικά

Μήπως ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό;


Είναι αλήθεια πως η ζωή μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει πιο περίπλοκη. Η καθημερινότητα είναι γεμάτη με υποχρεώσεις, με «πρέπει» και «μη», με ανησυχίες και άγχη και δεν είναι καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι σε πολλές, διαφορετικές στιγμές, όλοι μας αναζητούμε διεξόδους. Κάπως έτσι, το τελευταίο διάστημα έχει κάνει την εμφάνισή του -και συνεχώς κερδίζει fans- ένα trend που έρχεται να μας υπενθυμίσει πως ήρθε η στιγμή να κάνουμε ένα step back. Ή καλύτερα, έρχεται να μας δείξει τον τρόπο, για να το καταφέρουμε αυτό. 

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε τα πάντα γύρω από το #quietlife, το νέο hot trend του TikTok, που υπόσχεται πως θα αλλάξει τη ζωή σας προς το καλύτερο!

Enjoy your life!

Τhe trend

shutterstock-1221815839.jpg

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο πιο ήσυχη και ήρεμη ήταν η ζωή μας, τα παλαιότερα χρόνια; Ακόμη και για τους under 30s, που θεωρητικά βρίσκονται σε μία παραγωγική ηλικία, το άγχος και το stress αποτελούν βασικό συστατικό μίας typical ημέρας τους κι αυτό είναι πολύ-πολύ ανησυχητικό. Κάπως έτσι -λοιπόν- έκανε την εμφάνισή του στα social media, που όπως έχουμε πει πολλές φορές αποτελούν μία μικρή κοινωνία, ένα trend που έρχεται να αλλάξει όσα γνωρίζαμε. Το #quietlife συμβολίζει την ανάγκη των ανθρώπων για ένα step back και κυρίως, τη ζωή σε μέρη με πολύ αργούς και ήρεμους ρυθμούς. Για τον καθένα, αυτό το hashtag -ουσιαστικά- σημαίνει κάτι διαφορετικό, για τον καθένα, η ήσυχη ζωή έχει διαφορετική ερμηνεία.

Υπάρχουν αυτοί που αγαπούν τη μοναξιά κι αυτοί που αγαπούν τις ουσιαστικές συζητήσεις, αυτοί που προτιμούν το διάβασμα κι αυτοί που είναι fans της κηπουρικής. Ακόμη και το πιο μικρό πράγμα έχει την αξία του. Σε κάθε περίπτωση, σε οποιαδήποτε «κατηγορία» κι αν ανήκει κανείς, η βασική ιδέα παραμένει ίδια. Ζητούμενο είναι μία ζωή πιο ήρεμη, με πιο χαλαρούς ρυθμούς, με λιγότερο χάος, άγχος και stress. Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα του trend. Δεν πρέπει να σας νοιάζουν ή να σας επηρεάζουν οι γρήγοροι ρυθμοί όλου του υπόλοιπου κόσμου, τώρα οι δικές σας ανάγκες μπαίνουν σε προτεραιότητα. Όλο αυτό μπορεί να ακούγεται εύκολο, όμως, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να κάνουν ένα βήμα πίσω και να χαμηλώσουν... ταχύτητα, όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δε γνωρίζουν τον τρόπο να το κάνουν. Τώρα λοιπόν, αυτή η νέα πραγματικότητα, έρχεται να μας δείξει ότι δεν είναι κακό όλο αυτό, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή το trend αυτό, έχει να επιδείξει -ήδη- περισσότερα από 60 εκατ. views στο TikTok, παρουσιάζοντας -μεταξύ άλλων- χαλαρές daily routines, αλλά και hobbies που δεν απαιτούν να είναι κανείς συνεχώς στην «τσίτα».

New era

shutterstock-1212005569.jpg

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, είναι κατανοητό ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν νέο τρόπο ζωής, που μεταξύ άλλων προϋποθέτει να μένει κανείς όσο το δυνατόν πιο μακριά από τους πολύ γρήγορους κι έντονους ρυθμούς που ακολουθεί όλος ο υπόλοιπος κόσμος, καθημερινά πλέον. Αν θέλετε κι εσείς να τον ακολουθήσετε, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι -όσο είναι αυτό εφικτό- να αφήσετε στην άκρη το χαοτικό πρόγραμμα που προκαλεί άγχος και stress και σας κρατά συνεχώς σε επιφυλακή και να πάρετε μία βαθιά ανάσα. Να αναπνεύσετε, να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να κάνει μία παύση και να επιβραδύνει, για να λειτουργήσει σωστά ξανά. To make the long story short, πείτε ένα «όχι» στην κουλτούρα της φασαρίας που έχει επικρατήσει στη σύγχρονη εποχή και σε ορισμένες περιπτώσεις αναδεικνύεται σε αναγκαία επιλογή, λανθασμένα.

Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι, με τους οποίους μπορείτε να υιοθετήσετε τη νοοτροπία της μίας guiet life, με την κλινική ψυχολόγο, Carolina Estevez να σημειώνει πως: «Το να ζεις μια πιο ήσυχη ζωή μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους, επειδή υπάρχουν λιγότερα πράγματα που διεκδικούν για την προσοχή σου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να μάθουμε να εστιάζουμε στη στιγμή». Η έρευση νέων hobbies και η συνειδητή επιλογή μίας πιο ήρεμης ζωής, θα σας βοηθήσουν να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε μπαταρίες, αλλά κυρίως να έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας, αποκτώντας -σε βάθος χρόνου- μία ισχυρότερη σύνδεση με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Μπείτε στο TikTok, ξεκινήστε την αναζήτησή σας με το hashtag #quietlife και βρείτε τον κατάλληλο τρόπο για να εφαρμόσετε το συγκεκριμένο trend στη δική σας καθημερινότητα, για να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο. Η αλλαγή δε θα έρθει μόνη της, θα την φέρουμε εμείς!